Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: brwi, henna, kosmetyczki

Henna brwi u kosmetyczki
Autor Wiadomość
ginger008 
Początkująca

Wysłany: 2011-09-13, 18:18 Henna brwi u kosmetyczki

Witam. Mam problem. W piątek (4 dni temu) byłam u kosmetyczki, wyregulowała mi brwi i pomalowała mi je henną, niestety prosiłam o jasny brąz ponieważ mam jasne rude włosy i mimo, ze krótko trzymała mi tą hennę kolor wyszedł prawie czarny.Wyglądam okropnie i nie wiem czym to zmyć. Próbowałam kremów, wody utlenionej, soku z cytryny, kremu do golenia, mydeł, spirytusu, zmywacza do paznokci, popiołu i ani trochę nie zeszło. :cry: :cry:
PROSZĘ O POMOC - CZYM ZMYĆ TĄ HENNĘ? :-/

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2011-09-16, 22:03 

Napisałaś, że najpierw Ci wyregulowała, i pomalowała henna, jeśli zrobiła w takiej kolejności to błąd. Gdyż najpierw henna, a potem regulacja.. Troszkę mnie to dziwi, że krem do golenia nie pomógł :/ Kiedyś robiłam mamie henne i się uparła, że chce ciemną, jednak po zmyciu okazało się, że faktycznie ciemna, przetarłam jej wodą z mydełkiem, pomogło.

Veronique24 
Użytkowniczka
www.promesse.pl

Wysłany: 2011-09-28, 11:44 

Mnie też raz wyszedł za ciemny kolor, potrzebowałam go szybko zmyć więc wacik nasączyłam spirytusem kosmetycznym. Skóra, która była zabarwiona henną zeszła od razu, natomiast włoski nadal były bardzo ciemne, więc po prostu myłam bardzo często twarz lub wacik maczałam w wodzie z mydłem i nim przecierałam brwi. :-)

Profesja 
Początkująca
Profesja

Wysłany: 2011-09-29, 13:06 

Witam
Rowniez jestem zaskoczona, ze najpierw byla regulacja....Nie komentuje profesjonalizmu. Z metod usuniecia mocnego koloru, ktore wymienilas, to sa to niestety metody, ktore zmywaja, rozjasniaja, zabarwiona skore. Naturalnie czeste mycie, pomoze, ale nie ma specyfiku, ktory rozjasni wloski natychmiast. Olejek rycynowy, ktory wzmacnia wloski brwi, rzesy (czesto polecam Paniom, jak maja slabe wlosy), tez u niektorych Klientek rozjasnia wlosy.... Przykro mi bardzo. Poszlabym do takiej kosmetyczki i zapytala sie coz Ona madrego by polecila. Jezeli skora juz nie jest zabarwiona, z pewnoscia nie jest tak bardzo zle.... Przykro mi.

Odpowiedz do tematu