Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: jak, okresem, przed, sie, sie, zabezpieczyc, zblizajacym

Jak zabezpieczyć się przed zbliżającym się okresem?
Autor Wiadomość
fifka20 
Początkująca

Wysłany: 2010-03-05, 15:36 Jak zabezpieczyć się przed zbliżającym się okresem?

Otóż temat wam dziewczyny pewnie znany..? Wyobraźmy sobie taką sytuację - jedziemy na dwudniowy wypad z kumplami na plażę, okres teoretycznie mamy za dni pięć, nie mamy jednak uregulowanego. No i poprzez różne czynniki, czy to stres, czy inne, dostajemy miesiączki w najmniej odpowiednim momencie, gdy wszyscy to zauważają.

Jak nie dopuścić do takiej sytuacji? Wkładki? Ok, ale przecież jeśli dostaniemy okresu na bezludnej plaży, to sorry, ale po pierwsze krew przesiąknie, zanim dotrzemy do jakiejś łazienki, po drugie jak w stroju kąpielowym umieścić wkładkę? Przecież nie założę tamponu, jeśli nie mam krwawienia....

To tyczy się też wszystkich możliwych sytuacji? Jeśli się gdzieś wybieramy, a spodziewamy się okresu, to co? Mamy zakładać podpaski? To jest strasznie niehigieniczne, jeśli nie krwawimy, a nosimy wciąż podpaski, tak na zapas. Ja niestety tak robię, w skrajnych sytuacjach, kiedy nie chcę by mi przesiąknęło, a spodziewam się okresu w najbliższych dniach....

Ja nigdy nie wiem, jak zachować się w takich sytuacjach ;-( Dodam, że mam nieuregulowany okres... ). Jestem w kropce... Poproszę o jakieś porady...

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 2010-03-05, 15:57 

Można grubsze wkładki np carefree, ewentualnie cieńsze podpaski np Naturella albo Bella.

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-03-05, 16:27 

Wkładki po prostu... :) zresztą ja zawsze czuję, bo brzuch mnie pobolewa i piersi bolą.

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2010-03-05, 19:23 

Ja też to zawsze wyczuwam po tzw objawach wymienionych przez Pati

zawsze mam w torebce jakąś jedną wkładkę

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-03-05, 19:55 

Tak jak Anula pisała grubsze wkładki:)
Jeśli jednak spodziewasz się okresu i masz strój kąpielowy to najbezpieczniej będzie założyć tampon, niestety, ale jest dyskretny i dzięki niemu poczujesz się bezpieczniej, będziesz mogła się dobrze bawić i nie zastanawiać czy to już czy za chwilę.

swarovscy 
Początkująca

Wysłany: 2010-04-20, 12:34 

ZAwsze możesz wziąć tabletki antykoncepcyjne... ;)

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-04-23, 19:09 

swarovscy napisał/a:
ZAwsze możesz wziąć tabletki antykoncepcyjne... ;)

co ma piernik do wiatraka :?: :-?

jeśli jestes tam odpowiednio "nawilżona", to tampon Comfort albo Mini jest odpowiednim pomysłem. jeśli nie, jego aplikacja bez okresu może być malo przyjemna. ja proponuję zwykłe wkładki, albo takie grubsze, ale to zalezy od sytuacji. ja jak mam okres to najpierw czuję leciutkie pobolewanie w dole brzuszka, a potem po prostu czuję, że już dostałam okres :-)

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-05-04, 16:00 

Wkładki;)
Okresu nie da się zawsze przewidzieć. Przynajmniej ja tak mam...

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-05-28, 10:42 

U mnie da się okres przewidzieć, bo po pierwsze chodzę wściekła, po drugie czuję lekki ból w dole brzucha, który wraz z nadejściem miesiączki znika.
Na szczęście problemu tkliwych piersi nie mam, bo to niemiłe uczucie.

aga.1985 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-06-17, 19:08 

Tak jak dziewczyny piszą - tampon mini. Podobno branie witaminy C przez kilka tygodni moze opóźnic okres. Ale ja nie próbowałam.
Ja czuję kiedy mam mieć okres. Przynajmniej 1-2 dni wcześniej wyczuwam.

milenka 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-06-21, 20:29 

Wlasnie, to się wyczuwa kilka dni wczesniej, a poza tym nie zaczniesz odrazu nie wiem jak mocno krwawić tylko na początku jest przecież takie lekkie plamienie

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2010-06-26, 11:34 

milenka napisał/a:
nie zaczniesz odrazu nie wiem jak mocno krwawić tylko na początku jest przecież takie lekkie plamienie

zgadzam się, i dlatego polecam wkładki. jakby się zaczęło ostrzej, to poczujesz, nie ma bata. przecież to czuć, jak z ciebie coś cieknie - m.in. dlatego nie używam fintyfluszek (podpasek) tylko tampony.

a poza tym zawsze możesz zapisywać sobie (np. w kalendarzu w komórce), kiedy zaczał Ci się okres i wtedy będziesz mniej więcej zorientowana, że nastęny może Ci się zacząć tak ze 4 dni wcześniej w kolejnym miechu. a przygotowana powinnaś być zawsze i nosić w torebce min. ze dwa tampony czy czego tam używasz.

Andromeda15 
Początkująca

Wysłany: 2010-07-19, 14:51 

No nie wiem jak ci pomóc. Ja zawszę "wyczuwam" gdy sie zbliża. Moge ci polecić tylko wkładki. Przed kobiecą "towarzyszką życia" nie ma ratunku

Odpowiedz do tematu