Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: cera, jak, radzic, sobie, tlusta

jak sobie radzić z tłustą cerą ??
Autor Wiadomość
KosmetykiNatury 
Użytkowniczka
Kosmetyki Natury

Wysłany: 2010-05-04, 13:26 

oriente1 napisał/a:
Być może przy następnym zakupie pomyślę o tym kremie(jest troszkę drogi prawie 100,-)
Na razie zostanę przy swoich kosmetykach. :-)

Krem jest wydajny, a pojemnośc to aż 75 ml w cenie 78 zł.
Pojemnośc kremów przeważnie to 50 ml, także nie jest aż taki drogi :)

oriente1 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-05-04, 14:12 

qwerty napisał/a:
z tego co pamietam, ze krem matujacy tak jakby 'zatyka', bolokuje oddychanie skóry i wydzielanie sebum... a to nie jest dobre przy problemach (tradzik)

Może przy trądziku tak.
Trądziku nie mam ,ale mam w niektórych partiach twarzy cerę tłustą. Od kiedy pamiętam używałam najpierw kremu z Perfecta z mikro-perłami-matującymi a teraz z L'Oreala i na mnie te kremy dobrze działają.Mój partner też używa krem matujący(PUR&MAT) i nic się nie dzieje.Może niektórzy nie oczyszczają dobrze cery?Nie używają peelingów?

anna_ste 
Początkująca

Wysłany: 2010-06-02, 22:49 

Również podchodzę z pewnym dystansem do kosmetyków matujących (chociaż mam cerę mieszaną i uwierz, czasami chciałabym, się mniej błyszczeć tu i ówdzie...). Mam tu na myśli szczególnie kremy i fluidy o takim działaniu.

Na pewno nie powinno się ich stosować przez dłuższy czas, bo mogą wysuszyć skórę, a w przypadku cery tłustej ze skłonnością do trądziku mogą niestety zaognić zmiany skórne. Jeżeli jednak skóra jest bardzo tłusta i wygląda nieładnie, warto mieć pod ręką coś, co ją zmatowi - najlepiej po prostu puder. Jeżeli nie możesz się obejść bez specjalnych kremów matujących, to przynajmniej stosuj kilkutygodniowe przerwy i nawilżaj skórę.

I jeszcze jedno, tłusta skóra też ma swoje plusy: zdecydowanie wolniej się starzeje, a zmarszczki mimiczne pojawiają się później :lol:

KosmetykiNatury 
Użytkowniczka
Kosmetyki Natury

Wysłany: 2010-06-03, 12:22 

Nie każdy krem matujący wysusza, ważne aby zobaczyć co ma w składzie taki krem.

Wszystkie produkty mające silikony w swoim składzie radzę unikać robią one ruinę z naszej cery.

Andzik 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-06-10, 10:27 

No na pewno z taka cera nie ma łatwo. Przede wszystkim trzeba dobrze ją oczyszczać, najlepiej kilka razy dziennie, pilnując jednak, żeby się nie przesuszyła. Trzeba się zaopatrzyć w dobry tonik i krem, najlepiej matujący o lekkiej konsystencji. Od czasu, do czasu można też zastosować lekki peeling.

Naturalne 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-06-10, 11:28 

oj z tą ilością oczyszczania dzienne to chyba przesada...
wg mnie skórę oczyszcza się 1-2 w tygodniu a jesli robi się to w gabinecie to nawet raza na 2-3 miesiace

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2010-06-10, 17:39 

Żel do mycia twarzy i tonik wystarczxy rano i wiecziorem

Cytat:
I jeszcze jedno, tłusta skóra też ma swoje plusy: zdecydowanie wolniej się starzeje, a zmarszczki mimiczne pojawiają się później

Z tego się cieszę najbardziej.

