Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: hormony, nasza, sylwetka

Hormony a nasza sylwetka
Autor Wiadomość
xuxus 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-03-09, 08:28 Hormony a nasza sylwetka

Czy uważacie ,że tabletki antykoncepcyjne mogą mieć duży wpływ na naszą sylwetkę?

Darish:)

Wysłany: 2009-03-09, 11:04 

Tak. Zatrzymują wodę w organizmie, więc mogą powodować tycie. Wprowadzają zaburzenia hormonalne więc często rosną biodra, piersi.

xuxus 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-03-15, 17:56 

A czy doświadczyłyście tego osobiście na sobie??
Czy wszystkie tabletki antykoncepcyjna tak muszą działać na nasz organizm??

Darish:)

Wysłany: 2009-03-15, 20:19 

ja musialam stosowac przez pol roku czy nawet rok Cilest i lekko powiekszylam sie tu i tam;p

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-03-15, 20:34 

Heh... tak, od tego się tyje... Są inne metody też, poza tym, siostra mojej koleżanki używała ich, a teraz i tak ma 2letniego synka :P więc wiesz, nie dość, że tyjesz, to jeszcze nie ma 100% pewności (zresztą nigdy jej się nie ma).

kngz 
Gaduła ;)

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-03-16, 22:18 

Ja po tabletkach na szczęście nie przytyłam, wielkim plusem były większe piersi :lol: a gdy przestałam brać znowu zmalały do naturalnych rozmiarów :-( Po dłuższej przerwie znów zaczęłam stosować tabletki antykoncepcyjne i żadnych zmian już nie było. A teraz nie biorę już ich 7 miesięcy i schudłam, nie wiem dlaczego... Najgorsze jest to, że nie mogę wrócić do swojej wagi :-(

Isia85 
Początkująca
Isia85

Wysłany: 2009-03-17, 09:43 

Ja przez dłuzszy okres czasu jem yasminelle, i musze przyznac że nie moge nic złego o nich powiedzieć :-) Wcześniej jadłam harmonet i dziewczyny odradzam! Jak dla mnie to była porażka, ciągle chodziłam zdenerwowana, czułam się jakbym miała depresje, odczówałam bóle głowy nóg i stawów. i dlatego przeżuciłam sie na yasminelle i naprawde żadnych objawów nie mam oprócz jednego brak ochoty na sex :-? ale to chyba przy każdych tak jest :roll:

kngz 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-03-17, 21:55 

Isia85, na każdego inaczej działają tabletki antykoncepcyjne. Ja też miałam harmonet i jestem z nich zadowolona. Zdania są podzielone. Uważam że najlepiej jest zbadać poziom hormonów by dobrze dobrać tabletki, tylko niestety ginekolodzy chętni na te badania nie są i zapisują co się da, metodą prób i błędów, potem albo się tyje po źle dobranych tabletkach, albo się ma depreseje lub nadpobuliwość, lub jakieś inne dolegliwości :-|

xuxus 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-03-23, 06:36 

Dokładnie też uważam , że każda z nas powinna mieć zbadany poziom hormonów i dopiero wtedy dobrane tabletki antykoncepcyjne - tylko dlaczego nikt tego nie robi???

NeL1984 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-03-24, 11:27 

Chciałam tylko powiedzieć biorącym. Trzeba je raz na pół roku , lub rok odstawić. Ja o tym nie wiedziałam bo mi nikt tego nie powiedział i obciążyły mi wątrobę :/. Plusem jest to , że jak się bierze to robi się badania regularnie i szybko można wykryć różne pieroństwa. Od miesiąca nie biorę. Figura nic a nic się nie zmieniła - jak tyłam tak tyję :/. Natomiast coś innego się zmieniło- libido mi się poprawiło. Bo tabletki mi masakrycznie obniżały.

dronka.dronka

Wysłany: 2009-03-24, 22:09 

ja biore rok czasu yasmine, jestem zadowolona, nic mi nie przybyło ani nie ubyło :P libido ma sie super, bo moge sie kochać bez zahamowań tzn nie musze pamiętac np. o prezerwatywie albo nic mi nie ryje bani :mrgreen: że coś było nie tak i nie robie testów ciążowych co miesiąc :P
Tabletki dobrałam metodą prób i błędow i nie narzekam. To są moje drugie, kiedys brałam novynette ale to przez kilka miesięcy, nie odpowiadały mi, ale moje koleżanki są zadowolone. Jak to powiedziała moja Pani ginegokolog - to, jakie tabletki bierzesz zależy głownie od tego ile jestes w stanie za nie zapłacic. Drozsze leki maja mniej hormonów, a takie jak np Diane to typowe NRDowskie, ktorych składu nikt nie zmieniał od upadku muru berlińskiego są tanie i do bani. Coś w tym w sumie jest :-)

xuxus 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-03-30, 07:22 

heheh to dobry tekst z tymi Diane...fakt najgorsze to oszczędzać na własnym zdrowiu,czasami naprawdę na nie rozumiem...

Dziewczyny a czy uważacie że minipigułki to dobre rozwiąznie ???

I żadna z Was nie doradzi mi co z tymi minipigułkami? chcę je zacząć brać, ale nie wie czy to jest dobry pomysł?!!!!!!!!!!!

[ Dodano: 2009-05-04, 05:47 ]
Podjęłam decyzję że stestuję Cerazette bo palenia nie uda mi się rzucić :(

yoana30 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-05-08, 13:27 

a co to sa te mikropigulki?

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2009-05-08, 13:40 

xuxus napisał/a:
Czy uważacie ,że tabletki antykoncepcyjne mogą mieć duży wpływ na naszą sylwetkę?

Pewnie, że mogą, źle dobrane tabletki mogą powodować tycie, nawet tego nie kontrolujesz :/ dlatego trzeba mieć dobrze dobrane tabletki, żeby nie było takich "niespodzianek", bo która z nas chciała by dodatkowe kg :) raczej żadna.

moni_ja 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2009-05-08, 16:49 

tabletki antykocepcyjne moze kilka lat temu mialy taki sklad ze mozna bylo po nich przytyc... dzisiaj sa o wiele lepsze i nie tyje sie po nich. dla pewnosci trzeba sie wybrac do ginekologa i on dobierze je specjalnie dla nas ;-)

Odpowiedz do tematu