Miałam założone tipsy żelowe. Po zdjęciu ich został mi na paznokciach ochydny taki jakby klej, który wogóle nie chce zejść próbowałam zmywaczem i wacikiem.. nie pomaga. Może ma ktoś jakiś sposób aby ten klej odszedł z paznokcia?
jest taki specjalny plyn do tego, sam aceton, rozpuszcza tipsy ;) ostatnio sama go uzywalam bo mialam zle przyklejonego i trzeba bylo zalozyc drugiego paznokcia:)
w kosmetycznym mozna go kupic za 10zl
poprostu czysty aeton wlac do malego kubeczka albo zakretki i tam palca wsadzic ;) poczekac i gotowe:D
to nie jest klej tylko żel który pozostał na paznokciach. Aceton nie zadziała bo paznokci żelowych on nie ruszy jest on stosowany do usuwania paznokci akrylowych. nie ma innego wyjścia jak tylko delikatnie społować pilniczkiem lub polerką. Ruchy muszą być naprawdę delikatne bo inaczej uszkodzi się płytkę.
Wysłany: 2009-06-14, 21:55
Re: jak pozbyć się kleju z tipsów?
Loreena napisał/a:
Witam
Miałam założone tipsy żelowe. Po zdjęciu ich został mi na paznokciach ochydny taki jakby klej, który wogóle nie chce zejść próbowałam zmywaczem i wacikiem.. nie pomaga. Może ma ktoś jakiś sposób aby ten klej odszedł z paznokcia?
Pozdrawiam cieplutko
Jest taki preparat jak Płyn do Usuwania tipsów [kazda firma ma przeważnie swój markowy] co usuwa także klej. Plyn oczywiście jest na bazie acetonu ale mniej szkodliwy niz czysty aceton , choc i takim można.
Pozdrawiam cieplutko
to nie klej Ci został tylko resztki utwardzonego żelu, który nie ściągnęła stylistka... na to jest rada tylko pilnikowa ale to już powinna zrobić stylistka - sama na pewno przejedziesz sobie zbytnio po naturalkach i będziesz narzekać, że żel zniszczył Ci płytkę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum