Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: jak, mlody, najdluzej, wyglad, zachowac

Jak najdłużej zachowac młody wyglad?
Autor Wiadomość
netka77 
Początkująca

Wysłany: 2009-04-30, 22:23 Jak najdłużej zachowac młody wyglad?

Witam.
Jestem tu pierwszy raz.
Mam lat 31 i cere mieszaną z rozszerzonymi porami.Nigdy nie miałam idealnej cery,czas robi swoje,a ja chce sie przed tym bronić.Nie mam pieniędzy na drogie zabiegi upiększające i kosmetyczne w gabinetach,wiec dbam jak moge z tego co dostępne.
Na dzień uzywam Nivea soft z wit. E,na noc krem Garnier,dwa razy w tygodniu maseczka algi zielone, maseczka z drozdzy albo maseczka z acerolą.Dodatkowo gabinetową maseczke zwężającą pory Ziaja.Po niej rzeczywiście skóra lepiej wygląda,ale tylko na ta chwile ;o(( Czasami wit A z kapsułek wklepuje pod oczy,a Juvit w kropelkach od czasu do czasu tez ląduje na mojej buzi.Biore tez beta karoten.
Niby duzy zasób witamin i wogole,ale jakos nie wiedze poprawy mojej cery.
Pory sa nadal rozszeżone,skóra tez bez żadnych rewelacji.Na dodatek kurze łapki tez dopadły...
Co jeszcze mogę zrobic by to wszystko jakos sie uzupelniało.Może przesadzam z tą różnorodnościa?
A wczoraj przeczytałam artykuł jaki retinol jest wazny i peptydy...Mamma mia!!!Ile tego wszystkiego jest i jako to stosowac by to mialo ręce i nogi?

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-05-01, 22:43 

Hmmm... Wiesz, podejrzewam, że nawet te najdroższe zabiegi nic nie wskórają. Też mam rozszerzone pory i jestem o wiele młodsza od Ciebie... To już jest uwarunkowane poprzez geny. Kurze łapki i inne sprawy są kwestią urody i tego raczej się nie zmieni, chyba, że poprzez operacje czy wstrzykiwania, co oczywiście wykluczamy i ja osobiście też nie jestem za tym. Wątpię, żeby różnorodność firm i stosowanie kosmetyków jakoś diametralnie wpłynęły na poprawę skóry. Jeśli chodzi o wygląd cery, zaleca się jedzenie owoców i warzyw oraz trzymanie odpowiedniej diety, unikania ostrych przypraw i słodkości. Ale to raczej nie zmieni kurzych łapek i rozszerzonych porów.

Darish:)

Wysłany: 2009-05-04, 17:24 

kurze lapki chyba sa od mrużenia oczu podczas pory slonecznej ---> trzeba nosic okulary
rozszerszone pory sa cecha charakterystyczna dla skory mieszanej i tlustej.. trzeba z tym zyc..
jedynie mozna robic zabiegi oczyszczajace i zwerzajace pory ale to i tak wroci.

Jezeli chodzi o mlody wyglad to odpowiednie kosmetyki, dobre odzywianie, sporty, nawilzanie. Nalezy zainwestowac w dobre kremy i podklady.

[ Dodano: 2009-05-04, 17:29 ]
mam skopiowany artykul z onet.pl wiec go tu wkleje jako cytat bo w internecie go juz chyba nie ma..
Cytat:
Makijażowe sztuczki

Po trzydziestce lepiej nie wychodzić na ulicę "prosto z łóżka". Trochę podkładu, tuszu do rzęs i jedno pociągnięcie szminką, a już twarz wygląda ładniej.

1. Zrezygnuj z gęstego podkładu. Uwydatnia zmarszczki. Używaj podkładów o lekkiej konsystencji, typu "druga skóra", niewidocznych na twarzy (np. Unifiance – La Roche-Posay). Powinny delikatnie rozświetlać cerę, wtedy dobrze tuszują zmarszczki (np. Shiny Touch – Lirene).

2. Pudruj się oszczędnie. Nadmiar kosmetyku podkreśli rozszerzone pory, zmarszczki i może upodobnić twarz do maski.

3. Użyj delikatnego różu. Zbyt ciemny lub jaskrawy dodaje lat i czyni twarz nienaturalną. Róż może być o dwa tony ciemniejszy od karnacji.

4. Podkreśl oczy. Zmień makijaż na bardziej modny. Wypróbuj np. granatowy lub zielony tusz do rzęs, który podkreśli kolor twoich oczu.

5. Rozjaśnij brwi. Ciemne postarzają. Powinny być o 1-2 tony jaśniejsze od rzęs.

Twarz bez zmarszczek

W listopadzie, gdy zniknie już definitywnie opalenizna, odkrywasz, że cera jest szara i zmęczona, a zmarszczki bardziej widoczne.

6. Złuszczaj naskórek. Domową mikrodermabrazję, czyli peeling, dobrze jest stosować od 25. roku życia. Skóra tłusta wymaga złuszczania 2 razy w tygodniu. Normalna i mieszana – raz na tydzień. Sucha – dwa razy w miesiącu. Odświeżysz cerę.

7. Kup dobry nawilżacz. Przed wysuszeniem najlepiej ochroni twarz krem nawilżający z odżywczymi składnikami, np.kwasami tłuszczowymi Omega 3 i Omega 6, magnezem, witaminami C i E (kremy AA Nutri Ujędrnianie – Oceanic, Aqualia Thermal – Vichy). Musi zawierać filtry UVA/UVB. Dzięki całorocznej ochronie przed słońcem przedłużysz cerze młodość o dobrych parę lat.

8. Stosuj maseczki. Zwłaszcza jeśli brakuje ci czasu na regularne wizyty u kosmetyczki. Są silniejsze od kremów i działają szybciej: błyskawicznie napinają i wygładzają skórę.

9. Zrób kurację serum. W jednorazowych ampułkach, kapsułkach lub pojemnikach z dozownikiem znajdują się koncentraty biologicznie czynnych substancji pielęgnacyjnych. Serum stosuje się do szybkich kuracji odmładzających.

Jędrne ciało

Twoi sprzymierzeńcy w trosce o gładką, młodą skórę to: zdrowa dieta, pojędrniające kosmetyki i masaż.

10. Pij co najmniej 8 szklanek płynów dziennie. Najzdrowiej jest pić wodę – nie ma kalorii, oczyszcza organizm z toksyn, nawilża skórę.

11. Pięć razy dziennie jedz owoce i warzywa. Polub marchew – zawiera betakaroten chroniący przed trądzikiem i poprawiający koloryt skóry.

12. Jedz dużo ryb lub łykaj kapsułki tranu. Przeciwdziałają suchości skóry, wypryskom i pokrzywkom, bo dostarczają organizmowi kwasów tłuszczowych Omega 3 i Omega 6.

13. Regularnie masuj ciało z użyciem nawilżająco-pojędrniających kosmetyków. Polecamy preparat Perfectslim Pro – L’Oréal, z wbudowanymi w opakowanie rolkami do masażu.

14. Unieś biust. Trzymaj się prosto – ładna postawa odejmie ci kilka lat. Kup dobry, unoszący biust stanik.

Bujne, lśniące włosy

Włosy starzeją się, podobnie jak skóra. Z biegiem lat stają się suche, cieńsze, mniej gęste, tracą połysk. Można zatrzymać ich blask na dłużej.

15. Przywróć im bujność. Stosuj kosmetyki pogrubiające je i nadające puszystość, np. szampon Dercos – Vichy czy krem powiększający Effect.net – Joanny. Matowym dodadzą połysku kosmetyki z serii Elseve Nutri-Blask – L’Oréal czy Palmolive Naturals z ekstraktem z oliwek.

16. Zmień fryzurę. Jaśniejsze pasemka, długa grzywka czy miękkie fale odejmą ci lat. Ważne, by fryzura nie była zbyt grzeczna i dodawała sylwetce młodzieńczego dynamizmu.

17. Dobierz kolor włosów do cery. Jej odcień zmienia się z wiekiem. Nie upieraj się więc przy zachowaniu koloru włosów, który miałaś, będąc nastolatką. Przymierz nowy.

Zdrowy styl życia

Jeśli dużo czasu spędzasz w zamkniętych pomieszczeniach, nie dziw się, że nie masz na nic siły. Okazuje się, że wystarczy pół godziny dziennie spędzone aktywnie na świeżym powietrzu, by poczuć przypływ energii. A energiczny spacer w słoneczny dzień dodatkowo poprawi ci także nastrój.

18. Chodź i biegaj, zamiast jeździć. Po powrocie z pracy włóż adidasy i pobiegaj po parkowych alejkach. Na wypadek deszczu kup kasetę wideo z kompletem ćwiczeń. Sprawne mięśnie pomogą ci zachować młodą figurę.