Dzida** 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-07-15, 15:52 

Jaki możecie polecić puder do cery tłustej lub mieszanej?
Chodzi mi o taki który nadawał by się na upały oraz by krył pryszcze, które mam na czole, jak i blizny po nich. Fluidów/podkładów nie używam.

colway-kolagen 
Początkująca
kolagen naturalny

Wysłany: 2010-07-18, 15:58 Re: jak sobie radzić z tłustą cerą ??

missbutterfly napisał/a:
Chciałam was zapytać jakie są wasze sposoby na to, żeby skutecznie walczyć z tłustą cerą?? Czy znacie jakieś kosmetyki, albo leki, które mają działanie przeciwłojotokowe. Bo od pewnego czasu moja skóra strasznie się przetłuszcza i świeci;/ I nie wiem, co mogę w tej sytuacji zrobić jak sobie z nią poradzić. Za wszelkie odpowiedzi będę bardzo wdzięczna.

Moim skromnym zdaniem bardzo dobrze pomaga kolagen naturalny i kosmetyki na jego bazie ......Polecam ...

donia 
Początkująca
donia

Wysłany: 2010-07-27, 13:45 

ja wypróbowałam na swojej mieszanej cerze kosmetyki Mary Kay..są świetne:)

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-08-21, 21:22 

Dzida** napisał/a:
Chodzi mi o taki który nadawał by się na upały oraz by krył pryszcze, które mam na czole, jak i blizny po nich. Fluidów/podkładów nie używam.

chyba żaden puder sypki czy w kamieniu nie zakryje pryszczy i blizn po nich. od tego są korektory, jeśli tak jak ja nie używasz podkładów.

ja używam korektora takiej firmy Constance Carroll, ale głównie dlatego, że jest A. tani i B. dobrze kryje. a pudru używałam swego czasu sypkiego matującego transparentnego z Yves Rocher z serii Luminelle czy jakoś tak (już nie pamiętam, wycofali transparentny chyba ze dwa lata temu, zostały same kolorowe z tej serii). po tym przerzuciłam się na Maybelline Affinitone. nie powiem, że skóra jest po nim matowa 12h (w zależności od temperatury i tego co robię matowość szybciej lub wolniej znika) ale po prostu sie przyzwyczaiłam do niego i tyle. jest w kamieniu, ma wygodny puszek i lusterko w kompakcie więc tak go sobie używam i tyle :->

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-08-21, 22:15 

Produkty Synergen z Rossmana są tanie i dobre dla tłustej skóry. Są tak tanie, że warto wypróbować, nawet jeśli się wam nie spodobają to nie stracicie zbyt wiele pieniędzy.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-08-22, 15:43 

leelo napisał/a:
Dzida** napisał/a:

chyba żaden puder sypki czy w kamieniu nie zakryje pryszczy i blizn po nich. od tego są korektory, jeśli tak jak ja nie używasz podkładów.

ja używam korektora takiej firmy Constance Carroll, ale głównie dlatego, że jest A. tani i B. dobrze kryje. a pudru używałam swego czasu sypkiego matującego transparentnego z Yves Rocher z serii Luminelle czy jakoś tak (już nie pamiętam, wycofali transparentny chyba ze dwa lata temu, zostały same kolorowe z tej serii). po tym przerzuciłam się na Maybelline Affinitone. nie powiem, że skóra jest po nim matowa 12h (w zależności od temperatury i tego co robię matowość szybciej lub wolniej znika) ale po prostu sie przyzwyczaiłam do niego i tyle. jest w kamieniu, ma wygodny puszek i lusterko w kompakcie więc tak go sobie używam i tyle :->

Mam dwa pytanka: pierwszy o ten korektor: gdzie i za ile go kupiłaś, bo mam cienie z tej firmy i są lepsze niż Rimmela?
A drugie dotyczy tego pudru Affinitone, bo ja mam podkład z tej serii i potrzebuje opinii, czy skóra się po nim nie świeci i czy wyrównuje koloryt skóry?

lilka 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-08-24, 13:52 

Możesz do codziennej pielęgnacji użyć specjalnego preparatu urt -oil z naftą oczyszczoną. Możesz go stosować zamiast żelu czy mydła. Działa przeciwłojotokowo i ściągająco na skórę twarzy dodatkowo zapobiega zmianom ropnym. powinienn być dostępny w aptece i sklepie zielarskim.

Dzida** 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-08-26, 10:03 

leelo napisał/a:
Maybelline Affinitone
Dla mnie Affinitone był mało wydajny. Po miesiącu była juz tylko resztka.

Odpowiedz do tematu