bananamuffin Coś już napisała
Wysłany: 2010-08-24, 13:41
Nie mam aż takich problemów ze stresem, poza tym różnie reaguję, więc nie mam jednego sposobu. Ostatnio zmarła mi babcia i po tym jadłam więcej niż zwykle - przypuszczam, że była to właśnie reakcja na stres. Wiem, że w stresujących reakcjach należy pozwolić organizmowi reagować naturalnie na stres. Czyli zjeść, jeśli najdzie taka potrzeba. Na stres połączony ze złością pomaga mi bieganie. Nawet piętnaście minut sprawia, że mi lepiej. Najlepiej jest słuchać swojego ciała. Można też zawsze pić zioła uspokajające, albo zażyć jakąś tabletkę - to też praktykowałam.
offelia Coś już napisała
Wysłany: 2010-11-06, 13:59
Stres to przykra sprawa to fakt, zwłaszcza gdy nie pozwala nam normalnie funkcjonować. Tak naprawdę to nie ma jednego dobrego sposobu aby sobie poradzić z tym problemem. Jednym pomoże zmiana środowiska ( np. pracy ) a innym regularne wizyty u psychologa. Środki farmakologiczne nie są chyba zbyt skuteczne na takie dolegliwości, można natomiast popróbować z suplementami, wiem że np. w aptece za grosze w łodzi w której regularnie się zaopatruję w leki można dostać różne takie tabletki w dobrych cenach.
Staram sie nie myśleć, że się boję, lub próbuję sobie wyobrazić daną sytuację z szerszej perspektywy, w sensie, to tylko kawałeczek mojego życia i to mi pomaga.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum