Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: jak, masaz, reagujecie

jak reagujecie na masaż?
Autor Wiadomość
paniprezes 
Początkująca

Wysłany: 2011-01-13, 20:01 jak reagujecie na masaż?

witajcie,
Zastanawia mnie wszechogarniająca moda na masowanie się w salonach. Ostatnio wszyscy dookoła trąbią o tym, jaki to wspaniały sposób na relaks i poprawienie sobie samopoczucia. Okej - może to i jest przyjemne w chwili masowania, ale jaki ma wpływ na dalsze funkcjonowanie? Czy oby nie jest to mocno przereklamowane? Jak długo utrzymują się efekty tego dobrego samopoczucia? Sama się zastanawiałam nad rozpoczęciem regularnego uczęszczania na masaże, ale nie wiem, na ile to faktycznie jest skuteczne.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2011-01-16, 15:06 

Ja powiem tak, że mam takie miejsca, których nie mogę oddać w ręce masażystki, bo mam straszny i ból i siniaki po takim zabiegu. I takim miejscem jest kark, szyja. W trakcie masażu mam straszny ból, a później brzydkie siniaki jak po silnym uderzeniu. Może Paulinka napisze, czym to jest uwarunkowane, bo nie mam pojęcia, czemu tak się dzieje.

moniga 
Początkująca

Wysłany: 2011-01-17, 10:51 

Mi się wydaje że to zależy od masażysty, jak jest dobry to nic nie stoi na przeszkodzie żeby pomógł, czytałam niedawno o p. Bernardzie Dębskim z Centrum zdrowia i Urody przy Karolkowej, on podobno uczył się masażu w Indiach i na Hawajach, więc zna się na swoim fachu. Reszta masażystów to tak naprawdę albo po kursach albo świeżo po Awf-ie, którzy dopiero się uczą i stąd pewnie te siniaki.

Kerler 
Początkująca

Wysłany: 2011-01-21, 21:35 Re: jak reagujecie na masaż?

Ja nie wiem czy to moda, czy po prostu ludzie się przyzwyczajają do takich rzeczy... ale masaż (nawet taki nieprofesjonalny, ale profesjonalny jednak lepszy) wpływa na samopoczucie - odpręża człowieka. Widzę to po swojej lepszej połówce, która jakoś tak mniej się czepia, w jakimś takim lepszym humorze chodzi:D Jak długo się utrzymuje - pewnie zależne od człowieka, trzeba pokombinować, ja to nawet się nie zastanawiałem prawdę mówiąc:)

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2011-02-07, 21:37 Re: jak reagujecie na masaż?

Kerler napisał/a:
Ja nie wiem czy to moda, czy po prostu ludzie się przyzwyczajają do takich rzeczy... ale masaż (nawet taki nieprofesjonalny, ale profesjonalny jednak lepszy) wpływa na samopoczucie - odpręża człowieka. Widzę to po swojej lepszej połówce, która jakoś tak mniej się czepia, w jakimś takim lepszym humorze chodzi:D Jak długo się utrzymuje - pewnie zależne od człowieka, trzeba pokombinować, ja to nawet się nie zastanawiałem prawdę mówiąc:)

Kerler, ale to już wiesz, w czym powinieneś się kształcić, żeby i dla Ciebie i dla Twojej Ukochanej korzyści były :mrgreen:

nie wiem jak masaż, ale smeranie po plecach i karku to świetna opcja, ja wtedy jestem jak kot i kocimiętka :lol: :lol: :lol:

zegarynek 
Początkująca

Wysłany: 2011-02-09, 16:11 

Masaż na walentynki? co o tym sądzicie? jako prezent dla dwojga na walentynki, czyli masaż i na przykład usługa pedicure ;)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2011-02-09, 21:33 

Wg mnie super sprawa :)

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2011-02-10, 00:40 

A mi się ten pomysł nie podoba, wolę gdzieś wyjść i spędzić wieczór z chłopakiem. Masaż tak, ale w walentynki nie :D

FajnaLidka 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-02-11, 14:02 

Masaż na walentynki, no chyba, że czekoladowy. Jednak wybrałabym sie na masaż w innym, nie koniecznie tym dniu.

restrain 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-03-10, 19:34 

masaz poprawia perystaltyke jelit, krazenie, redukuje celulit, zmniejsza napiecia (relaksuje), daje poczucie glebokiego odprezenia. osobiscie uwielbiam masaze i nie wyobrazam sobie bez nich zycia ;( 8-)

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2011-03-24, 21:06 

restrain napisał/a:
masaz poprawia perystaltyke jelit, krazenie, redukuje celulit, zmniejsza napiecia (relaksuje), daje poczucie glebokiego odprezenia. osobiscie uwielbiam masaze i nie wyobrazam sobie bez nich zycia ;( 8-)

same plusy - żeby tylko jeszcze kasa była, żeby można było na nie chodzić :-/ ja bym była stałą bywalczynią tych relaksujących, codziennie bym chodziła, jak bym miała za co...

gg83 
Miłośniczka forum
gg83

Wysłany: 2011-04-09, 20:36 

Uwielbiam masaż:) Chodzę 2 razy w tyg po godzinie i jest świetnie cały tydzień :)

kalina 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-08-09, 11:45 

Również lubię masaże :). Ale wiem, że jeśli ma się problemy z kręgosłupem ( a dziś pewnie większość ludzi ma....), trzeba dokładnie dobierać rodzaj masażu, unikać masowania wybranych partii ciała itp...

marlette 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-09-10, 10:40 

Uwielbiam być masowana...zwlaszcza przy dźwiękach kojacej zmysly muzyki w pieknym wnetrzu, fachowymi dłońmi. Wtedy rzeczywiście można się oderwac od rzeczywistości i wspaniale zrelaksować. Polecam masaż aromaterpautyczny, niezwykle "klimatyczny", odstresowujacy.Wychodze jak nowonarodzona.

drimmka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-09-16, 12:09 

Rozpływam się przy masażu :)

Odpowiedz do tematu