Również wydaje mi się, że świata mody nie ma toto (w sensie jej "kreacje") szans szturmować. GaGa jest performerką, skandalistką, showmanką i posługuje się głównie brzydotą, kiczem, niesmakiem... Ona nie ustala nowych trendów, chce byc oryginalna i nie do skopiowania (vide: sukienka z surowego mięsa). Sama też nie jest im wierna i de facto trudno mówić, że ma własny styl, skoro ciągle wymyśla coś nowego. Ikona mody powinna być jednak konsekwentna.
W tym wątku kilkakrotnie chyba nawet wspomniano legendarną Audrey. I ja również uważam, że była ikoną - elegancką ale bardzo wyważoną i naturalną; kobiecą ale nienachalną w żaden sposób. Wprowadziła baleriny na wybiegi, podobnie golfy, duże okulary, cygaretki i legginsy. Nie można zapomnieć o kresce na powiece i skromnych małych czarnych, które uwielbiała. Mam wrażenie, że dziś styl Audrey przeżywa renesans i bardzo dobrze ;)
_________________ Chociaż raz warto umrzeć z miłości...
Agnieszka Osiecka
Ja uwielbiam Sophię Loren. Jej uroda i elegancki styl podkreślający piękną figurę mnie urzeka. Z obecnych podoba mi się elegancja Kate Moss oraz styl Naomi Campbell. Campbell była przepiękna jako młoda dziewczyna
Campbell nadal jest ok, pomimo wielu ingerencji chirurgów :D... Uwielbiam jej perfumy - Catdeluxe :)
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
CarrotShake Coś już napisała
Wysłany: 2011-11-04, 17:10
Nie wiem, czy ikona to nie jest za duże słowo, ale bardzo podoba mi się styl Carli Bruni, w tych mniej oficjalnych odsłonach. Podoba mi się też Asia Argento, za taką dzikość, która z niej emanuje, pomimo bardzo przemyślanych i stonowanych kreacji :)
E-lejdis Użytkowniczka
Wysłany: 2012-01-02, 15:48
W sumie to zasadne pytanie: Ikona mody.. Dla mnie jedną z tych która wyznacza nowe trendy w modzie jest Victoria Beckham. Nie sądzicie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum