Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: jak, peelingu, sie, uzywa

Jak się używa peelingu?
Autor Wiadomość
Tajemniczy 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-06-23, 17:22 Jak się używa peelingu?

Witam drogie Panie, mam w tej kwestii kilka pytań, wiem, że dla przebywających tu Pań samo zagadnienie jest proste i wręcz oczywiste, ale ja jako mężczyzna nie jestem tak pojętny w tych sprawach, a nie mam kogo zapytać, dziewczyny nie mam, pytałem kilka koleżanek, ale to takie troszkę niezręczne i wstyd się wypytać o szczegóły, no, ale myślę, że tak samo Wy dziewczyny czułybyście się na forum militarnym i spytały jak się należy składać do strzelania :)
Przechodząc do rzeczy:
1. Jak się tego używa?
2. Czy można stosować na tatuażu, czy raczej trzeba unikać wytatuowanego miejsca?
3. Należy to zrobić przed namydleniem się czy po namydleniu i spłukaniu?
4. Jak często się tego używa?
5. Jak długo trzeba trzeć każde określone miejsce?
6. Trzeba po tym używać jakiegoś kremu czy sama tłusta oliwka zawarta w peelingu wystarczy?
7. Tego solnego peelingu do ciała można tez używać do twarzy i sytuacja w tym wygląda tak samo jak z peelingowaniem ciała?

Póki co więcej pytań mi się nie nasuwa, choć zapewne kolejne wyjdą "w praniu" :)

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2011-06-23, 17:36 

1. Nakładasz najpierw na daną część ciała, potem rozsmarowujesz na calości, możesz też rozetrzeć w dłoniach i potem nałożyć na całe ciało. Tutaj jest dowolność. Jak Ci wydoniej.
2. Można stosować. Sama mam tatuaże i stosuję bez problemu.
3. Ja nakładam peeling po umyciu ciała żelem pod prysznic.
4. Raz/dwa w tygodniu.
5. Bo ja wiem... Trzeba się troszkę nim "poocierać" :) Ale nie wiem, ile to trwa. W moim przypadku bardzo krótko, bo nie cierpię godzinami siedzieć pod prysznicem.
6. Ja używam balsamu, po peelingu lepiej się wchłania i skóra jest mięciutka.
7. Nie używałam solnego peelingu. Przeważnie kupuję z JOANNY. Są naprawdę fajne. Jednak nie używam ich do twarzy. Jest napisane wyraźnie: "peeling do ciała", nie do twarzy :P

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2011-06-23, 17:49 

Ja czasem używam do twarzy tego z Joanny :D na niektórych pisze "body" a na niektórych nie. Nic się nie dzieje jak się go użyje na twarz, ale innych peelingów do ciała nie próbowałam na twarz.

Tajemniczy 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-06-23, 17:59 

He he dziekuje za odpowiedzi i mi sie kolejne pytania urodziły :)
1. Czyli biore na rękę, rozmasowuję na niej, nastepnie smaruję tym określone miejsce tak? :)
3. Po umyciu i spłukaniu żelu czy przed spłukaniem bezpośrednio na żel?
5. "Troszke poocierać" :P dobra jakoś sobie zaimprowizuję :) chyba, że możę będzie tu jakaś Pani która zna odpowiedź
6. Czyli warto używać? No ja też stosuję taki balsam na codzień po myciu i ciekaw byłem czy właśnie w wyniku używania peelingu trzeba jeszcze dołożyć kremem :)
7. Dziękuję Agusia77 za pomoc :)

Dziękuję Pati za pomoc :)

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2011-06-23, 18:04 

1. Dokładnie tak :P
3. Po umyciu i spłukaniu żelu.
5. Jeśli poświęcisz 4 minuty na całe ciało, to będzie ok :).
6. Warto używać balsamu po peelingu. W sumie po to właśnie jest peeling, by głębiej oczyścić skórę, a jednocześnie ułatwić balsamowi wchłanianie.
7. No wiadomo, że też, ale nie wszystkie składniki w kosmetykach do ciała są tak łagodne, jak do twarzy. Niestety nie ma na opakowaniu napisu "kosmetyk przeznaczony do ciała, z wyjątkiem twarzy" :) jeszcze się nie doczekaliśmy.

Nie ma za co :) Powodzenia.

Tajemniczy 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-06-23, 18:34 

Ok dostałem wyczerpujące odpowiedzi i tyle mi wystarczy póki co, jeszcze raz dzięki za pomoc, widzisz, jakie to dla Ciebie proste, a dla mnie konkretna pomoc :)

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2011-06-27, 16:03 

Do twarzy można używać takiego zwykłego żelu myjącego z delikatnymi drobinkami ścierającymi martwy naskórek. Wtedy można używać go codziennie, bo są to dosłownie malutkie drobniutkie kropeczki, które lekko ścierają skórę. Kiedyś używałam takiego żelu Soraya, fajny byłl kosztował około 9 zł :)

Tajemniczy 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-06-27, 16:11 

Hm. Wiesz ja na tyle nie kumaty jestem w tych sprawach, że poprostu musiałabyś mi mnie zabrać do takiej drogerii czy apteki i pokazac o co w tym chodzi, ale spokojnie, może wykorzystam jakąś znajomą :D
Ale dziękuje za radę, prosze tylko o takie proste i zrozumiałe na maleńki męski umysł :D

WSZKiPZ 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-06-28, 11:18 

Fajnym i stosunkowo tanim sposobem na złuszczenie martwego naskórka z twarzy oraz całego ciała jest zrobienie peelingu z kawy. To bardzo proste: mieszamy jedną łyżeczkę mielonej kawy (może być więcej w zależności od potrzeb) i mieszamy ze zwykłym żelem do mycia twarzy lub ciała :) Można również użyć oliwki dla dzieci lub olejku. Tak powstałą papką "nacieramy się" dokładnie w taki sam sposób, w jaki wcześniej opisała to Pati :)

Molik2008 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-07-25, 15:16 

Zgadzam się,peeling z kawy jest bardzo skuteczny i polecam go także dla kobiet. Mi bardzo pomógł,a przygotować jest go naprawdę bardzo łatwo. Należy tylko uważać na podrażnienia,ponieważ mogą występować przy wrażliwej skórze.

Tajemniczy 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-07-26, 12:49 

O coś nowego, jak ten "stary" mi się zużyje to spróbuję z kawą :) i tak jej nie pijam :D

apc-Cosmetics 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-07-28, 13:57 

Jeżeli chodzi o peeling kawowy,to mnie akurat podrażnił w niektórych miejscach,ale ogólnie rzecz biorąc potwierdzam,że jest bardzo skuteczny i warto go zastosować.

Odpowiedz do tematu