thediabelska Początkująca
Wysłany: 2010-12-11, 23:42
Jak dopasować kolor włosów ?
Moje drogie koleżanki ! :D
Może tak na początek powiem ,ze jeśli jest już wątek na taki sam temat ,to przepraszam ,jestem tutaj nowa ,więc przy szukaniu pewnie przeoczyłam .
Mam taki dylemacik : Jak dobrać odpowiedni kolor włosów ? Głównie chodzi mi o to jaką trzeba mieć karnację ,kolor oczu itp. aby mieć np. czarne włosy itd :)
Jeśli ktoś wie jak to dopasować - to byłby tak miły podzielić się tym ze mną ?
Z góry dziękuję !
Czarne włosy pasują tylko do osób o ciemnej/śniadej karnacji. Przy jasnej cerze, ciemne włosy postarzają po prostu. Najbezpieczniej przy zwykłym typie urody farbować na ciemny blond, jasny brąz, czekoladę bądź, jeśli chodzi o jasne włosy, zrobić delikatne pasemka. Ciężko mi to ocenić, bo nie napisałaś, jaki masz kolor oczu i naturalną barwę włosów.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2305 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-12-13, 11:57
Pati ma rację, bo faktycznie czarne włosy przy jasnym typie urody postarza i wygląda się nieco komicznie.
Sama miałam czarne włosy przy jaśniutkiej karnacji (ale to było w wakacje, więc uratowała mnie opalenizna) i wyglądałam blado i niefajnie...
Największy problem miałam z jasnymi brwiami, na codzień podkreślam je mocno brązową konturówką do brwi (lubię mieć je konkretnie podkreślone), jednak wtedy ten brąz mi nie pasował kompletnie, a przy czarnej kredce wyglądałam po prostu nietwarzowo.
Zresztą czarny kolor dodał mi około 5 lat więcej, także odradzam :)
A kolor oczu myślę, że tu nie ma znaczenia, ważniejsza jest własnie ich oprawa (kolor brwi i rzęs).
4GreatHair Stała bywalczyni
Wysłany: 2011-02-08, 10:25
Często bywa tak,ze daną osobe kojarzymy z jej kolorem włosów,sama sie na tym łape Ale generalnie tak jak napisała Pati: ciemne włosy pasują do osób o ciemnej karnacji,natomiast przy jasnym typie urody lepsze będą blond.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum