Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: idealny, usmiech

Idealny usmiech
Autor Wiadomość
pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-10-23, 22:14 

A ja jakoś lubię Blend-a-med... Nie wiem, jakoś fajnie odświeża i wydaje mi się skuteczna... Nie cierpię smaku i zapachu Sensodyne :(...

jenny 
Początkująca

Wysłany: 2009-10-23, 22:23 

ja sensodyne również używałam i też mam złą opinię, jest okropna w smaku i nieprzyjemna, nie daje uczucia świeżości, a próbowałam każdą z 4 rodzaji, srebrną, złotą, zieloną i czerwoną--> elgydium też mi nie podpasowało....nie mają z kolei wogóle żadnego smaku i zapachu...

Blaszka 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-10-22, 00:10 

ja od pewnego czasu testuje paste signal white now- zakupilam pastę z ciekawości i powiem tak- rzeczywiście daje efekt optycznej bieli. Fajny trik z tą pastą. A wy co myslicie o tej paście?? używał, uzywa ktoś??

Ja mam bardzo słabe zęby więc wybielanie u dentysty nie wchodzi w grę. po za tym ceny sa kosmiczne, a domowe sposoby, z tego co czytałam za bardzo niszczą szkliwo.

Dorota25 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-10-22, 13:54 

wybielanie u dentysty też taką bajką wcale nie jest, bo również powoduje, że zęby stają się wrażliwsze, pasty wybielające ścierają, żele niezbyt dobrze działają na dziąsła, wiec metody idealnej chyba nie ma...
efekt optyczny brzmi ciekawie, w jaki sposób to działa?

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-12-17, 22:59 

kupiłam szczoteczkę elektryczną Braun Oral B Vitality Expert i jestem super-zadowolona. wszędzie mogę nią dotrzeć bo ma fajną, małą główkę, dokładnie czyści ząbki, także wielki plus ode mnie ;-) no i mogę teraz robić deal - kupić końcówki 2+1 i mieć do podziału z moim chłopakiem :mrgreen:

i przerzuciłam się na Colgate Total 12, tę białą (pasta, nie opakowanie), klasyczną - najbardziej mi teraz podpasowała :roll:

jeszcze ważne: w sierpniu tego roku miałam robione piaskowanie zębów. efektu dużego nie widziałam i dentysta uprzedził mnie, że mam jasny kościec i raczej szału nie będzie, ale taka taniocha, że się zdecydowałam w komplecie ze zdejmowaniem kamienia - 50 pln :-) po nowym roku znów się wybieram ;-)

a pasta Signal White Now nie działa. ona bazuje na kolorze - jest niebieska więc myjąc zęby wydaje się, że są one jaśniejsze, niż gdy się je myje np. białą Colgate, ale efektu po wypłukaniu nie ma :-P

Amaranta 
Gaduła ;)
Twisted girl ;)

Wysłany: 2011-02-16, 20:00 

Mam akurat naturalnie białe zęby, do tego nie pijam kawy, nie palę, ale coś ostatnio zauważyłam, że kły stały się o ton lub dwa ciemniejsze od reszty uzębienia :/ Zaopatrzyłam się więc w Sensodyne Whitening (dotychczas używałam klasycznej) i płyn Colgate Pax Whitening, żuję też wybielające Orbity i po ok. 2 tyg. już jest lepiej (no albo tylko mi się imaginuje;)).

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2011-04-15, 13:11 

Jak wybielić szybko zęby nie uszkadzając ich? Tzn. zęby nie uszkodzić płyty zęba, żeby nie stały się one nadwrażliwe...

Maggi 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-07-12, 09:16 

ja słyszałam że podobno dobry jest preparat Liquid Smile, nie podrażnia szkliwa, działa szybko i jest w formie takiego jakby błyszczyku, więc łatwo się aplikuje

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2011-07-13, 18:54 

Zakupiłam dzisiaj żel wybielający Biała Perła.

W skład zestawu wchodzi:

* 3 aplikatory
* 2 tuby z żelem stomatologicznym 65ml
* etui
* dozwonik strzykawkowy

Stosowanie: 2-3 razy dziennie po 30 minut, można dłużej
Kiedy widać efekt? To już sprawa indywidualna. Jedni widzą po kilku dniach inni po 2 tygodniach. Wszystko zależy jaki mamy początkowy kolor zębów

Sposób formowania aplikatorów:

Zmiękczyć aplikator zanurzając go w gorącej wodzie na 5 - 10 sekund. Aplikator musi być dobrze zmiękczony, aby właściwie dopasował się do kształtu zębów.
(Uwaga - przegrzanie może spowodować uszkodzenie aplikatora).

Lekko ostudzić aplikatur, aby uniknąć poparzenia dziąseł w czasie dopasowywania. Umieścić aplikator w ustach dociskając go palcami i językiem do zębów, tak aby dopasował się do ich kształtu. (Jeżeli trzeba, można ponownie rozgrzać aplikator i powtórzyć powyższe czynności, aby uzyskać zadowalający rezultat). Po usunięciu aplikator należy ostudzić i wysuszyć.
Stosować tę samą procedurę zarówno dla dolnych, jak i górnych zębów.

Nakładanie żelu wybielającego:

Nałożyć małą ilość żelu Biała Perła do przedniej wewnętrznej części aplikatora (aplikator powinien być suchy, ponieważ woda zmniejsza skuteczność żelu).

Umieścić aplikator na zębach i pozostawić go na około 20 - 30 minut. (Jeżeli zęby i dziąsła są wrażliwe zmniejszyć czas do 10 -15 minut.). Już jednorazowe użycie daje rewelacyjne rezultaty. Aby przyspieszyć wybielanie można powtórzyć ten proces 3 razy dziennie. Po usunięciu aplikatora wypłukać usta wodą, umyć aplikator.

Użyłam go na razie 1 raz. Pierwsze wrażanie? Myślałam, że nie wytrzymam z tymi nakładkami. Ciężko jest łykać ślinę. Czasami czuć niemiły smak żelu, ale minuta po minucie i jakoś wytrzymałam 45 minut. Włączyłam sobie VOD na Onecie i czas jakoś zleciał ;p

Jak minie więcej czasu będę pisać o efektach :)

Boję się, że nabawię się nadwrażliwości zębów... No, ale zaryzykuje :)

Cena: u mnie w aptece 49 zł. A waha się ona od 40 do 60 zł.

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2011-07-14, 13:12 

wrzucam moje pytanie z wątku o ostatnich zakupach tutaj, może od początku powinno trafić tu :arrow: poproszę o odpowiedź, jeśli któraś z Was używała i ma podobne odczucia.

leelo napisał/a:
płyn do płukania ust Listerine Total Care.

i tu nasuwa mi się pytanie do dziewczyn, które używają albo używały. ponieważ do tej pory używałam płynu Colgate tego ciemnoniebieskiego, a tak reklamują ten Listerine stwierdziłam, że kupię małą buteleczkę w Rossmannie (wiem, że sie nie opłaca, ale kupiłam ;-) ) żeby spróbować. po otwarciu okazało się, że płyn pachnie tak... jak pudełko po butach, i to takich made in china. pełna obaw postanowiłam jednak spróbowac i okazało się, że niestety ten przykry zapach dominuje także w smaku. inaczej mówiąc płyn wali i smakuje wstrętnie. wyplułam go i "zapiłam" Colgatem. powiedzcie, czy to normalna cecha tego produktu, czy ja po prostu trafiłam na jakiś wadliwy egzemplarz :?:

ChineseDoll 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-08-22, 16:28 

Nie używam płynów do płukania ust (jakoś nie mogę się przemóc, dla mnie wszystkie smakują tak samo okropnie), więc nie wiem, czy tenisówkowy zapach Listerine to standard ;) A co do wybielania, to wiem, że po zabiegu u stomatologa lepiej nie ryzykować z płynami - moja koleżanka w ten sposób pozbyła się pięknych białych ząbków (przed Sylwestrem w dodatku). A co do metod, to ten Liquid Smile całkiem mnie przekonuje, skoro nakłada się go w minimalnej ilości, to efekt jest po prostu rozłożony w czasie, dlatego nie niszczy tak szkliwa.

karmelowa 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-08-30, 15:20 

mnie też ten Liquid Smile przekonuje, właśnie miałam się zgodzić z Maggi, że bardzo dużo dobego o tym preparacie czytałam i słyszałam, że daje szybko dobre efekty , nie bolą po nim zęby i najważniejsze nie niszczy szkliwa

lukas 
Początkująca

Wysłany: 2011-09-03, 14:00 

I działa ten Liquid smile? Bo też chętnie wybieliłbym sobie jeszcze ząbki

Odpowiedz do tematu