1) parówka do miski nalewasz goracej wody, nachylasz nad nia twarz i cala zakrywasz sie reczniekiem, tak jakbys robila inhalacje (15min)
2) peeling, maseczka ściagajaca albo specjalny do tego typu zabiegu preparat
3) lekki krem
A ja poprostu pożądnie nacieram tonik oczyszczający co 3-4 dni i nie ma problemu:) taką mam skórę (mieszaną), więc nie wiele jestem w stanie z tym zrobić.
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 26 Maj 2007 Posty: 284 Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-12-22, 22:49
dziewczyny wznawiam ten temat...
ciagle brykam sie z wagrami na nosku i na policzkach - przyczyna powstawania wagrów sa rozszerzone pory... jak je oczyszczac by czarne kropeczki zniknely!? strasznie mnie on denerwuja... i musze cos z tym zrobic zeby zniknely na zawsze...
mam cere tłusta - tradzikowa!
jakies rady... ?
stosuje tonik po kazdym myciu - AA
zel do twarzy - Avene lub Clinigue (ten do mieszanej lub tłustej, tradzikowej)
czesto tez oczyszczam sobie twarz plynem - Clinique ( 2 stopien w oczyszczaniu twarzy Clinique - tzn.3 kroki)
co mam jeszcze robic... ?
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-12-23, 10:12
qwerty napisał/a:
dziewczyny wznawiam ten temat...
ciagle brykam sie z wagrami na nosku i na policzkach - przyczyna powstawania wagrów sa rozszerzone pory... jak je oczyszczac by czarne kropeczki zniknely!? strasznie mnie on denerwuja... i musze cos z tym zrobic zeby zniknely na zawsze...
mam cere tłusta - tradzikowa!
jakies rady... ?
stosuje tonik po kazdym myciu - AA
zel do twarzy - Avene lub Clinigue (ten do mieszanej lub tłustej, tradzikowej)
czesto tez oczyszczam sobie twarz plynem - Clinique ( 2 stopien w oczyszczaniu twarzy Clinique - tzn.3 kroki)
co mam jeszcze robic... ?
aha no i oczyszczam niekiedy mechanicznie :)
clinique, 3 kroki to fajna seria, mialam próbki i byłam z nich bardzo zadoowolona
oczyszczanie mechaniczne to rozumiem że u kosmetyczki, pomaga ale nie na długo i trzeba zabiegi powtarzać ale nie co tydzień np, bo to strasznie podrażnia cerę, musi byc odpowiednio wykonane ale nawet najbardziej profesjonalnego manualnego oczyszczania nie należy wykonywac zbyt często.
Polecam też oczyszczanie ultradźwiękami
mikrodermabrazje, złuszczanie kwasami
a także trądzik może byc przyczyną zaburzeń hormonalnych, więc poelcam zrobić odpowiednie badania. Tanie niestety nie są.
w temacie trądzik tez jest dużo tego ( można połaczyć tematy:-)]
Wysłany: 2008-12-26, 21:42
hmm... ale taki zabieg moge zrobic u kosmetyczki ? ile takie cos kosztuje...
juz mialam robiona mikrodermabrazje ktora mi nic nie dala! i teraz sie boje robic takie rzeczy...
tradzik lecze dermatologicznie ale watpie zeby mi dermatolog dala cos co niweluje wagry...
Urządzenie ma taką metalową płytkę, którą się "jeździ po twarzy", do tego stosuje się odpowiednie kosmetyki. Można w ten sposób wykonać peeling, mikromasaż, a następnie sonoforezę i mikrostymulację, ultradźwięki pomagają oczyścić skórę, wprowadzić głębiej kosmetyki oraz wspomóc dotlenienie komórek skóry.
Ja powiem tak... Na czym jak na czym, ale jeśli chodzi o wągry, w szczególności na nosie, to znam się doskonale :D hah Dziewczyny! Jeśli macie możliwość zakupcie sobie w aptece te plastry :) są świetne :P Jak się je odklei po 15 min, to normalnie na plastrze znajduje się cała masa kłujących wągierków :D http://sklepy.allegro.pl/..._478142936.html
Uwaga! Te plastry są tylko na nos!
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Wysłany: 2008-12-29, 20:07
pati napisał/a:
Ja powiem tak... Na czym jak na czym, ale jeśli chodzi o wągry, w szczególności na nosie, to znam się doskonale :D hah Dziewczyny! Jeśli macie możliwość zakupcie sobie w aptece te plastry :) są świetne :P Jak się je odklei po 15 min, to normalnie na plastrze znajduje się cała masa kłujących wągierków :D http://sklepy.allegro.pl/..._478142936.html
Uwaga! Te plastry są tylko na nos!
te plastry sa takie same chyba jak dawniej byly plastry NIVEA na nos... pamietacie? teraz mozna je dostac tylko na allegro...
ciekawa jestem czemu nie ma ich w polskich sklepach... ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum