mam pytanie: chcę zgubić tłuszczyk z ud, znacznie zmniejszyć ich obwód i uniknąć zamiany całego tłuszczu na twardą ale podobną w obwodzie masę mięśniową. czy powinnam zatem ćwiczyć na orbitreku na najwyższym oporze czy na najniższym proszę o pilną odpowiedź, bo nie chcę zostać przy tym samym obwodzie i wyglądać jak jakaś wybrakowana i zdeformowana strongmenka
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-05-08, 18:11
Jeśli będziesz ćwiczyć na większym oporze zwiększysz/wyrobisz mięśnie, tak mi znajomy powiedział. Dlatego ja jeżdżę na niższym oporze na rowerze, bo nie chce wyrobić sobie jakoś łydek :P
no właśnie ja tez to słyszałam ale jak chodziłam na silownię to Aro, mój trener, dawał mi też mocno siłowe ćwiczenia, nie tylko kardio. i teraz się zastanawiam, bo on wiedział, że ja się nie chcę umięśnić, tylko zgubić centymetry w obwodzie. wcześniej się tym za bardzo nie interesowałam a teraz kurczę mam zagwostkę...
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
Wydaje mi się, że to pytanie, otwiera temat rzekę - nie wiadomo do końca który sposób spalania zbędnego tłuszczyku jest najlepszy, ale na pewno nie można powiedzieć, że jest ich mało. Myślę, że warto zainteresować się przynajmniej częścią z proponowanych zabiegów, diet i ćwiczeń, bo niektóre spośród nich naprawdę działają.
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Powiem tylko Agnieszko, że wagi czasem oszukują - 1 kg w tę, czy w tę... Bardzo często... Jak na moje każda dieta ma swoje skutki uboczne, jeśli chodzi o nasze zdrowie... Zastanów się, czy warto katować się samemu na własną rękę, czy skorzystać z rad dietetyka...
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Moja raczej nie oszukuje, mogę wchodzić kilka razy i zawsze tak samo pokazuje. Wcześniej rzeczywiście miałam taką ktora za kazdym razem pokazywala co innego.
Uważam że nie potrzebuję rady dietetyka, mam do zrzucenia pare kilo, poza tym nie głoduję i czuję się zdrowa.
dieta i sport, zdrowe odżywianie, pij soki jednodniowe bo organizm potrzebuje dużo witamin, ruch do tego i będzie dobrze
pure Coś już napisała
Wysłany: 2010-12-21, 23:25
To ja chyba zawsze pozostanę wierna rowerowi:) Nie znam przyjemniejszego i skuteczniejszego sposobu na dobre spalanie kilogramów, niż właśnie rower;) Jeszcze na jesień razem z moim wymieniliśmy swoje stare, dość zdezelowane już rowerki na dwa śliczne Gianty, do tego całe oprzyrządowanie typu kaski, specjalne ubranka itd., więc teraz jest już full profeska:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum