Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: cera, jak, radzic, sobie, tlusta

jak sobie radzić z tłustą cerą ??
Autor Wiadomość
missbutterfly 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-03-08, 15:54 jak sobie radzić z tłustą cerą ??

Chciałam was zapytać jakie są wasze sposoby na to, żeby skutecznie walczyć z tłustą cerą?? Czy znacie jakieś kosmetyki, albo leki, które mają działanie przeciwłojotokowe. Bo od pewnego czasu moja skóra strasznie się przetłuszcza i świeci;/ I nie wiem, co mogę w tej sytuacji zrobić jak sobie z nią poradzić. Za wszelkie odpowiedzi będę bardzo wdzięczna.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2010-03-08, 18:55 

Przy pielęgnacji cery tłustej należy zwracać uwagę na zmniejszenie grubości warstwy rogowej, regulację wydzielniczą gruczołów łojowych.

Stosuj peelingi (przy tej cerze można raz na tydzień nawet), serie kosmetyków matujących (o ile pamiętam AA ma fajną serie), pamiętaj też, że skóra tłusta również potrzebuje nawilżenia, tak więc nie bać się kremów nawilżających.

madziakot 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-03-08, 18:59 

słyszałam że przemywanie twarzy ciepłym rumiankiem pomaga tzn normalizuje cerę spróbuj :)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2010-03-08, 19:09 

Ogólnie rumianek jest dobry na skórę, sama kiedyś przemywałam twarz.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-03-08, 19:16 

Moja siostra dostała od dermatologa zalecenia na tłustą skórę serię Vichy, i muszę powiedzieć, że gdy ją widziałam kilka miesięcy temu stan jej twarzy faktycznie się polepszył.
Także polecam Vichy :mrgreen:

KosmetykiNatury 
Użytkowniczka
Kosmetyki Natury

Wysłany: 2010-03-08, 21:49 Re: jak sobie radzić z tłustą cerą ??

missbutterfly napisał/a:
Chciałam was zapytać jakie są wasze sposoby na to, żeby skutecznie walczyć z tłustą cerą?? Czy znacie jakieś kosmetyki, albo leki, które mają działanie przeciwłojotokowe. Bo od pewnego czasu moja skóra strasznie się przetłuszcza i świeci;/ I nie wiem, co mogę w tej sytuacji zrobić jak sobie z nią poradzić. Za wszelkie odpowiedzi będę bardzo wdzięczna.

Witam

Polecam zrezygnować z kosmetyków chemiczno-syntetycznych i wypróbować naturalne kosmetyki.

Kosmetyki naturalne z zawartością czystych ekstraktów ziołowych, czystych witamin i olejków eterycznych wspomagają skórę w przywróceniu i zachowaniu jej naturalnych funkcji fizjologicznych.

Dla przykładu skóra tłusta nigdy się nie znormalizuje jeśli cały czas będziemy ją wysuszać. Naturalne kosmetyki w przeciwieństwie do kosmetyków pochodzenia chemicznego zaopatrują skórę w odpowiednią ilość tłuszczu, sygnalizując jej zarazem, iż posiada ona odpowiednią rezerwę tłuszczu i żaden z gruczołów tłuszczowych nie musi go więcej produkować.

Do mycia cery polecam ziemię wulkaniczną firmy logona, mają równiez bardzo dobry krem matujący na dzień, dostępne są w dwóch odcieniach beżowo-złotym (jasna karnacja) oraz złoto-brązowym (ciemna karnacja).

Do makijażu natomiast polecam naturalne kosmetyki mineralne.

Pozdrawiam

Idacor 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-03-08, 21:56 

ewelynka69 napisał/a:
Moja siostra dostała od dermatologa zalecenia na tłustą skórę serię Vichy, i muszę powiedzieć, że gdy ją widziałam kilka miesięcy temu stan jej twarzy faktycznie się polepszył.
Także polecam Vichy :mrgreen:

dołączam do Ciebie ewelynka69

ja mam skórę mieszaną na buźce i stosowałam d-tox ineov od środka i vichy żel złuszczający na czoło bo tłuste :-( a do tego kremy nawliżające też z vichy, na razie problem zażegnany ale mam zamiar kupić sobie ten d-tox znów bo widziałam go w promocji w super pharmie - 25%
trudno jest utrzymać odpowiednie nawilżenie przy takiej cerze więc trzeba się troszkę namęczyć :-|

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-03-09, 09:08 

Moja siostra używa jeszcze toniku oprócz tego co wymieniłaś, Idacor oraz podkładu do twarzy, a jeśli nie ma tego podkładu Vichy to używa matującego Lirene i również się sprawdza:

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-03-09, 09:49 

Ja do Lirene jestem lekko uprzedzona... A to za sprawą kremu, który stosowałam przez dłuższy czas, chodzi mi konkretnie o "mus matujący" - zapach piękny, krem wydajny, ale niestety pod skórą miałam później same cysty... Niestety nie zaufam więcej tej marce <LOL>...

madziakot 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-03-09, 09:58 

jest wiele peelingów specjalnych do cery tłustej kiedyś też miałam ten problem i stosowałam kremy matujace i tonik do cery tłustej z eveline

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-03-09, 10:04 

Ja z Lirene używam tego podkładu, bo dobrze matuje i lubię jego zapach :-)Zawsze mam na półce a mam cerę mieszaną.
A co do cyst to bardzo możliwe, często się tak zdarza, gdy kosmetyk jest źle dobrany :-(

madziakot 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-03-09, 10:07 

musze przyznac że przy mojej wrażliwej cerze często mam tak ze po zastosowaniu kosmetyku mam czerwone plamy i wypryski mialam tak po lirene i niektórych kosmetykach z eveline

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-03-09, 10:10 

Możliwe, ze zawierają składnik, na który jesteś uczulona.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-03-09, 21:59 

Ja też lubię ten podkład Lirene.
A teraz mam podkład matujący w musie z Avonu i też jest dobry, dobrze się rozprowadza i nie muszę używać pudru w ciągu dnia, wcześniej musiałam kilka razy...

ZnanySalon 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-03-10, 10:06 

Jeżeli po zastosowaniu jakiegos kosmetyku masz czerwone plamy lub wysypkę to najprawdopodobniej jesteś uczulona na jakiś składnik. Do cery tłustej polecam dobry krem matujący.

Odpowiedz do tematu