Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: dieta, jaka, najskuteczniejsza

Jaka dieta najskuteczniejsza?
Autor Wiadomość
ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-12-05, 13:48 

Proponuję więcej owoców i warzyw w diecie:)
Ograniczenie spożywania białego pieczywa do minimum, chlebek razowy, pieczywo Wasa:)
Dużo Wody i herbaty zielonej/czerwonej:)
Spacery zamiast siedzenia przed komputerem, no i oczywiście ograniczenie słodkości, można sięgnąć do półek ze zdrową żywnością, Anula pisała o batonikach, które podejrzewam wzięła właśnie z takiej "cudownej półki :-)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2009-12-05, 19:34 

Tak z tej półki wziełam :) mogę jeszcze dodać, że jemy 4-5 posiłków dziennie, najpóźniej jemy 3 godz przed snem. Zrezygnować z panierki, produktów mącznych, olej zamienić na oliwę.

knash 
Początkująca

Wysłany: 2009-12-29, 09:48 

Możecie też poczytać o takich tematach jak np.głodówka aby wiedzieć co jak sobie nie zaszkodzić.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-12-29, 14:38 

knash napisał/a:
Możecie też poczytać o takich tematach jak np.głodówka aby wiedzieć co jak sobie niezaszkodzić.

A ja uważam, że dobrze jest się odchudzać pod kontrolą dietetyka, oczywiście jeśli ktoś ma większą nadwagę.

leelo 
Powieściopisarka
poszukiwaczka przygód

Wysłany: 2010-01-03, 00:01 

ja uważam, że w 99% przypadków na 100% wystarczy, jak będziemy jadły rozsądnie, a wtedy można wszystko (oczywiście nie przesadzając z rzeczami mącznymi, ziemniakami, olejem itp.) + wprowadziły ruch do naszego stylu życia. bo przecież wszystko jest dla ludzi i nie zamierzam zrezygnowac na zawsze z czekolady od czasu do czasu (rzadko, ostatnio nie mam ochoty na słodycze) czy kawałka placka przy większej okazji :-)

ja postanowiłam przerzucić się na kanapki z zieleniną i zupy - zobaczymy, co z tego będzie ;-)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-01-03, 00:04 

Tylko nie zabielaj zupy śmietaną :)

[ Dodano: 2010-01-03, 10:21 ]
Takie zupy wystarczy dobrze doprawić, bazylia itp i również jest bardzo smaczna :)

leelo 
Powieściopisarka
poszukiwaczka przygód

Wysłany: 2010-01-03, 00:50 

Anula napisał/a:
Tylko nie zabielaj zupy śmietaną :)

i tu mnie masz - pomidorową dalej zabielam, jestem jak zabielaczoholista :lol: :lol: :lol:

Wysłany: 2010-02-08, 19:48 

ja stosuje herbalife schudlam w 4 miesiace 25 kg i utrzymuje wage ale mam zamiar jescze schudnac do mojej prawidlowej wagi a mialam 110 kg teraz mam 85 :) jestem szczesliwa

www.konsultacje.elusialew.mojawaga.pl

AmandaFernanda 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-02-08, 20:50 

ograniczenie węglowodanów i cukrów -

czyli zero słodyczy, słodkich soków, napojów, ziemniaków, jeśli makaron - to razowy, jeśli ryż, to brązowy. pieczywo razowe.
więcej warzyw i owoców, ale nie tych, które mają dużo cukru.
generalnie warto wyeliminować produkty o wysokim indeksie glikemicznym.

ograniczenie tłuszczow - stawiamy na parowar, a nie na smażenie potraw.

efekt murowany, moze nie bardzo gwałtowny, ale z czasem - bardzo dobry :)

malinkowy 
Początkująca

Wysłany: 2010-02-15, 21:15 nie ma diety cud

Przede wszystkim, jeśli chce się schudnąć to trzeba zmienic nawyki żywieniowe i nie liczyć ta diety cud. nawet jesli schudniesz jak obiecuja 5 kg w 5 dni, to równie szybko wrócisz do wagi.
To co mi sprzyja to: nie jem slodyczy, nie słodzę herbaty ani kawy - można się przyzwyczaić.
poza tym jem śniadania i nie jem poźnych kolacji. polecam też nabiał, szczególnie w pierwszej częsci dnia i ruch.

życze powodzenia w odchudzaniu:)

lady m 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-02-28, 22:05 

Moim zdaniem najlepsza dieta to jest taka, która nie jest nastawiona tylko i wyłącznie na szybkie pozbycie się zbędnych kilogramów, ale głównie na wprowadzeniu zdrowego trybu życia i zdrowego odżywiania się. Wtedy raz, że organizm lepiej nam funkcjonuje, przemiana materii przybiera odpowiednie tempo, to jeszcze nie łapiemy różnych paskudnych chorób i chudniemy. Dużo czytałam np. o diecie vimed'u, diecie metabolicznej, która polega na ułożeniu menu pod każdego indywidualnie (w zależności od fenotypu i genotypu człowieka). W wielkim skrócie - eliminujemy z menu pokarmy ciężko przyswajalne przez organizm, a wprowadzamy do niego takie, które są zdrowe i łatwo przyswajalne. Odpadają głodówki i oczyszczanie organizmu np. przez tylko i wyłącznie picie wody przez tydzień. Głodówki według mnie to nic innego jak szybki efekt jojo.

VitaLab 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-03-05, 12:39 

Kiedys myslałam,że dieta kopenhaska jest bardzo skuteczna,jednak teraz wiem że to nic innego jak efekt jojo i chyba nie warto. Nie ma diety cud,wystrzegajmy się słodyczy, posiłkow po 18 i na pewno zrzucimy pare kg.

Odpowiedz do tematu