joanne Początkująca
Wysłany: 2011-02-03, 21:16
Jaka marka żelu?
Rok temu zakupiłam wszystko do robienia tipsów, tłumaczyła mi koleżanka, kosmetyczka ;) Żele, które były w zestawie były nawet, nawet (SNC)... Mama kupiła mi w prezencie nowe żele, najtańsze to one nie były... i są naprawde do kitu (RENI-NAIL)!!! żel schodzi jak silikon... w ogóle się nie trzyma, nawet primer nic nie pomaga... Robie nie tipsów stało się dla mnie koszmarem... bo ja je robię 2h a odpadają po godzinie... Jestem aktywna i potrzebuje żelu który dostosuje się do mojej aktywności (basen, koszykówka, sprzątanie, bieganie z psem, narty itd...) a z moim "genialnym" żelem tipsy odpadają przy zakładaniu spodni...:/ pomożecie??.....
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Skoro piszesz że wcześniej miałaś inne żele i się trzymały, to przypuszczam że wiesz jak nakładać żel.
Nie jestem profesjonalną stylistką, ale potrafię sama sobie robić żele, mam żel firmy Dolly, kupiony na Allegro, nie był najtańszy ale najdroższy też nie :) polecam, żel trzyma się tak długo aż nie odrośnie.
Wszystko zależy też od dobrej metody nakładania i dobrego stany płytki naturalnego paznokcia... Jak na moje. Przez rok miałam żel na paznokciu i naturalnym i na tipsie i mi bardzo często dostawało się powietrze i niestety... Już nie mówiąc, że paznokcie dochodziły potem do normalnego stanu przez jakieś 8 miesięcy...
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Już kiedyś o tym pisałam... Nie da się nie naruszyć płytki paznokcia w momencie, kiedy go matowimy... A to niestety trzeba zrobić, więc dla mnie, obojętnie jak idealnie byłby ten żel nałożony, niestety płytka naturalnego paznokcia się niszczy.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Ale matowimy część paznokcia na którą nakładamy żel, a paznokieć odrasta przecież zdrowy i błyszczący. Widocznie ktoś Ci uszkodził paznokieć. Ja też nosiłam tipsy przez rok, po zdjęciu mialam brzydkie paznokcie bo w koncu byly ciensze i matowe, ale odrosly ladne, a odkąd biorę Bellisę mam swoje pazurki twarde jak tipsy:D
Wysłany: 2011-02-05, 12:05
Ja matowie paznokcia, ale delikatnie. Raz tylko byłam u kosmetyczki i tak mi zmatowiła, że przez długi okres czasu się "ratowały"... Ale jeżeli robi się to delikatnie to dużego uszkodzenia nie będzie. Agusia, a Ty ten żel masz jednofazowy czy kilku?
Nie wiem jaki to jednofazowy a jaki to kilkufazowy ale mam ten który nakładam cały czas, czyli jeden żel i nakładam 3 warstwy, rozumiesz o co mi chodzi :)?
A czy pod żel używasz Primera? To bardzo dużo pomaga.
Wysłany: 2011-02-05, 14:21
tak, używam primera ;)
No rozumiem o co Ci chodzi ;) szczerze wam powiem, że boję się kupić znowu jakiś żel a znowu się okaże, że wyrzuce pieniądze w błoto...
Możesz iść do kosmetyczki, powiedzieć żeby ci zrobiła 1 paznokieć na próbę, powiedz że ci wszystkie żele odchodzą, i szukasz dobrej stylistki która zrobi paznokcie tak żeby nie odchodziły. Podpatrz jakiego żelu używa i będziesz już wiedziała jaki kupić:)
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-02-05, 22:59
Koleżanka robiła na Perfect Beauty-chwaliła sobie. Dużo pozytywnych opinii słyszałam o żelach Alessandro.
joanne Początkująca
Wysłany: 2011-02-07, 20:09
Agusia77 napisał/a:
Możesz iść do kosmetyczki, powiedzieć żeby ci zrobiła 1 paznokieć na próbę, powiedz że ci wszystkie żele odchodzą, i szukasz dobrej stylistki która zrobi paznokcie tak żeby nie odchodziły. Podpatrz jakiego żelu używa i będziesz już wiedziała jaki kupić:)
Musisz próbować, aż wreszcie trafisz na ten odpowiedni :) Może to nie wina żelu tylko kleju? Ja używam led żel UV soak OFF 15ml clear. Tani i dobry. Nic mi nie odchodzi. Paznokcie zmieniam co 3- 4 tygodnie ale tylko dlatego, że mam odrost i białe końcówki przesuwają się coaraz wyżej :)
Jak tak teraz czytam teraz twój post to skojarzylam ze tydzien albo 2 tygodnie temu kupowalam w tym reni nail roznosci do paznokci i jestem zadowolona, wszystko sie ladnie trzyma... Moze to nie wina zelu tylko cos innego. Kupowalam na Allegro od sklepu ktory nazywal sie dokladnie tak jak piszesz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum