Od kilku miesięcy męczy mnie pewna dolegliwość, która pojawia się jak tlko zmienię żel do higieny intymnej.
Objawy: pieczenie, swędzenie. Nie mogę się tego pozbyć, co jst najgorsze.
Jak już to tylko to łagodzę innym żelem, który kiedyś przywiozłam z Włoch.
Moja prośba jest następująca, czy mogłybyście polecić mi dobry, specjalistyczny żel?
Próbowałaś stosować Laktacyd? Ostatnio jest namolnie reklamowany, ale moja znajoma, która ma bardzo wrażliwą skórę używa go od kilku ładnych lat. To jedyny, który jej nie podrażnia.
_________________ I have no ambition to appear nice.
Karl Lagerfeld
Kup sobie szare mydło (Biały Jeleń z Poleny), przejdzie jak ręką odjął, po prostu jesteś uczulona na jakiś składnik tych mydeł, pozdrawiam. Kupisz je wszędzie za ok. 2zł, a efekt gwarantowany.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
A ja mam taki problem- Od miesiąca używam płynu do higieny intymnej-wcześniej zawsze używałam zwykłego mydła. Gdy dosłownie raz nie użyłam tego płynu-wczoraj (po prostu się nie umyłam, bo byłam zmęczona i mi się nie chciało ) to zaraz na drugi dzień-czyli dzisiaj zaczęłam odczuwać pieczenie okolic intymnych-i gdy tego samego dnia na wieczór znowu użyłam tego płynu, to już szczypałao mnie na całego. I jeszcze na dodatek zaraz po użyciu tego płynu okolice intymne stały się jakby nabrzmiałe i wrażliwe na dotyk - samo zetknięcie z bielizną powodowało ból...I co mam teraz zrobić? odstawić ten płyn? Wrócić do zwykłego mydła? To mi wygląda tak jakby na to, że ciało przyzwyczaiło się do tego płynu i gdy raz go nie użyłam to wystąpiło pieczenie...ale z drugiej strony to nie dorzeczne-przecież objawy uczulenia na kosmetyk odczuwa się z związku z zetknięciem z nim, a nie gdy się go nie użyje -przecież to nie żaden narkotyk, ani lek, który uzależnia W tym temacie była taka rada, żeby użyć szarego mydła "biały jeleń", wtedy objawy uczulenia przejdą-czy faktycznie to szare mydło pomoże? Mam nadzieję, że nie stało mi się nic na tyle poważnego, żebym musiała iść z tym do lekarza...
Mnie to mydło bardzo pomogło! Odstawić wszelkie płyny, które szkodzą... Kup sobie tego "Białego Jelenia", może i śmiesznie brzmi, ale pomaga... Zdecydowanie.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
cherish Użytkowniczka cherish Pomogła: 1 raz Dołączyła: 11 Lut 2009 Posty: 55 Skąd: warszawa
Wysłany: 2009-10-06, 10:00
Zdecydowanie lactacyd, zawiera kwas melakowy, łagodzi wszelkie podraznienia, nie wierze, że moze podraznić, to nie mozliwe
Zdecydowanie lactacyd, zawiera kwas melakowy, łagodzi wszelkie podraznienia, nie wierze, że moze podraznić, to nie mozliwe
A jednak.
Kupiłam lactacyd, jak mi poleciłyście, ale jest znacznie gorzej.
Od tamtego czasu używam, i po prostu nie wytrzymuję.
Spróbuję to szare mydło, mam nadzieję, że przynajmniej to pomoże.
PS, a czy w Polsce jest płyn do higieny intymnej o ph 4.5?
PhytoniaBellCli Użytkowniczka
Wysłany: 2009-10-12, 18:15
Tutaj zgadzam sie z Panią Moderator,zwykłe mydło nie powinno podrazniac. Dobre jest tez mydło dla małych dzieci-bardzo łagodne.
Wysłany: 2009-12-11, 18:19
Niestety, ale większość produktów przeznaczonych do higieny intymnej podrażnia i powoduje zaczerwienienia. Druga sprawa to też uczulenie na dany składnik bądź wzmożona wrażliwość na niego.
Vega Stała bywalczyni
Wysłany: 2009-12-18, 08:47
A może problem polega na tym że masz np. opryszczkę genitalną i stąd ten dyskomfort, nie myślałaś o tym żeby iść do lekarza, zbadać się i wreszcie dowiedzieć co Ci jest?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum