Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: akceptowac, cialo, jak, swoje

Jak akceptować swoje ciało?
Autor Wiadomość
Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-12-07, 14:40 

ja mysle ze dla mlodych kobiet/dziewczyn wzorami moga byc osoby znane z tv itp. ktore akceptuja swoje cialo. ja sobie dopasowalam do siebie anje rubik, ktora podobnie jak ja jest przerazliwie chuda. nie jestem na zadnej diecie, jem tyle co dorosly chlop a mimo to przy wzroscie 170 pare waze max 53kg.
od jakiegos czasu nauczylam sie podkreslac swoje atuty. nie kryje sie za grubymi swetrami i szerokimi spodniami.

Amaranta 
Gaduła ;)
Twisted girl ;)

Wysłany: 2011-02-23, 11:41 

U mnie jest tak, że ubolewam nad moją sylwetką gruszki :( "Górę" ubrań noszę w rozmiarze 36, a dół to 38. Jest to jednak spora różnica i choć staram się jakoś równoważyć zbyt krągłe biodra i podkreślać wyższe rejony np. podniesiony stanem bluzek, tunik, to i tak równowaga jest zaburzona. A najgorsze jest to, że duże pupy są u nas rodzinne i nie wiadomo ile bym ćwiczyła dalej mam tam zapas tłuszczyku :/ , a przy tym biust dość skromny i i wystające żebra, to naprawdę kiepsko się prezentuje i trudno zaakceptować u siebie coś podobnego :roll:

Iwonkav 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-02-27, 10:58 

Ja też mam sylwetkę gruszki. A najgorzej, że po zimie bardzo przytyłam ;)

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2011-02-27, 11:02 

Amaranta, faceci lubią patrzeć na kształtna pupę :-) I jesteś przez to jeszcze bardziej kobieca. Tak zaobserwowałam, a jeszcze, żeby ładnie zakręcić tą pupą to juz totalny odlot :-D

Amaranta 
Gaduła ;)
Twisted girl ;)

Wysłany: 2011-02-28, 12:04 

Dzięki za słowa otuchy, Ewelynka :)
Ja tam wolałabym mieć większe piersi niż pupę, nawet nie trzeba mini kręcić, żeby robić wrażenie :-P Poza tym, faceci może i lubią kształtne (subtelnie rzecz ujmując) pupy, ale dżinsy już nie za bardzo :-/ i mam wrażenie, że kiedy pojawiam się na horyzoncie, to ludzie najpierw widzą mój tyłek, a dopiero potem resztę mnie...

orvelka 
Użytkowniczka
fanka Orwella :)

Wysłany: 2011-03-01, 15:38 

Odnośnie tego co podoba się facetom, to jest z tym różnie :-P Ale grunt to umieć podkreślić swoje atuty a przecież każda z nas ma jakieś :) Ja np swojego amanta złapałam na ładne oczy :roll: naprawdę. Od zawsze mi powtarzał, że mam piękne oczy a wierzcie mi - sexbombą absolutnie nie jestem. Taka zwykła szara, skromna kobietka :-> Tylko te oczka od zawsze się wszystkim podobały :) Każda z nas ma jakiś atut, trzeba go tylko odkryć i uwypuklić :)

Zuzanna25 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-04-25, 22:26 

Ja dużo przytyłam, więc siebie nie akceptuję :( Jednak mam zamiar coś z tym zrobic, aby w swoim ciele zacząć sie czuć dobrze. Na razie mam wrażenie jakby to ciało było nie moje...

kalina 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-08-09, 12:39 

Gdybyśmy wszystkie wyglądały jak supermodelki, byłoby strasznie nudno... Warto mieć świadomość swoich słabych i mocnych stron, żeby uwypuklać zalety, a tuszować wady... Ale akceptacja siebie do podstawa dobrego samopoczucia...

Odpowiedz do tematu