Tak, moja mama też używa Elmex... Ma szczoteczkę, pastę i płyn do płukania i jest naprawdę zadowolona. Nie wiem, jak to wychodzi cenowo, ale warto.. :).
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Szukając na forach znalazłam właśnie m.in. nazwę Elmex, ale również inne takie jak Ajona i wspominany tutaj Dentosept, która z tych past będzie najlepszą w moim przypadku?
Na mnie najlepiej działa Lacalut. W okresie kiedy mam nadwrażliwość i krwawienie dziąseł to faktycznie muszę używać innej szczoteczki - takiej zupełnie miękkiej. Elmex działa dobrze ale nie jest taki delikatny. Możesz poszukać w Super-pharm widziałam, że mają jakieś zestawy takich specyfików w promocji (pasta+szczoteczka+płyn).
Ja używam zwykłej szczoteczki a czasami jak jest źle i dziąsła bardzo krwawią to nawet tylko płyn do płukania stosuję...inaczej nie daję rady Na szczęście jak o siebie dbam to rzadko się zdarza, dobra dieta bardzo pomaga.
Elektryczne szczoteczki jakoś mi "nie podchodzą". Lacalut 23, Elmex z płynem 30 zł, więc wychodzi mi, że najniższa jest cena Ajony, w aptekach internetowych po jakieś 10 zł. Korzystał może ktoś?
To czy szczoteczka kaleczy chyba uzależnione jest od tego jak się ją wykorzystuje. Nie ma tak po prostu, ze wszystkie szczoteczki elektryczne kaleczą dziąsła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum