Byłam z facetem 8 mc wspólne wczasy sielaneczke póżniej wyjechalam na miesiąc wracam planujemy wspólne życie po miesiącu on mi mówi że nie radzi sobie ze swoimi uczuciami chce przerwy roztania... dlaczego tak się stało wiem że nie było zdrady nie było nikogo trzeciego czy tak z dnia na dzień mija uczucie?????
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Wysłany: 2009-11-18, 14:57
ale pomysl jestes teraz wolna mozesz robic co chcesz,gdzie chcesz i ile czasu chcesz bez wzgledu na nikogo nie musisz sie tlumaczyc,zastanawiac sie czy napewno ta osoba jest z toba szczera i tak cie kocha;p ja tu widze same plusy rozstania a wspomnienia??z czasem mina a jak narazie proboj wgl o tym nie myslec rob tysiace rzeczy na ktore nie mialas czasu gdy z nim bylas a naprawde wsyztsko powroci do normy
Na pewno nie możesz się poddawać : "Żyj chwilą". W takim okresie szybciej podejmujemy różne pochopne decyzje należy tu uważać, bo to może mieć wpływ na nasze dalsze życie.
Od razu nie zapomnisz o tym wszystkim. Potrzeba ci czasu: "Czas goi rany", ale pamiętaj, że on chce przerwy w rozstaniu, może ma jakieś problemy. Jest nadzieja, że wróci. Czasem warto się wypłakać- od razu robi sie człowiekowi lżej. Staraj się nie myśleć o tym co się stało- chociaż to jest trudne. Spotykaj się z przyjaciółmi. Znajdź sobie jakieś nowe zajęcie lub może masz jakieś swoje hobby? Masz teraz więcej czasu dla siebie... Możesz ten czas w dobry sposób wykorzystać. Może wizyta w SPA- na pewno cię zrelaksuję a może kosmetyczka ?
Życzę wytrwałości Wszystko dobrze sie ułoży trzymaj się
na początku wystarczy przetrwać, jak tylko umiesz staraj się pocieszyć. a potem pozwól sobie na egoistyczne myśli, że był draniem, nie umiał się zaangażować, nie dorastał Ci do pięt - w przypadku rozstarnia mi egoistyczne myśli robią jak najlepiej, nie ma się co zadręczać, a jeśli była po Twojej stronie jakakolwiek wina to i tak prędzej czy później na nią wpadniesz i wystrzeżesz się jej w kolejnym związku
ale ostatnio moja koleżanka miała jazdę z kolesiem, z którym spotykała się od prawie roku - zabrał ją na długi (urlopowy) weekend w Bieszczady, jak wróciła to powiedziała mi, że przeżyła na tym wyjeżdzie niezapomniane chwile, było cudownie, on był cudowny... następnego dnia dzwonid o mnie cała we łzach, że odszedł, bo nie widzi dla ich związku przyszłości, że nie podoba mu się, jak ona patrzy na pewne sprawy (wyciągnał jej tematy o których rozmoawiali może pół roku wcześniej ) i że adios.
nienawidzę takiego zachowania zarówno u mężczyzn, jak i u kobiet. cenię szczerość w związku nawet, jeśli ostatecznie dorpowadzi ona do rozstania. bez szczerości nie ma przyszlości, bo nie sposób do końca życia trwać w kłamstwach
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
rozne moga byc przyczyny. wg mnie najgorsze jest gdy ludzie sobie nie powiedza ze w kazdej chwili i o wsystkim moga ze soba porozmawiac. chlopak ma cos na sumieniu lub poprostu poznal inna albo brakuje mu szalenstw czyli zmieniania partnerek. jelsi chodzi o zdrade to czasem mozesz nigdy sie o niej nie dowiedziec nawet jesli do niej doszlo. co ci poradzę? to bys wlaczyla sobie ulubiona muzyke. poszla na spacer (nawet sama) poszla na basen lyzwy cokolwiek jakis sport to naprawde mocno pomaga w czasie depresji i tzw doła. nie nalezy siedziec w domu i rozmyslac. schowaj wszystko co od niego dostalas i zadbaj o to by sie w domu nie nudzic bo wtedy zaczyna sie myslec a lepiej nie myslec o tym. przerabialem to, tyle ze z dziewczyna bylem 3 lata i zerwala
taka Gaduła ;) Pomogła: 3 razy Dołączyła: 06 Sty 2009 Posty: 187 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-01-15, 09:23
kochana - 8 miesięcy to ani dużo, ani mało... czasem rozpadają się wiekowe małżeństwa - tak już jest. faceci są inni - na początku zawsze jest super, oboje zakochani, skradłby Ci wszystkie planety, żebyś mogła zbudować na wybranej zamek.
ale to szaleństwo - moment zakochania prędzej czy później się kończy o wtedy przechodzi pora na coś innego - związek, prawdziwy związek. moja teoria brzmi: on jeszcze nie był na to gotowy. kobiety myślą inaczej, faceci inaczej. możliwe, że w jego odczuciu to było za dużo, zbyt wielkie zobowiązanie, 'budzić się obok jedej kobiety do końca zycie, jestem jeszcze za młody' itp. wtedy w mózgu włącza im się alarm 'WIEJ ALBO DAJ SIĘ UWIĄZAĆ NA CAŁE ŻYCIE'. niektórzy wieją inni wręcz przeciwnie :)
i pamiętaj - jeśli chcesz zrozumieć faceta to nie myśl, jak kobieta - nawet mi się zrymowało :)
są różne smaki lodów - chwyć łyżkę
martinka_81 Coś już napisała
Wysłany: 2010-01-19, 17:56
zgadzam sie z kolezanka wyzej.. i dodam, ze najlepiej zaczac cos robic nowego
Ja z rozstaniami nie miałam problemów,jakoś nie dołowałam się jak Moje Koleżanki,które zawsze się wypłakiwały dla Mnie w rękaw ...
Mam dobre serduszko no i dzięki temu-uratowałam kilka Swoich koleżanek przed złymi zamiarami .....
Pomimo,że bolało wolałam to przelać na papier,wyżalić się kartkom ...
Generalnie to polecam zastanowić się nad tym za czym tęsknimy. Za tą osobą, czy za przywiązaniem do jego "ja", które sami sobie tworzymy. Jeżeli nie kochasz bezwarunkowo to nie pozwolisz mu spokojnie odejść. Niestety stwarzanie iluzji powoduje że cierpimy niemiłosiernie jak coś tracimy.
Mnie kiedyś też rzucił facet. Długo razem byliśmy,było cudownie.Ale niespodziewanie powiedział mi że mnie nigdy nie kochał a był ze mna tylko dlatego,że chciał mnie przelecieć. Nawet nie chce pamiętać tego co się ze mną potem działo. Choć to było juz kilka lat temu to pamietam dokładnie jaka byłam załamana.Normalnie depresja. Z perspektywy czasu żałuję, że zamknęłam się wtedy w domu, nie wychodziłam nigdzie bo sie bałam,że go spotakam. Dzis bym zrobiła zupełnie inaczej. Rzuciłabym się w wir zabawy, znalazła sobie mnóstwo zajęć, zrobiła jakąś mała zmianę, chocby nawet wizyta u fryzjera i miałabym w dupie to czy on jest w tym samym lokalu czy nie. Moje motto brzmiałoby: zabawa, zabawa, zabawa!!!!!!!!!!!!!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum