Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-08-20, 18:18
milenka napisał/a:
Moja ciocia ma 70 lat, a każdy daje jej 15 lat mniej. Jest bardzo zadbaną kobietą. Prowadzi aktywne życie, wyjeżdża ze znajomymi nad morze,w góry. Uważa na to co je, chodzi na basen, jej ciało nie przypomina ciała starszej kobiety, w kostiumie kąpielowym wygląda wporządku, nie ma zwiotczałej skóry, cellulitu. Z tego co mi wiadomo to inwestuje też w dobre kremy. Do tego zawsze jest elegancka, ma starannie pomalowane paznokcie, lekki makijaż.
na rencie na pewno sobie mozna na to wszystko pozwolić.........................
Gratuluje cioci
a robiła sobie zabiegi np botoks czy coś/
Do kosmetyczki owszem chodzi,ale o żadnym botoksie nie ma mowy. Przypuszczam,że to poprostu geny
kanciata Coś już napisała
Wysłany: 2009-08-24, 00:28
Moja znajoma lat 50 również wygląda na o wiele młodszą. Stosuje na prawdę dobrze zbilansowaną dietę- w ciągu dnia dostarcza 114 składników odżywczych potrzebnych do funkcjonowania organizmu oraz naturalne kosmetyki, które oczyszczają, nawilżają i zamykają por.
Generalnie na rozszerzone pory, proponuję kompleksową pielęgnację: mleczko- oczyszcza por, ważne by je stosować zarówno wieczorem, jak i rano, następnie tonik- zamyka otwarte pory oraz krem nawilżający. Dodatkowo, raz w tygodniu proponuję nakładanie maseczek, po oczyszczeniu porów mleczkiem, nakładamy maseczkę oczyszczającą, następnie po zmyciu jej, maseczkę nawilżającą, potem standardowo tonik i krem.
Warto pamiętać by warstwy kosmetyków były cienkie. Dobrze jest też gdy kosmetyki są naturalne, gdyż nawet odstawienie ich w późniejszym czasie, nie powoduje gwałtownych zmian skórnych, poza tym maksymalnie odżywiają komórki skóry.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum