Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: jak, proces, sie, starzenia, wstrzymac

Jak wstrzymac proces starzenia się?
Autor Wiadomość
baby 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-09-30, 23:43 Jak wstrzymac proces starzenia się?

Zastanawiam się jaka jest odpowiedz na zadane w temacie pytanie i czy może ona być pozytywna. Owszem słyszy się o wielu metodach walki ze starzeniem się, ale tak naprawdę żadna nie jest taka, żeby można było ją stosować przez dłuższy czas. Może macie jakieś pomysły, jak można ten proces powstrzymać. Piszcie, bo to naprawdę interesujący temat, a ja chciałabym sie czegoś konkretnego o tym dowiedzieć.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-10-01, 00:47 

Może można ale po co? Lepiej zestarzeć z godnością:)
Nie mówię że nie warto stosować kremu przeciwzmarszczkowego, bo na pewno troszkę opóźni proces starzenia, ale operacje plastyczne są bez sensu, później 60 letnie babcie wyglądają jak ponaciągane kukły, zobaczcie sobie Versace. Albo Rodowicz! :mrgreen:
Lepiej już mieć zmarszczki:)

Naturalne 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-10-01, 17:43 

Kolagen pomaga, alissa beauty ma w swojej ofercie. Stosuje się go smarując kilka kropelek na twarz.

Bodycollagen 
Coś już napisała
manadżer Colway

Wysłany: 2011-05-09, 12:59 

Witaj - temat rzeka.

Książki powstają na ten temat.

Na mój gust warto podpatrywać długowieczne narody, jak Japończycy, Hunza, etc. Co robią? Zdrowo się odżywiają, dużo pracują = aktywność fizyczna i umysłowa. Emerytury nie znają. A więc odpowiedzią jest tryb życia.

Oblicza się, że wpływ genetyki na długość życia to tylko 15-20%, reszta to my.

Co ciekawe jesteśmy zaprogramowani genetycznie na jakieś 120 lat, jednak to tryb życia skraca nasz żywot.

Polecam też poczytać sobie o wieku biologicznym i metrykalnym i o jego zależnościach. Nie jesteśmy skazani na 120 lat i kropka, bo o długości życia decyduje wiek biologiczny, czyli zużycie organizmu. Obcnie wydaje się ogromne sumy na programy mogące wydłużyć życie nawet do 300 lat... na razie to science fiction, ale pieniądze płyną...

Polecam zapoznać się z polskim kolagenem - on w dziedzinie odmładzania dopiero się wypowie. Ale znajomość jego działania - nawet w Polsce - jest jeszcze mniej niż znikoma...

Mnie też to interesuje, więc jak chcesz zapraszam na Priva.

Pozdrawiam.

tolcia 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-05-09, 18:11 

Hehe... a co masz dokładnie na myśli mówiąc o walce ze starością? Walkę tylko ze zmarszczkami, czy również z podejściem do życia? ;-) Np. moja mama wykorzystuje serum liftingujące DANIELLE LAROCHE. Ja na szczęście jeszcze nie muszę tego robić ;-) Czy pomaga? Raczej tak - mam młoda nie jest, ale wygląda dobrze ;-)

Izaabella 
Początkująca

Wysłany: 2011-05-30, 07:49 

Wdziałam w aptece linię siquens prevention dla mlodych kobiet które chcą sie uchronić przed procesem powstawania zmarszczek. Chociaż i tak moja babcia mówi, że najlepszym sposobem na zachowanie młodości jest... szczęscie ze swoim mężczyzną. :P

protea 
Coś już napisała
Z piękną skórą przez życie

Wysłany: 2011-06-28, 12:34 

aby cera była zadbana, trzeba od samego początku używać kosmetyków bogatych w witaminy a głównie A, C i antyutleniaczy, które w łatwo przyswajalnej formie i specjalnie dobieranej koncentracji utrzymują skórę w zdrowej i pięknej kondycji. I oczywiście chronić skórę przed słońcem.
Z kosmetyków, to polecam Environ, stosowany w niektórych gabinetach kosmetycznych, można tez je kupić przez internet.Tylko trzeba dobrze poczytać żeby uzyskac okreslony efekt

apc-Cosmetics 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-07-28, 13:59 

Myślę że trzeba po prostu umieć się zestarzeć z godnością i tyle. Tego procesu nie da się zatrzymać,da się jedynie opóźnić jak to tylko możliwe,używając dobrych i odpowiednich kosmetyków do pielęgnacji.

moni.ada 
Coś już napisała
moni.ada

Wysłany: 2011-07-31, 12:37 

Przede wszystkim:
-wysypiać się
-starać się jeść często a po trochu(unikać słodyczy,cukru,tłustego mięsa,białej mąki,a pić dużo czystej wody,jeść jedzonko gotowane na ciepłe posiłki,jeść dużo surowych warzyw i owoców)

-ruszać się jak najwięcej na świeżym powietrzu( polecam rower,spacery,łażenie po górach,pływanie i cokolwiek lubicie,oby wyjść z budynków,a w wakacje żadnego leżenia plackiem na plaży całymi dniami)

-nie palić papierosów,nie pić alkoholu,o narkotykach i innych używkach już chyba nie muszę wspominać,bo to każdy słyszał.

-raz w roku robić badania kontrolne,aby zapobiegać chorobom

-szukać towarzystwa ludzi pozytywnych,uśmiechniętych,życzliwych

-mieć swoje pasje ,poza nauką w szkole i pracą zawodową

-używać dobrych kosmetyków regularnie( sprawdzać ich skład przed zakupem),nakładając kremy robić to delikatnym masażem według zaleceń kosmetyki,czasami poszaleć (maseczki,zabiegi w gabinecie-ale z umiarem)

-kochać ludzi,dbać o rodzinę ,bliskich,ale nie kosztem samego siebie

-czasami zniknąć dla świata i znajomych,pobyć sam na sam tylko z sobą ( na godzinę,na dzień ,czy na tydzień-w miarę możliwości i potrzeb).

-być optymistą i uśmiechać się jak najczęściej.

Pamiętać ,że wszystko co na tym świecie jest najcenniejsze ,mamy za darmo.
Życzę sukcesów :)

Maziunia88 
Początkująca

Wysłany: 2011-08-11, 12:00 

Powstrzymać się nie da ale spowolnić owszem.
Przede wszystkim wysypiać się, pić dużo wody, jeść warzywa, owoce, nie jeść tłustych potraw, uprawiać jakiś sport. No i używać odpowiednich kremów przeciwzmarszczkowych, nawilżających, maseczki liftingujące, stosować peelingi naprawdę dużo by wymieniać..

apc-Cosmetics 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-09-05, 13:45 

Spowolnić proces starzenia-oczywiście da się,ale to wymaga poświęcenia czasu oraz pieniędzy,bo raz że musimy dbać o swoje zdrowie w sensie fizycznym i być zawsze aktywnym,a dwa że potrzebujemy dobrych kosmetyków do pielęgnacji cery.

szmijzerka 
Początkująca

Wysłany: 2011-09-08, 14:25 

Warto o siebie dbac od samego początku, ja co jakiś czas funduje sobie peeling kawitacyjny, daje rewelacyjne rezultaty, skóra jest jakby odmłodzona, gładka i wyglada zdrowiej. ja robie sobie ten zabieg w Warszawie w Studiu urody Soell na Dzikiej 4.

dagga 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-09-09, 21:11 

można się starzeć pięknie... dbaj o siebie od początku, żyj zdrowo, często się uśmiechaj.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2011-09-12, 12:13 

dagga napisał/a:
można się starzeć pięknie... dbaj o siebie od początku, żyj zdrowo, często się uśmiechaj.

Lubię to ;)
Dodam jeszcze, żeby używać kosmetyków odpowiednich do każdego wieku :)

Veronique24 
Użytkowniczka
www.promesse.pl

Wysłany: 2011-09-28, 11:38 

Procesu starzenia nie można zatrzymać, można go jedynie trochę spowolnić. Najważniejsze to akceptować siebie i następujące zmiany. A ponad to uważam, że:
- należy być optymistycznie zastawionym do życia, dużo się uśmiechać, być radosnym, widzieć dobre strony danej sytuacji
- aktywnie spędzać czas, uprawiać sporty, pływać, dużo spacerować, zwiedzać, chodzić na wycieczki
- wysypiać się!
- dobrze odżywiać - "w zdrowym ciele zdrowy duch"
- realizować się, spełniać swe marzenia i plany
- należy być ciekawym świata, chętnie się uczyć nowych rzeczy - to na starość pomaga zachować "trzeźwość umysłu"
- unikać alkoholu, papierosów i innych substancji odurzających :-D
- kochać życie, doceniać jego każdy moment ;-)

Odpowiedz do tematu