czy sięgacie czasami po gumy do żucia? Maja one podobno dobry wpływ na stan naszych zębów. Jak tak to jakie kupujecie najczęściej miętowe czy raczej owocowe?
ja jezeli juz kupuje to mietowe czesciej ;)
guma oczyszcza nasze zeby ale w momencie, gdy dobrze ja stosujemy. Czyli nie zujemy wiecej niz 15min ;)potem uwalniaja sie chyba te gorsze zwiazki;) nie nalezy gumy żuć czesto, a szczegolnie dzieci, gdyz to psuje ich zgryz.
ostatnio kupiłąm gume o smaku guarany, kojarzycie te zakręcone reklamy airwaves.chciałam sprawdzić ich faktyczny efekt, bo reklama wydawała mi sie mocno przesadzona.
gumy do żucia sa bardzo dobre na zdrowie naszych dziąseł i na nasze zęby ale nie polecam zbyt długie żucie gumy ( nie dłużej niż 15 min) poniewaz potem mózg wysyła do ogranów sygnał że wędruje pokarm co może powodowac nadkwasote żołądka co wcale nie jest miłe uwieżcie
heh ja i tak czesciej jem TIC-TAC niz gume ;)
jedna drazetka+snickers;) to jest moj i mojego faceta posilek na zrobinie 300km, potem juz glod dopada i trzeba obiadek kupic ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum