Jak tak o tym myślę, to wiele imion z "mojego" pokolenia się dzieciom teraz nie daje. Ja bym chciała nazwać córkę po babci, czyli Ola, albo po teściowej :P- Małgosia
Teraz co druga dziewczynka ma na imię LENA. Masakra...
masakra czy nie, moda na imiona i podążanie za nią jest osobistą decyzją rodziców, tak jak wybieranie imion udziwacznionych
aagnieszkaa1 napisał/a:
A ja jestem Agnieszka i teraz to już praktycznie nie ma Agnieszek. Moje imię idzie do lamusa.....
imiona z lamusa jeszcze powrócą - jakiś czas temu się przejadły, więc jest moda na coś, co przez chwilę jest oryginalne, potem jest tego pełno bo taka moda, więc znów się przejada i jest powrót do klasyki
czego nie lubię w związku z imionami [mały offtop] to zwracanie się oficjalnie, np. "Karolino...", "Agnieszko...", "Mario..." szczególnie w listach lub mailach...
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
Pamiętacie imiona Gertruda, Konstancja, Łucja, Teresa ... w dzisiejszych czasach te imiona są wyśmiewane, nieznane. Stajemy się krajem pozbawionym tolerancji, a ksenofobia to "choroba", która opanowała połowę narodu ...
Ja też chcę Antosia!:) Wcale nie staroświeckie, ale nasze polskie, rodzime a do tego ładne:) O wiele fajniejsze niż te wszystkie udziwniane i nadawane zgodnie z zachodnimi trendami lub aktualną modą imiona. Mam w rodzinie już trzy Oliwki i boję się pomyśleć, ile ich jeszcze może być:P
Dla obecnie najbardziej podoba mi się dziewczynki Pola :) Nadia też plasuje się wysoko w notowaniach:)
_________________ Chociaż raz warto umrzeć z miłości...
Agnieszka Osiecka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum