Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: charytatywnie, gwiazdy

Gwiazdy charytatywnie
Autor Wiadomość
artxe 
Początkująca

Wysłany: 2009-12-08, 14:53 Gwiazdy charytatywnie

Witam słyszeliście coś o tej aukcji ? http://interia360.pl/pols...mlodszych,28735 brzmi ciekawie, może wiecie na jakiej stronie bedzie ta transmisja ?

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-01-02, 20:10 Re: Gwiazdy charytatywnie

artxe napisał/a:
http://interia360.pl/polska/artykul/spelniamy-marzenia-najmlodszych,28735

dla fundacji "Mam Marzenie" Aniołownia (coache) z mojej firmy zorganizowała ostatnio akcję zbiórki pieniędzy na spełnienie marzenia mojej imienniczki z hospicjum - zakup pianina. piękny cel, który udało się nam spełnić :-)

to trochę off topic, bo nie o gwiazdach charytatywnie, ale żeby się wbić w temat i nie spamować powiem o dwóch rzeczach:

1. niecharytatywności gwiazd, np. dość głośnna opcja objechania polskich gwiazdorów, grających dla WOŚP (ich tysięczne gaże za występ, który ma pomóc chorym dzieciom) -- powiem tak: rozumiem, że trzeba dbać o swoje, ale do jasnej cholery WOŚP mamy raz w roku. jeśli gwiazda zagrałaby koncert za darmo, albo tylko za koszt wiktu i opierunku w czasie koncertu to żadna by nie zubożała. rozumiem, że sprzęt i transport może być drogi, ale raz w roku "gwiazdorzy" naprawdę mogliby pokazac swoją lepszą twarz i nie żądać grubych tysięcy za występ w celach charytatywnych.

2. charytatywność gwiad objawiająca się w adopcji sierot -- czego by nie mówiono o tym, ze to tylko na pokaz i że te dzieci i tak są wychowywane przez nianie ja uważam, że takiemu dziecku będzie w rodzinie gwiazdorkiej o wiele lepiej niż w ubogim przytułku.

wstrząsnęła mną także ostatnia akcja prób Eltona Johna i jego małżonka w adopcji chłopca z sierocińca. jestem przeciwna wychowywaniu dzieci przez pary homoseksualne pomimo tego, że jestem w pełni otwarta na homoseksualizm i zawieranie przez takie pary związków małżeńskich (nie jako wizerunku małżeństwa chrześcijańskiego ale dlatego, że wiele rzeczy niezwiązanych z chrześcijańskim modelem rodziny, jak choćby wzięcie kredytu czy inne papierkowe dyrdymały prawne uzależnione są od małżeństwa) ale mimo to życzę Eltonowi powodzenia w podjętym celu adopcji tego chłopca.

homoseksualizm to temat rzeka, ale niech wolno mi tu będzie powiedzieć, że każdy ma prawo do miłości, czy to do osobnika płci przeciwnej, czy też nie :!: :-)

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-01-07, 14:42 

co do WOŚP w tym roku to spodobal mi sie pomysl "wykorzystania" malaszynskiego, bosaka i kogos tam jeszcze do sprzatania domu za ktore trzeba zaplacic [kasa idzie oczywiscie na wosp]. licytacja z jajem troche, a cel jak najbardziej szczytny.

jesli zas mowa o adopcjach to wydaje mi sie to dosc zalosne nazywajac to czynem charytatywnym ;] mozemy pomagac charytatywnie, pracowac, ale adopcja wydaje mi sie tu zupelnie powazniejszym tematem. adopcja to stworzenie komus domu, stworzenie bezpieczenstwa, obdarowywanie miloscia itd. a nie czyn charytatywny i moze rzeczywiscie lepiej bedzie dziecku w gwiazdorskiej rodzinie niz w przytulku lub domu dziecka, ale sa tez minusy, np paparazzi i tez to ze historie tej adopcji zna caly swiat.

Odpowiedz do tematu