Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: hand, made

Hand made
Autor Wiadomość

Syjamka

Wysłany: 2009-05-21, 17:26 Hand made

Dziewczyny, a zajmujecie się wyrobem biżuterii itp? Ja np uwielbiam robić kolczyki z modeliny :-D

moni_ja 
Miłośniczka forum

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-05-21, 18:12 

moja kolezanka robi sobi bizuterie i fajnie jej to wychodzi..zamawia pelno koralikow i takich roznych pierdolek i swietnie to wyglada za grosze :)

Ziel 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-05-21, 18:13 

Ja sezonowo zajmuję się wyrobem szalików : ). Teraz przymierzam się do zrobienia torby i mam nadzieję, że mój zapał nie zmaleje ; ).

Syjamka

Wysłany: 2009-05-21, 18:20 

Ziel a czym te szaliczki robisz? tzn druty czy szydełko? ;-) Gratuluję bo ja nie mam cierpliwosci! A biżuteria to fajna sprawa jak ktoś ma zapał artystyczny :-D Ja póki co bigle itp kupuję w Empiku, ale szukam tańszej opcji. Mini-ja niewiesz gdzie Twoja kumpela robi zakupy?

moni_ja 
Miłośniczka forum

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-05-21, 18:26 

Syjamka, robi zakupy na miejscu czyli w tym wypadku w rzeszowie :mrgreen:

Ziel 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-05-21, 18:29 

Syjamka, na drutach robię : ). Kiedyś zupełnie nie miałam do tego cierpliwości, ale po jakimś czasie zwyczajnie się wkręciłam : ). Dzierganie mnie relaksuje : D. Za to do szydełka kompletnie cierpliwości nie mam, ale kto wie? Może z czasem mi przejdzie ; ).

Mam dwie koleżanki, które zajmują się wyrobem kolczyków. Jedna z nich zaopatruje się na Allegro, druga natomiast po osprzęt jeździ do Czech. Tobie bardziej polecałabym Allegro, bo w porównaniu do mnie (z Wrocławia jestem), to do Czech masz ciut daleko ; ))).

Syjamka

Wysłany: 2009-05-21, 18:32 

Hehe no tak :mrgreen: Do czech to nie bardzo by mi sie opłaciło :lol: Wiecie co, to ja wydaje 4zł za dwie pary bigli (tych zawieszek), a na allegro jest 50 sztuk za złotówkę, takie same :shock: Nie no masakra jakaś...
A torba robiona na drutach to super pomysł :-P Ja czasem coś poszyję na maszynie, ale ogólnie to same gnioty mi wychodzą mimo tego że maszynę mam pierwsza liga :oops: :lol: pozdrawiam Was serdecznie :*

Darish:)

Wysłany: 2009-05-21, 18:35 

ja lubie kupowac kolczyki recznie robione:)
wole takie niz taka tandete za 5zl co zaraz to "sreberko" schodzi;p
jednak jedyna osoba u ktorej moglam zamowic takie po normalnych cenach cos sie nie odzywa;p a nie widuje sie z nia..;/

Ziel 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-05-21, 18:37 

Syjamka, na Allegro i bigle kupisz tanio, i wszelkie kamyczki, koraliki, perełki, w zasadzie co zapragniesz ; ). Droższe są tylko jakieś wymyślne ozdoby, które znowu ciężko dostać w Empiku. Według mnie warto zainwestować, jeśli ma się do tego smykałkę : )))).

Co do szycia na maszynie - ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz! Takie umiejętności w przyszłości się przydają : ). Ja maszyny się boję ^^". Znając moje garbate szczęście, to prędzej bym sobie krzywdę zrobiła niż coś konkretnego ^^".

Syjamka

Wysłany: 2009-05-21, 18:55 

Hehe maszyna nie gryzie :mrgreen: Tylko materiały nawet te najtańsze to wydatek minimum 15zł za metr, a ze 2m trzeba kupić żeby coś uszyć :roll: A mi to tak idzie że koń by sie uśmiał :lol: Ale cwicze, a jak! hehhe

Właśnie teraz przeglądam te allegro :-> Póki co zrobiłam kilka z modeliny, o, np te:

By muchozol at 2009-05-21

By muchozol at 2009-05-21

Niezadrne, ale kto nie próbuje ten nic nie umie :mrgreen:

Ziel 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-05-21, 19:03 

O! Lody wyglądają sympatycznie : )

Syjamka

Wysłany: 2009-05-21, 19:10 

Hhehehe dzięki :oops: Narazie są na maxa pokraczne, takie trochę 'roztopione' lody :lol: Ale nauka czyni mistrza, nie? :-P

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 2009-05-22, 10:40 

Ulala jakie fikaśne :D Z czasem będą Ci lepiej wychodzić :mrgreen:

Darish:)

Wysłany: 2009-05-22, 10:46 

fikasne, nie fikasne ale ja bym takich nie odziala na siebie :P
moze zrobi mi ktos kolczyki na zamowienie :-P :?: :?:

Syjamka

Wysłany: 2009-05-22, 11:52 

Te są dla mojej siostry, ona ma 9lat :mrgreen: Darish a jakie byś chciała? Robię dziś zakupy na allegro, przyjaciółka nauczyła mnie robić te z koralików, wiszące, to jak chcesz to napisz jaki byś chciała kolor itp to zamówię takie koraliki i Ci coś wymodzę ;-)

Odpowiedz do tematu