19. Jedz z umiarem i regularnie. Cztery razy dziennie co cztery godziny. Policz, ile kalorii wolno ci zjeść. Kobieta potrzebuje około 25 kcal na kilogram. Jeśli więc ważysz np. 60 kg, potrzebujesz dziennie 1500 kcal. Chcesz schudnąć? Przelicz na kalorie swą wymarzoną wagę i dopasuj do tego dietę.

20. Śpij dobrze. Brak snu widać na twarzy. Dorosły człowiek potrzebuje 7–8 godzin snu, by czuć się wypoczęty. Dla urody najważniejszy jest sen między godziną pierwszą a piątą. W tym czasie regeneruje się skóra.

21. Ćwicz umysł. Jeśli codziennie wiele godzin siedzisz przed telewizorem i nie rozwijasz wyobraźni, mózg spowalnia swą pracę. Efekt? Pogarsza się twoja pamięć i ogarnia cię apatia. Czytaj, ucz się języków obcych, rozwiązuj krzyżówki. W mózgu wytwarzają się wówczas nowe połączenia nerwowe usprawniające je

dronka.dronka

Wysłany: 2009-05-04, 20:55 

:-) czas sie zastosować :-)

born_in_japan 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-05-08, 13:59 

Do powyższej listy warto dodać: NIE NAKŁADAJ NA SIEBIE TYLE TAPETY!!!

dronka.dronka

Wysłany: 2009-05-08, 14:33 

hm, a solarium?

moni_ja 
Miłośniczka forum

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-05-08, 16:44 

wg mnie solarium tak ale z umiarem zeby wygladac zdrowo opalonym a nie robic z siebie na sile mulatke

pati 
pati

Wysłany: 2009-05-08, 16:51 

TYLE TAPETY? Wydawało mi się, że na tym forum są osoby, które znają granicę dobrego smaku, więc chyba nie należy ich tego uczyć <LOL> :lol: W dodatku, makijaż to nic złego... A nie wiemy, kto jakie ma problemy i co chce i jaką warstwą zakryć. Oczywiście nikt nie lubi jak twarz różni się od szyi... Ale niestety sformułowanie NAKŁADANIE tapety strasznie mnie denerwuje, bo jesteśmy kobietami i mamy do tego pełne prawo... A co do solarium, zgadzam się z poprzedniczką w 100%... :lol:

cherish 
Użytkowniczka
cherish

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-06-09, 13:21 

zgadzam się z Tobą Pati, nie wyobrażam sobie wyjść bez makijażu z domu ;-) każda kobieta powinna chociaż nakładać kremik koloryzujacy, od razu koloryt cery jest znacznie zdrowszy

dronka.dronka

Wysłany: 2009-06-11, 11:10 

moni_ja napisał/a:
wg mnie solarium tak ale z umiarem zeby wygladac zdrowo opalonym a nie robic z siebie na sile mulatke

ja tam sobie czasem pójdę na solarium dla zachowania kolorytu - 1 w tygodniu : :lol: -)

[ Dodano: 2009-06-11, 11:12 ]
cherish napisał/a:
zgadzam się z Tobą Pati, nie wyobrażam sobie wyjść bez makijażu z domu ;-)

latem to raczej tusz do rzęs, lekki cień i kremik koloryzujący, zamiast podkładu, ale w domu jak pomykam w dresach to bez makijażu :-P

Wysłany: 2009-06-11, 11:25 

dronka.dronka napisał/a:
kremik koloryzujący

jaki?:)

dronka.dronka

Wysłany: 2009-06-11, 11:31 

Darish:) napisał/a:
dronka.dronka napisał/a:
kremik koloryzujący

jaki?:)

o taki :-)

Wysłany: 2009-06-11, 11:56 

a on jakos koryguje niedoskolanosci?:)

pati 
pati

Wysłany: 2009-06-11, 12:08 

No właśnie, żeby w przypadku cery mieszanej, jeszcze bardziej nie podkreślał niedoskonałości :/

milenka 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-08-20, 12:13 

Moja ciocia ma 70 lat, a każdy daje jej 15 lat mniej. Jest bardzo zadbaną kobietą. Prowadzi aktywne życie, wyjeżdża ze znajomymi nad morze,w góry. Uważa na to co je, chodzi na basen, jej ciało nie przypomina ciała starszej kobiety, w kostiumie kąpielowym wygląda wporządku, nie ma zwiotczałej skóry, cellulitu. Z tego co mi wiadomo to inwestuje też w dobre kremy. Do tego zawsze jest elegancka, ma starannie pomalowane paznokcie, lekki makijaż.

Odpowiedz do tematu