Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: dieta, jaka, najskuteczniejsza

Zamknięty przez: pati
2010-04-27, 14:20
Jaka dieta najskuteczniejsza?
Autor Wiadomość
CarlaB 
Początkująca

Wysłany: 2010-01-02, 14:13 

Dlatego mnie spodobał się pomysł City Glam, które stworzyło pół roczny program odchudzania. Z lekarzami, dietetykami, zabiegami odchudzającymi, elektrostymulacją, a żeby tego było mało....i żeby nie mieć efektu jojo oraz być konsekwentną, przez te 6 miesięcy jesteś u nich do 3 razy w tygodniu i poza tymi wszystkimi odchudzającymi opcjami masz : styliste, fryzjera, masażystę i make upistę! Czyli gwarancja dobrego samopoczucia i wyglądu ! Moja koleżanka już trzeci miesiąc ma za sobą a były między czasie święta :), no poza tym , że myślałam, że ja udusze, bo ma osobistego stylistę przez pół roku !!! to jeszcze chudnie !!! Echh ;)

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2007-06-02, 14:38 

ale są też takie które korzystnie wpływaja na nasz organizm np. oczyszczajace;)

dietetyk 
Początkująca

Wysłany: 2007-07-19, 22:18 

pamiętajcie, że dieta ma być nieodłącznym elementem naszego życia! Dlatego wszystkie diety z góry zakładające, że trwają weekend lub 'ileś tam' dni są nieprawidłowe i prowadzą do wyniszczenia/osłabienia organizmu lub później do efektu jo-jo.
Stosując odpowiedni dobór składników (ilościowy i jakościowy) nasz organizm będzie funkcjonował do tego stopnia prawidłowo, że nie będzie konieczności stosowania np. diet oczyszczających.

najlepsza jest zbilansowana i urozmaicona dieta, z sezonowym nastawieniem np. na poprawę cery/włosów, schudnięcie/przytycie czy poprawą koncentracji/pamięci (np. w czasie sesji) itp. Zbilansowaną dietę, można w ten sposób modyfikować w zależności od naszego nastroju, stanu fizjologicznego czy pory roku.

happsylim 
Początkująca

Wysłany: 2008-02-20, 13:10 

najskuteczniejsza dieta, to taka ktora uwzglednia indywidualne potrzeby organizmu i nie prowadzi do wycienczenia. najlepiej gdyby ukladal ja specjalista, diety opisywane w gazetach niosa ze soba ryzyko uszczerbku na zdrowiu, wiec chyba nie jest to najrozsadniejsze.. na odchudzanie.org.pl znajdziecie baze teleadresowa lekarzy chetnych do pomocy. pozdrawiam i powodzenia:)

Bueno 
Początkująca

Wysłany: 2008-06-09, 12:52 

Ja mogę polecić dietę 13-dniową....
Choć przez wiele osób jest uważana za bardzo niezdrową, to efekty są bardzo zadowalające. Można schudnąć ok. 8-14 kg i nie ma efektu jojo.
A przy stosowaniu diety i dodatkowo ćwiczeń + preparat wyszczuplający można schudnąć bez nabawienia sie rozstępów.
Jeden minus tej diety to taki,że naprawdę trzeba mieć silną wolę, ja wytrzymałam tylko 6 dni. Ale moja ciocia przetrwała całe 13 dni, codziennie do tego 30 minut na rowerze treningowym i krem i wygląda super....10 kg mniej, gładka skóra,żadnych rozstępów czy cellulitu....i nie przytyła gdy wróciła do normalnego jedzenia,a od zastosowania tej diety minęło już 1,5 roku.

Darish:)

Wysłany: 2008-06-09, 16:17 

a cos wiecej o tej diecie ? co nalezy jesc a co nie? :)

Bueno 
Początkująca

Wysłany: 2008-06-10, 12:17 

Dieta kopenhaska czyli dieta 13 dniowa

Dieta kopenhaska jest dietą bardzo restrykcyjną, nazywa się ją często dietą wyniszczającą i nieracjonalną, jednak jak wszystkie diety ma swoich zwolenników i przeciwników. Do pierwszej grupy należą osoby, którym rzeczywiście udało się schudnąć bez żadnych dolegliwości, do drugiej zaś, dietetycy i lekarze, którzy ostrzegają przed jej negatywnym wpływem na organizm oraz osoby, które podczas stosowania diety 13 dniowej doznały poważnego uszczerbku na zdrowiu! Podobno ściśle przestrzegając diety kopenhaskiej można poprawić sobie przemianę materii i stracić od 7 do 20 kilogramów w niespełna dwa tygodnie! Opis diety jest bardzo schematyczny, składa się z kilku produktów wchodzących w skład śniadania, lanchu i obiadu, które powtarzają się co kilka dni. Według dietetyków jest ona daleka od diety optymalnej, nie dostarcza odpowiedniej ilości niezbędnych dla zdrowia pierwiastków a proporcje między białkami, węglowodanami i tłuszczami są poważnie zachwiane. Zapewnienia, że po zakończeniu diety 13 dniowej możemy powrócić do starych nawyków żywieniowych bez obawy przed efektem „jo - jo", możemy niestety włożyć między bajki, ponieważ jest to kwestia indywidualna i niemożliwa do przewidzenia!

* pić przynajmniej dwa litry wody niegazowanej dziennie

* powtórzyć kurację nie wcześniej jak po 2 latach

* przestrzegać ściśle wszystkich zasad (nawet żucie gumy spowoduje brak efektu!)

* stosować dietę przez dokładnie 13 dni ( nie mniej, nie więcej!)

Opis diety:

DZIEŃ 1 i 8
śniadanie: kubek kawy i kostka cukru
lunch: 2 jajka na twardo, gotowany szpinak , pomidor
obiad: duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną

DZIEŃ 2 i 9
lunch: duży befsztyk, sałata z olejem i cytryną
obiad: plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego

DZIEŃ 3 i 10
śniadanie: kubek kawy i kostka cukru, grzanka
lunch: gotowany szpinak, świeży owoc, pomidor
obiad: plaster szynki, 2 gotowane jajka, sałata z olejem i cytryną

DZIEŃ 4 i 11
lunch: tarta marchewka, jajko na twardo, twarożek naturalny
obiad: sałatka owocowa, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego

DZIEŃ 5 i 12
śniadanie: duża tarta marchew z cytryną
lunch: duża chuda ryba
obiad: befsztyk, sałata i brokuły

DZIEŃ 6 i 13
śniadanie: kubek czarnej kawy i kostka cukru
lunch: kurczak, sałata z olejem i cytryną
obiad: 2 jajka na twardo, duża marchewka

DZIEŃ 7
śniadanie: kubek herbaty bez cukru
lunch: kawałek chudego grillowanego mięsa
obiad: nic

Uwaga! Bezwzględnie diety kopenhaskiej nie mogą stosować kobiety w ciąży oraz karmiące, a także osoby z problemami zdrowotnymi!
:->

[ Dodano: 2008-06-10, 13:23 ]
Jeśli któraś chce spróbować to mam kilka wskazówek:
- jeśli któraś nie lubi szpinaku, może go zastąpić brokułami;)
- kawę pić ok. 10, im później się ją wypije tym lepiej bo łatwiej wytrzymać resztę dnia, jak wiadomo kawa "zamula" żołądek i głód tak nie doskwiera;))))
- obiad też można zjeść później ale nie później niż przed 18.

Wiadomo że nie każdy ma możliwość przygotowania posiłku w ciągu dnia,więc można godziny w granicach rozsądku dostosować do własnego trybu życia.

aneta-w 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2008-08-27, 13:27 

slyszalam, ze wlasnie ta dieta strasznie wyniszcza, oslabia organizm...
moja kolezanka byla twarda i zastosowala ta diete zgodnie z zasadami w efekcie: byla oslabiona, krecilojej sie w glowie, nie miala humoru, stala sie wrecz bardzo zlosliwa no i schudla tylko 2 kg po 14 dniach stosowania, ktore to te 2 kg po krotkim czasie powrocily z podwojona iloscia czyli 4 kg ....

a poza tym jak mozna zaczynac dzien od kubka kawy i 1 kostki cukru...
po nocy organizm musimy odzywic aby pobudzic do dzialania a nie jeszcze bardziej oslabic, kawa dodatkowo wyplukuje magnez i odwadnia a cukier.... coz jakie korzysci dla organizmu daje cukier w postaci kostki cukru???? jesli juz cukier to pochodzenia roslinnego....

Bibliotekarka 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-09-14, 14:21 

Moja ulubiona dieta to "jedz połowę", albo jak nie chcemy pzresadzać "jedz dwie trzecie" tego co zwykle. Jesli normalnie odżywiałyśmy się zdrowo to przy takim podejściu nadal jemy zbilansowany posiłek tylko mniej kaloryczny :)

tatakazik 
Początkująca

Wysłany: 2008-10-08, 07:55 Pomocne publikacje

Wiele informacji można znaleść w różnych publikacjach.
Są wydawane książki, broszurki, E-booki, audioboki (nagrania).

Polecam.

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2008-10-08, 14:18 

aneta-w napisał/a:
jakie korzysci dla organizmu daje cukier w postaci kostki cukru

prowadzi do fermentacji żołądka :shock:

Vega 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-01-10, 11:21 

a co myślicie o diecie grupy krwi?

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-01-10, 14:19 

nie słyszałam o takiej ;-) coś więcej, Vega ??

Darish:)

Wysłany: 2009-01-11, 18:58 

ja o tym slyszalam ale nie wierze w sprawdzalnosc tego :P

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-01-12, 18:44 

a to Darish:), napiszesz coś o niej?? bo Vega się na razie nie odzywa...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi