Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: grzywka

Grzywka
Autor Wiadomość
kamilo216 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-01-21, 19:49 Grzywka

Mam powazny problem dotyczacy grzywki ... jestem mezczyzna i moj problem polega na tym ze moja grzywka skreca w prawo i wygladam troche pedziowato ... mam tak od małego i chciałbym to zmienic jezeli oczywiście mozna ... wyczytałem gdzies ze trzeba wyrwac włosy z cebulkami ale jak to zrobic ... ??

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-01-21, 20:05 

Nie wiem, nie słyszałam o tym, ale nawet jak wyrwiesz, to one i tak odrosną :?:
może warto po prostu zainwestować w jakąś taniutką prostownicę i to smyrgać co rano??
A próbowałeś jakiś kosmetyków, typu żel czy guma??

Darish:)

Wysłany: 2009-01-21, 20:45 

nie da sie wyrwac z cebulkami wlosa.. on na koncu ma takie mieszki (?) ktore po wyrwaniu wlosa dalej go namnazaja tylko trwa to troche dluzej dlatego przy depilatorach uzywaja zwrotu wyrwanie z cebulkami. Jakby tak bylo ze po depilatorze nie odrastaja wcale to biznes by sie nie krecil ;)
za pomoca depilacji stalej mozna je usunac..
pomoc moga dac tylko produkty do stylizacji wlosow ;)

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2009-01-21, 20:51 

wiem o co Ci chodzi... masz poprostu takiego jakby swiderka przy czol ktory sprawia ze wlosy skrecaja sie w jedna strone... hmm.. moze poprostu zrezygnowac z grzywki i obciac wlosy na krotko... bo z tym sie nie da nic zrobic...

Darish:)

Wysłany: 2009-01-21, 20:56 

ja tez tak mialam.. i do tej pory w sumie mam...
czesalam sie kiedys na bok i wicherek ciagle mi towarzyszyl

teraz mam grzywke na prosto ale musze, w momencie kiedy stoi moczyc ja i suszyc suszarka, do tego guma i prostownica ;) jest ok

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2009-01-21, 21:59 

kamilo216 :arrow: podobno mam wybujałą wyobraźnię, ale nie potrafię sobie wyobrazić Twojej fryzury, gdzie chciałbyś, żeby grzywka była na prosto ;-)

nie ważne, w każdym razie myślę, że w tej sytuacji prostownica Ci nie pomoże, bo tylko przyklapi Ci włosy na grzywce a i tak będą skręcać w tę samą stronę, w którą skręcały dotychczas. qwerty chyba ma rację - może zwyczajnie obetniesz włosy :?: nie wiem, jak wyglądasz (teraz i co by Ci pasowało, gdybyś zdecydował obciąć się na krótko) więc naprawdę trudno mi coś doradzić.

ale w zmianie kierunku włosów mogliby Ci może doradzić coś w salonie fryzjerskim :?: jak mam za długą grzywkę to zwykle zaczyna mi się "rozchodzić" na pół i okalać czoło. Choćbym moczyła ją dwie godziny i układała na szczotkę jeszcze jedną godzine to i tak po jakimś czasie zaczyna się "rozchodzić". może więc Twoją grzywkę odpowiednio przyciąć :?:

a odnośnie grzywki w ogóle, to przeklinam teraz, na czym świat stoi, bo moja już mnie zaczyna irytować, szczególnie na wietrze. kiedy wiatr zawieje mi w twarz (a ZAWSZE wieje mi w twarz, nawe gdybym się odwróciła i ruszyła w przeciwną strone to po niespełnia pięciu minutach wiatr zmieniłby kierunek wiania tak, żeby znów wiać mi w twarz :-/ ) rozdziela mi ją na pół i wyglądam jak żłób. najgorsze jest jednak "rośnięcie" grzywki, szczególnie wtedy, gdy nie jest Ci do twarzy z włosami uniesionymi spinką albo w przepasce. a zanim grzywkę będzie można zaczesywać na bok, musi trochę odrosnąć. zastanawiałam się nawet nad przedłużeniem włosów z grzywki do aktualnego rozmiaru i zdjęcie przedłużenia, kiedy moje naturalne wlosy s grzywki odrosną do tego momentu, w którym będzie można coś z nimi zrobić. TRAGEDIA, nie polecam grzywek osobą, które planują je sobie zrobić... lepiej zamówcie takie grzywki jak peruki, do wpinania w naturalne włosy :!:

kamilo216 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-01-22, 15:20 

Ja zawsze scinam sie na krótko i wtedy ta wygladam dziwnie bo ona sie skrece w prawo ... czasem sie zeluje ale to musze miec dłuzsze włosy a i tak grzywka mi sie skreca... 1 raz pamietam uzyłem gumy do włsoów i było dobrze ale nie lubie sie zelowac ... :/ ale skoro nie ma innej szanasy to zaczne

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2009-02-03, 23:16 

kamilo216 :arrow: chyba rozumiem, co masz na myśli ale to faktycznie dziwne, że ci tak włosy skręcają w jedną stronę. pozostaje Ci chyba tylko układanie za pomocą mocnych środków utrwalających albo zgolenie włosów na króciutko, tuż przy skórze głowy... :-( jak Statham w Transporterze (pomijając, ze jemu się troszku wyłysiało - i tak wygląda świetnie) ;-)

Mayka F 
Początkująca
Mayka F

Wysłany: 2009-02-07, 17:24 

dokladnie tylko srodki do stylizacjo, zciecie albo wyprostowac :)
ja tez od małego mam tzw firdygołka i w zależnosci od uczesania grzywki i jej dlugości raz go widac bardziej raz mniej - w kazdym razie śmiesznie wygląda :)

Odpowiedz do tematu