witajcie,
Zastanawia mnie wszechogarniająca moda na masowanie się w salonach. Ostatnio wszyscy dookoła trąbią o tym, jaki to wspaniały sposób na relaks i poprawienie sobie samopoczucia. Okej - może to i jest przyjemne w chwili masowania, ale jaki ma wpływ na dalsze funkcjonowanie? Czy oby nie jest to mocno przereklamowane? Jak długo utrzymują się efekty tego dobrego samopoczucia? Sama się zastanawiałam nad rozpoczęciem regularnego uczęszczania na masaże, ale nie wiem, na ile to faktycznie jest skuteczne.
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2305 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2011-01-16, 15:06
Ja powiem tak, że mam takie miejsca, których nie mogę oddać w ręce masażystki, bo mam straszny i ból i siniaki po takim zabiegu. I takim miejscem jest kark, szyja. W trakcie masażu mam straszny ból, a później brzydkie siniaki jak po silnym uderzeniu. Może Paulinka napisze, czym to jest uwarunkowane, bo nie mam pojęcia, czemu tak się dzieje.
moniga Początkująca
Wysłany: 2011-01-17, 10:51
Mi się wydaje że to zależy od masażysty, jak jest dobry to nic nie stoi na przeszkodzie żeby pomógł, czytałam niedawno o p. Bernardzie Dębskim z Centrum zdrowia i Urody przy Karolkowej, on podobno uczył się masażu w Indiach i na Hawajach, więc zna się na swoim fachu. Reszta masażystów to tak naprawdę albo po kursach albo świeżo po Awf-ie, którzy dopiero się uczą i stąd pewnie te siniaki.
Kerler Początkująca
Wysłany: 2011-01-21, 21:35
Re: jak reagujecie na masaż?
Ja nie wiem czy to moda, czy po prostu ludzie się przyzwyczajają do takich rzeczy... ale masaż (nawet taki nieprofesjonalny, ale profesjonalny jednak lepszy) wpływa na samopoczucie - odpręża człowieka. Widzę to po swojej lepszej połówce, która jakoś tak mniej się czepia, w jakimś takim lepszym humorze chodzi:D Jak długo się utrzymuje - pewnie zależne od człowieka, trzeba pokombinować, ja to nawet się nie zastanawiałem prawdę mówiąc:)
Ja nie wiem czy to moda, czy po prostu ludzie się przyzwyczajają do takich rzeczy... ale masaż (nawet taki nieprofesjonalny, ale profesjonalny jednak lepszy) wpływa na samopoczucie - odpręża człowieka. Widzę to po swojej lepszej połówce, która jakoś tak mniej się czepia, w jakimś takim lepszym humorze chodzi:D Jak długo się utrzymuje - pewnie zależne od człowieka, trzeba pokombinować, ja to nawet się nie zastanawiałem prawdę mówiąc:)
Kerler, ale to już wiesz, w czym powinieneś się kształcić, żeby i dla Ciebie i dla Twojej Ukochanej korzyści były
nie wiem jak masaż, ale smeranie po plecach i karku to świetna opcja, ja wtedy jestem jak kot i kocimiętka
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
zegarynek Początkująca
Wysłany: 2011-02-09, 16:11
Masaż na walentynki? co o tym sądzicie? jako prezent dla dwojga na walentynki, czyli masaż i na przykład usługa pedicure ;)
Masaż na walentynki, no chyba, że czekoladowy. Jednak wybrałabym sie na masaż w innym, nie koniecznie tym dniu.
restrain Coś już napisała
Wysłany: 2011-03-10, 19:34
masaz poprawia perystaltyke jelit, krazenie, redukuje celulit, zmniejsza napiecia (relaksuje), daje poczucie glebokiego odprezenia. osobiscie uwielbiam masaze i nie wyobrazam sobie bez nich zycia ;(
masaz poprawia perystaltyke jelit, krazenie, redukuje celulit, zmniejsza napiecia (relaksuje), daje poczucie glebokiego odprezenia. osobiscie uwielbiam masaze i nie wyobrazam sobie bez nich zycia ;(
same plusy - żeby tylko jeszcze kasa była, żeby można było na nie chodzić ja bym była stałą bywalczynią tych relaksujących, codziennie bym chodziła, jak bym miała za co...
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
Również lubię masaże :). Ale wiem, że jeśli ma się problemy z kręgosłupem ( a dziś pewnie większość ludzi ma....), trzeba dokładnie dobierać rodzaj masażu, unikać masowania wybranych partii ciała itp...
Uwielbiam być masowana...zwlaszcza przy dźwiękach kojacej zmysly muzyki w pieknym wnetrzu, fachowymi dłońmi. Wtedy rzeczywiście można się oderwac od rzeczywistości i wspaniale zrelaksować. Polecam masaż aromaterpautyczny, niezwykle "klimatyczny", odstresowujacy.Wychodze jak nowonarodzona.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum