Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-08-24, 20:07
Nawet w czasie takich upałów?
astarte Użytkowniczka
Wysłany: 2011-09-05, 15:46
Ja staram się wypić te 2l dziennie, które podobno są najlepsze dla naszego organizmu, ale jakoś jednak nie daję rady. Może dlatego, że wolę wypić więcej kawy, niż czystej wody..jednak ona w pracy dodaje mi więcej energii.
kamil_lk Początkująca
Widzę Moje Drogie, że większość z Was jest dobrze nawodniona!
astarte, jeśli lubisz kawę w dużych ilościach, to pamiętaj, by do każdej filiżanki wypić szklankę wody. Kawa jest moczopędna, dlatego woda pozwoli utrzymać nawodnienie organizmu na właściwym poziomie.
Pozdrawiam,
Michał_Żywiec Zdrój
afrodyta10 Coś już napisała
Wysłany: 2011-09-14, 20:24
Witam,
tak jak napisał Michał_Żywiec kawa jest moczopędna ale przede wszystkim wypłukuje magnez z organizmu. Dlatego picie wody do kawy a szczególnie typu espresso to takie ważne.
Ja piję bardzo dużo ale.... herbaty, więc się chyba nie liczy, wody czystej nie piję prawie wcale, bo mi nie smakuje. W lato czasami kupie sobie lekko gazowaną nałęczowiankę ale tak to wcale nie piję wody .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum