Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: jak, paralizujacym, radzicie, sobie, stresem

Jak radzicie sobie z paraliżującym stresem?
Autor Wiadomość
bananamuffin 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-08-24, 13:41 

Nie mam aż takich problemów ze stresem, poza tym różnie reaguję, więc nie mam jednego sposobu. Ostatnio zmarła mi babcia i po tym jadłam więcej niż zwykle - przypuszczam, że była to właśnie reakcja na stres. Wiem, że w stresujących reakcjach należy pozwolić organizmowi reagować naturalnie na stres. Czyli zjeść, jeśli najdzie taka potrzeba. Na stres połączony ze złością pomaga mi bieganie. Nawet piętnaście minut sprawia, że mi lepiej. Najlepiej jest słuchać swojego ciała. Można też zawsze pić zioła uspokajające, albo zażyć jakąś tabletkę - to też praktykowałam.

offelia 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-11-06, 13:59 

Stres to przykra sprawa to fakt, zwłaszcza gdy nie pozwala nam normalnie funkcjonować. Tak naprawdę to nie ma jednego dobrego sposobu aby sobie poradzić z tym problemem. Jednym pomoże zmiana środowiska ( np. pracy ) a innym regularne wizyty u psychologa. Środki farmakologiczne nie są chyba zbyt skuteczne na takie dolegliwości, można natomiast popróbować z suplementami, wiem że np. w aptece za grosze w łodzi w której regularnie się zaopatruję w leki można dostać różne takie tabletki w dobrych cenach.

Iwonkav 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-08-06, 18:09 

Staram sie nie myśleć, że się boję, lub próbuję sobie wyobrazić daną sytuację z szerszej perspektywy, w sensie, to tylko kawałeczek mojego życia i to mi pomaga.

Odpowiedz do tematu