Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: dieta, jaka, najskuteczniejsza

Zamknięty przez: pati
2010-04-27, 14:20
Jaka dieta najskuteczniejsza?
Autor Wiadomość
kulka 
Początkująca

Wysłany: 2009-04-01, 14:41 

O jakim konkurskie piszecie?Ja stworzyłam drużynę na schudnijmy i może jak jesteście tam zarejestrowane to sobie wspólnie będziemy pomagać?Powiem Wam szczerze,że to bardzo dobry pomysł. Myśl o tym, że mam kogoś w kim mogę mieć oparcie i kto ma takie same problemy jak ja mnie motywuje.

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-04-01, 18:07 

ha, moja dieta to przez 42 dni A6W nie jeść fast foodów i słodyczy. Udaje się! :-D

BezaKokosowa

Wysłany: 2009-04-01, 23:25 

Moja najbardziej skuteczna dieta, to tzw stresowa - po prostu jak się denerwuję, to nie mogę jeść. Ale generalnie nie wychodzę na tym dobrze bo mi wtedy strasznie włosy wypadają :-D

bella 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-04-07, 18:48 

BezaKokosowa ja też nieraz przechodzę na dietę stresową i tez kiepsko na tym wychodzę, od razu twarz staje się ziemista, traci swój blask i pojawiają się cienie pod oczami...kiepska dieta... :-?
A co myślicie o głodówkach oczyszczających?
kulka podaj link to zagłosujemy na Twoją drużynę, będziesz miała większe szanse na główna nagrodę ;-)

ancur 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-04-09, 17:08 

Dla mnie fantastycznyą dietą okazała się niskowęglowodanowa. Zresztą lekarz, który mi ją przepisał twierdził, że wszyscy powinni na taką przejść. Ja jestem bardzo zadowolona z jej efektów, już się nawet przyzwyczaiłam do niektórych rygorów, choć przyznam, że kilka rzeczy zmodyfikowałam na własny użytek;)
Wydaje mi się, że przy bardziej "drastycznych" dietach powinno się pamiętać uzupełnianiu ich specjalnymi suplementami. To ważne, bo łatwo wyżądzić sobie nieopatrznie szkodę większą, niż zakładana korzyść (przecież nie wszyscy udajemy się do dietetyków przed przejściem na dietę). Jeżeli mogę poradzić, to bardzo dobre produkty są na mmo.pl. Zresztą to kontakt pomocny także dla tych, którzy aktywnością dbają o swoją sylwetkę, bo widziałam tam ostatnio sprzęt sportowy i wiele akcesoriów treningowych.

bella 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-04-17, 17:15 

ancur a jak lekarz proponował Ci przygotowywać posiłki? bo ostatnio modne robi się przyrządzanie jedzonka na parze. :-)

jasienka1980 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-04-21, 13:37 

Ja schudłam 10kg.
Zasada jest taka jemy co 3 godziny małe posiłki, jeśli zaczniemy jeść o 9 rano to ostatni posiłek powinien być o 21 wieczorem (12 godzin).
Jedzenie zróżnicowane, chodzi tu o to aby żołądek sie skurczył. Mowię Wam po dwóch trzech miesiącach organizm tak sie przestawia, że nie potraficie zjeść za duzo na jeden posiłek.
Naprawdę polecam taka dietkę, bardzo zdrowa i skuteczna!
Przykładowy mój jadłospis:
9.00 kanapka z szynka i herbata z cukrem i cytryną
12.00 jogurcik, lub jakiś owoc
15.00 obiad, zupa i drugie danie tylko małe porcje
18.00 jakieś ciasteczko
21.00 kanapka lub jakaś sałatka

bella 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-04-24, 20:10 

...strasznie mało tego...ja bym nie przeżyła...a gzdie tu miejsce na polot typu grill z piwem...oczywiście żartuję. Gratulacje tych 10 kg, to wymagało cierpliwości i systematyczności. Ja chyba wolę mnie drastycznie: http://interia360.pl/moim...ic-wiecej,20311 :lol:

Darish:)

Wysłany: 2009-04-24, 20:25 

moje dwie kolezanki sa teraz na diecie kopenhaskiej... nie wiem czy nie odbije sie to powazniej na ich zdrowiu i samopoczuciu bo dieta wg mnie jest masakryczna..;/
przyklad:

DZIEŃ 1, 8

Śniadanie:1 kubek kawy, 1 kostka cukru
Lunch:2 jajka na twardo, gotowany szpinak , 1 pomidor
Obiad:1 duzy befsztyk, sałata z olejem i cytryną

DZIEŃ 2, 9

Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru
Lunch:1 duzy befsztyk, sałata z olejem i cytryną
Obiad:1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego

:roll:

dronka.dronka

Wysłany: 2009-04-24, 21:29 

jezuu przerabiałam ją jakies 2 lata temu!!
odradzam!! masz dość na dłuugi czas sałaty i jajek :evil: , a spadek masy jest pozorny, efekt jojo gwanarntowany

Wysłany: 2009-04-24, 21:35 

dronka.dronka napisał/a:
efekt jojo gwanarntowany

tez tak sadze... wg mnie kazda masowa glodowka konczy sie jojo..
jednak przez tabletki dostarczaja sobie witamin ktorych nie jedza to moze nie bedzie tak zle..

jedna kolezanka jest po ciazy a druga uwaza ze powinna schundnac..
juz maja dosyc jajek a dopiero 5 dzien sie dietuja..
dodatkowo chodza na silownie.. ja nie wiem ze one jeszcze nie mdleja... ja juz bym padla...

bella 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-04-27, 20:39 

Ja tez już bym nie funkcjonowała. Dla mnie ten cały dzień diety kopenhaskiej to jest moje śniadanie, hihi! :mrgreen:

Wysłany: 2009-04-27, 20:42 

jedna dziewczyna padła po 3dniach ;)
byla tak slaba ze omdlala dwa razy....

druga dalej ciagnie diete.. cwiczy na silowni i robi A6W..
ciekawe czy zrzuci figure po ciazy... :-D

Andzik 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-11-25, 14:04 

Jest wiele rodzajów diet, ale ja proponuje dużo ruchu, a w przypadku tych osób, które lubią się obżerać zmniejszenie ilości jedzenia, jednak do przyzwoitych porcji. Nie uznaję katorżniczych diet, którymi katujemy organizm. Zawsze możemy się wspomagać witaminami i sprawdzonymi suplementami. Polecam suplementydiety.istore.pl - tam można znaleźć bardzo dobre, nieszkodliwe dla zdrowia preparaty.

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-12-05, 11:58 

A co byście polecili mojemu chłopakowi. Ma 182 cm wzrostu waga 94 kg. Praca przy komputerze. Lubi słodycze- ale teraz ograniczył. Chciałabym żeby tak 5 kg zrzucił bez efektu jo-jo i żeby to nie polegało na głodzeniu się...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi