Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: jak, mlody, najdluzej, wyglad, zachowac

Jak najdłużej zachowac młody wyglad?
Autor Wiadomość
Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-08-20, 18:18 

milenka napisał/a:
Moja ciocia ma 70 lat, a każdy daje jej 15 lat mniej. Jest bardzo zadbaną kobietą. Prowadzi aktywne życie, wyjeżdża ze znajomymi nad morze,w góry. Uważa na to co je, chodzi na basen, jej ciało nie przypomina ciała starszej kobiety, w kostiumie kąpielowym wygląda wporządku, nie ma zwiotczałej skóry, cellulitu. Z tego co mi wiadomo to inwestuje też w dobre kremy. Do tego zawsze jest elegancka, ma starannie pomalowane paznokcie, lekki makijaż.

na rencie na pewno sobie mozna na to wszystko pozwolić.........................
Gratuluje cioci :-)
a robiła sobie zabiegi np botoks czy coś/

milenka 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-08-20, 19:09 

Do kosmetyczki owszem chodzi,ale o żadnym botoksie nie ma mowy. Przypuszczam,że to poprostu geny

kanciata 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-08-24, 00:28 

Moja znajoma lat 50 również wygląda na o wiele młodszą. Stosuje na prawdę dobrze zbilansowaną dietę- w ciągu dnia dostarcza 114 składników odżywczych potrzebnych do funkcjonowania organizmu oraz naturalne kosmetyki, które oczyszczają, nawilżają i zamykają por.
Generalnie na rozszerzone pory, proponuję kompleksową pielęgnację: mleczko- oczyszcza por, ważne by je stosować zarówno wieczorem, jak i rano, następnie tonik- zamyka otwarte pory oraz krem nawilżający. Dodatkowo, raz w tygodniu proponuję nakładanie maseczek, po oczyszczeniu porów mleczkiem, nakładamy maseczkę oczyszczającą, następnie po zmyciu jej, maseczkę nawilżającą, potem standardowo tonik i krem.
Warto pamiętać by warstwy kosmetyków były cienkie. Dobrze jest też gdy kosmetyki są naturalne, gdyż nawet odstawienie ich w późniejszym czasie, nie powoduje gwałtownych zmian skórnych, poza tym maksymalnie odżywiają komórki skóry.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-08-30, 21:23 

a moja Mama ma prawie 60 lat i każdy mówi, że wygląda na 40 lat ;-) jej sekret? uśmiech i kremy przeciwzmarszczkowe z Perfecty :-) ;-) :-D

Odpowiedz do tematu