Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: intymny, problem

intymny problem.
Autor Wiadomość
Attera 
Początkująca
Attera

Wysłany: 2009-09-26, 13:13 intymny problem.

Od kilku miesięcy męczy mnie pewna dolegliwość, która pojawia się jak tlko zmienię żel do higieny intymnej.
Objawy: pieczenie, swędzenie. Nie mogę się tego pozbyć, co jst najgorsze.
Jak już to tylko to łagodzę innym żelem, który kiedyś przywiozłam z Włoch.

Moja prośba jest następująca, czy mogłybyście polecić mi dobry, specjalistyczny żel?

the quene 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-09-26, 13:26 

Próbowałaś stosować Laktacyd? Ostatnio jest namolnie reklamowany, ale moja znajoma, która ma bardzo wrażliwą skórę używa go od kilku ładnych lat. To jedyny, który jej nie podrażnia.

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-09-26, 16:13 

Kup sobie szare mydło (Biały Jeleń z Poleny), przejdzie jak ręką odjął, po prostu jesteś uczulona na jakiś składnik tych mydeł, pozdrawiam. Kupisz je wszędzie za ok. 2zł, a efekt gwarantowany.

motylek.2 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-09-30, 14:03 

polecam lactacyd femina

Margarita 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-10-05, 22:42 

A ja mam taki problem- Od miesiąca używam płynu do higieny intymnej-wcześniej zawsze używałam zwykłego mydła. Gdy dosłownie raz nie użyłam tego płynu-wczoraj (po prostu się nie umyłam, bo byłam zmęczona i mi się nie chciało :oops: ) to zaraz na drugi dzień-czyli dzisiaj zaczęłam odczuwać pieczenie okolic intymnych-i gdy tego samego dnia na wieczór znowu użyłam tego płynu, to już szczypałao mnie na całego. I jeszcze na dodatek zaraz po użyciu tego płynu okolice intymne stały się jakby nabrzmiałe i wrażliwe na dotyk - samo zetknięcie z bielizną powodowało ból...I co mam teraz zrobić? odstawić ten płyn? Wrócić do zwykłego mydła? To mi wygląda tak jakby na to, że ciało przyzwyczaiło się do tego płynu i gdy raz go nie użyłam to wystąpiło pieczenie...ale z drugiej strony to nie dorzeczne-przecież objawy uczulenia na kosmetyk odczuwa się z związku z zetknięciem z nim, a nie gdy się go nie użyje -przecież to nie żaden narkotyk, ani lek, który uzależnia :?: W tym temacie była taka rada, żeby użyć szarego mydła "biały jeleń", wtedy objawy uczulenia przejdą-czy faktycznie to szare mydło pomoże? Mam nadzieję, że nie stało mi się nic na tyle poważnego, żebym musiała iść z tym do lekarza... :oops: :-/

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-10-06, 09:19 

Mnie to mydło bardzo pomogło! Odstawić wszelkie płyny, które szkodzą... Kup sobie tego "Białego Jelenia", może i śmiesznie brzmi, ale pomaga... Zdecydowanie.

cherish 
Użytkowniczka
cherish

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-10-06, 10:00 

Zdecydowanie lactacyd, zawiera kwas melakowy, łagodzi wszelkie podraznienia, nie wierze, że moze podraznić, to nie mozliwe :->

Attera 
Początkująca
Attera

Wysłany: 2009-12-11, 15:31 

cherish napisał/a:
Zdecydowanie lactacyd, zawiera kwas melakowy, łagodzi wszelkie podraznienia, nie wierze, że moze podraznić, to nie mozliwe :->

A jednak.
Kupiłam lactacyd, jak mi poleciłyście, ale jest znacznie gorzej.
Od tamtego czasu używam, i po prostu nie wytrzymuję.
Spróbuję to szare mydło, mam nadzieję, że przynajmniej to pomoże.

PS, a czy w Polsce jest płyn do higieny intymnej o ph 4.5?

PhytoniaBellCli 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-10-12, 18:15 

Tutaj zgadzam sie z Panią Moderator,zwykłe mydło nie powinno podrazniac. Dobre jest tez mydło dla małych dzieci-bardzo łagodne.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2009-12-11, 16:49 

Ja od kilku dni stosuję mydło Dove, tak jak poleciła mi Sofie w innym temacie, i jest lepiej niż jak stosowałam płyn do higieny intymnej.

klaudunia 
Użytkowniczka
Konsultantka AVON

Wysłany: 2009-12-11, 18:19 

Niestety, ale większość produktów przeznaczonych do higieny intymnej podrażnia i powoduje zaczerwienienia. Druga sprawa to też uczulenie na dany składnik bądź wzmożona wrażliwość na niego.

zibi 
Początkująca

Wysłany: 2009-12-14, 10:30 

Witam. Znalazłem ciekawy produkt do higieny intymnej .Chętnie podzielę sie informacją

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2009-12-14, 16:44 

To się podziel :)

Vega 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-12-18, 08:47 

A może problem polega na tym że masz np. opryszczkę genitalną i stąd ten dyskomfort, nie myślałaś o tym żeby iść do lekarza, zbadać się i wreszcie dowiedzieć co Ci jest?

Karotka. 
Użytkowniczka
Chodząca sprzeczność.

Wysłany: 2009-12-19, 14:44 

Płyn do higieny intymnej do skóry wrażliwej i skłonnej do podrażnień AA Seria Intymna z Oceanic jest dobry. Powinien Ci pomóc.

Odpowiedz do tematu