Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: czerwonymi, goleni, jak, krostami, poradzic, sobie, twarzy

Jak poradzić sobie z czerwonymi krostami na twarzy po goleni
Autor Wiadomość
Fazer FZ6 
Początkująca

Wysłany: 2008-11-20, 07:11 Jak poradzić sobie z czerwonymi krostami na twarzy po goleni

Witam! Mam następujący problem. Po każdym goleniu mam czerwone krosty na twarzy (takie jakby małe przyszcze ale tylko w kolorze czerwonym)

Używam maszynki Wilkinson Xtreme3 takie cuś: http://www.allegro.pl/ite...reklamy_tv.html

I pianki do golenia Nivea Sensitive takie cuś: http://www.raan.istore.pl...n,564633,0.html

a po goleniu używam kremu nawilzającego Nivea Soft.

Najpierw nakladam pianke i przez chwile masuje skore zeby zarost sie zmiekczyl i gole najpierw z włosem cala twarz, szyja i pod broda a nastepnie pod wlos cala twarz szyja i pod broda.

Nie przyciskam na siłe maszynki do skóry tylko z wyczuciem.
Ale mimo tego mam takie male czerwone kropki.
Dodam że mam też delikatny trądzik ale w moim wieku to normalka (19 lat)

Kiedy gole się tylko z wlosem to niema tych kropek ale pozostaje zarost i bardzo mi to przeszkadza, zreszta mojej pannie tez przeszkadza. Ale jesli znów chce ogolic sie na gladko to pojawiaja sie te ***ane krosty.

Co mam robić??? :/

Darish:)

Wysłany: 2008-11-20, 14:21 

a moze to uczulenie na skladniki pianki?

Fazer FZ6 
Początkująca

Wysłany: 2008-11-20, 15:16 

nie bo jak gole sie z inna pianka to tez to mam a pozatym stosuje pianke ktora nie powoduje zadnych podrazniej, jest bez skladnikow zapachowych

Darish:)

Wysłany: 2008-11-20, 16:27 

no to nie wiem... poprostu takie podraznienia to sa.. chyba nic sie na to nie poradzi..

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2008-11-20, 19:31 

ja podejrzewam że te plamki są wynikiem wrastania włosów, zdarza się ono przy depilacji, są to właśnie takie male czerwone jakby krostki ale nie wypryski. Spowodowane jest to tym że wlos nie wyrasta prawidlowo. bo np zostal źle usunięty,nie wolno golić się "pod włos" .Taki wlos wrasta pod skórę i nie może się przebić, dlatego pojawia się zaczerwienienie, bo on się przebija ale ciężko.
a po goleniu raczej nie krem nivea soft tylko łagodzący balsam, nivea ma w swojej ofercie taki dla mężczyzn łagodzacy podrażnienia po goleniu.

może spróbujesz używać golarki elektrycznej

Fazer FZ6 
Początkująca

Wysłany: 2008-11-20, 20:18 

Kim napisał/a:
ja podejrzewam że te plamki są wynikiem wrastania włosów, zdarza się ono przy depilacji, są to właśnie takie male czerwone jakby krostki ale nie wypryski. Spowodowane jest to tym że wlos nie wyrasta prawidlowo. bo np zostal źle usunięty,nie wolno golić się "pod włos" .Taki wlos wrasta pod skórę i nie może się przebić, dlatego pojawia się zaczerwienienie, bo on się przebija ale ciężko.
a po goleniu raczej nie krem nivea soft tylko łagodzący balsam, nivea ma w swojej ofercie taki dla mężczyzn łagodzacy podrażnienia po goleniu.

może spróbujesz używać golarki elektrycznej

ale wlasnie caly problem ze moja praca wymaga tego zeby byc eleganckim i bez zarostu wiec musze sie golic pod wlos ;/

czy niema jakiegos sposoby zeby golic sie pod wlos i nie bylo tych czerwonych kropek?

tyle mezczyzn goli sie pod wlos i nie maja zadnych podraznien...

Joan 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2008-11-20, 20:59 

jest sposób żeby pozbyć się na zawsze, no prawie na zawsze bo zabieg trzeba przypominać potem raz w roku, jest to depilacja laserowa.
to link do mojego artykulu na ten temat
http://joanna-kosmetyka.b...1-28,index.html

fotki efektow zabiegu są na stronach prawie każdego salonu kosmetycznego.
jeśli jesteś z Krakowa to mogę polecić dobry salon.
Pozdrawiam i życzę powodzenia :-)

Fazer FZ6 
Początkująca

Wysłany: 2008-11-20, 21:06 

Asiu, ale tu chodzi o depilacje twarzy u faceta czyli u mnie :) a nie dam sie ogolic na stałe :D

Joan 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2008-11-20, 21:11 

wiem że o twarz, ale depilacje laserową można robić na twarzy u mężczyzn

oto efekty na fotkach
http://www.lafsen.net.pl/depilacja_przed_i_po.html

a czemu nie dasz się ogolić na stałe? przecież i tak golisz się codziennie czy co drugi dzień, vhyba nie tylko dlatego że praca tego wymaga tylko poczucie estetyki Twoje i Twojej partnerki. Ale decyzja nalezy do Ciebie

Pozdrawiam :-)

Fazer FZ6 
Początkująca

Wysłany: 2008-11-20, 21:48 

czemu nie dasz się ogolić na stałe - to tak jakby obcieli mi jaja :mrgreen:

dasz sobie zlikwidowac miesiączke? zapewne nie bo chcesz czuć się kobietą tak jak ja niechce likwidowac zarostu bo chce czuc sie facetem
chce tylko zlikwidowac nie przyjemne skutki golenia jakimi sa te okropne podraznienia

Joan 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2008-11-20, 22:19 

nie mówię żebyś sobie wydepilował na zawsze nogi bo to rzeczywiście byłoby dobre porównanie :mrgreen:
ale jesli o mnie chodzi nie lubię zarostu na twarzy u meżczyzn
a co do tematu to na odległość trudno stwierdzić czy to wrastanie rzeczywiście.

[ Dodano: 2008-11-20, 20:20 ]
powinieneś to skonsultować z kimś, najlepiej z Dermatologiem

Odpowiedz do tematu