Witam, mam problem z ciągle powaracającą grzybicą :( swędzenie, pieczenie, nieprzyjemny zapach.. stosowałam mnóstwo rzeczy, niz nie pomaga, ratujcie :(
Nie myj się żadnymi specyfikami! Bardzo pomaga szare mydło i smarowanie kremem bambino! Metoda prymitywna, ale skuteczna. Jeśli będziesz przez tydzień (i najlepiej cały czas) myła miejsca intymne szarym mydłem, problem zniknie sam. Spróbuj, a sama się przekonasz.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Wiem też ze takie infekcje moge być spowodowane osłabieniem flory bakteryjnej i z dugiej strony zastanawiam się czy mydło jeszcze bardziej mi jej nie zniszczy
_________________ a wiosna ciasno układa się wewnątrz mnie.. :)
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Mydło na grzybicę?! I jeszcze krem Bambino...
Spróbuj, ale uważaj bo możesz później zadrapać się na śmierć.
Jeśli masz grzybicę to nie należy myć mydłem to podstawowa zasada... A krem bambino po co??? Zwalcza grzybki???
Byłaś u lekarza? Robiłaś posiew?? Odezwij się na gg 11751152 to pogadamy, może będę mogla pomóc, podesłać jakieś linki...
No lekarz konieczny, tym bardziej że masz nawroty.
Doraźnie można leczyć Vaginalem, podmywać jedynie wodą, żadnym mydłem, jak można te miejsca myć szarym mydłem?????????????? Można też podmywać się Tantum Rosa, nie robić irygacji tylko po prostu się umyć. Później warto stosować Lactovaginal (lub tanszy Ecovag, 5zł tanszy a dzialanie to samo). A do lekarza zapisz się koniecznie i to na jak najszybszy termin. I to nie na zwykłe badanie, tylko na posiew! A może nie masz grzybicy tylko coś innego?
Jeśli współżyjesz to twój partner też musi się leczyć, u facetów grzybica często występuje bezobjawowo. Kup mu za 3zł Clotrimazolum i niech smaruje... Ty też możesz smarować. Bo wiesz... Może być tak że ty się leczysz, a twój partner jest też chory i cię zaraża. Jeśli nie lezycie się oboje, to takie leczenie nie ma skutku.
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2305 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-04-22, 21:00
Ja wiem, że na grzybicę koniecznie trzeba iść do lekarza, najlepszy podobno jest Fluconazole, ale leki na grzybicę są silne, bardzo obciążają wątrobę.
Potrzebne jest długotrwałe leczenie. Ja ni miałam z tym jeszcze problemu, ale znam taką osobę. Trzeba używać przewiewnych wkładek higienicznych i myć płynem zapisanym przez lekarza.
Heh... Agnieszko, nie polecałabym czegoś, czego sama nie próbowałam :] Mydło jest tak delikatne, że tylko może pomóc, w życiu nie zaszkodzi. A krem bambino zawiera cynk, łagodzi podrażnienia i swędzenie. I jest również nieszkodliwy, bo jest przeznaczony głownie dla niemowląt. Te dwie rzeczy nie zaszkodzą, mogą jedynie pomóc, zwłaszcza przy nadmiernym swędzeniu. Jeżeli to nie pomoże, wtedy lekarz. Aaa tak nawiasem, to niekoniecznie musi być grzybica. Kobiety są narażone na to podczas styczności z zanieczyszczeniami. Przyczyną swędzenia jest także NADMIERNA HIGIENA OSOBISTA i STOSOWANIE PŁYNÓW, które zawierają szkodliwe składniki. Więc podkreślam - to niekoniecznie musi być grzybica!
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
A szare, wysuszające śluzówkę mydło zapisał Ci lekarz?
Jeśli leczyłaś grzybicę mydłem i kremem Bambino, to pewnie wyleczona do końca nie jesteś... Bo przecież nie polecałabyś czegoś czego sama nie stosowałaś.
Może mydło nie powoduje podrażnień i może krem Bambino łagodzi swędzenie (nie wiem, strach spróbować), ale grzybicy nie wyleczy, na go są specjalne leki.
Pati ma rację, że szare mydło jest bardzo delikatne i nie podrażnia, ale Agusia ma rację, że mydło, niezależnie jakie, wyszusza.
czekoladowa naprawdę nie ma się nad czym zastanawiać, tylko dzwonić do lekarza i udać się na wizytę, koniecznie na posiew. tym bardziej, że jak pisałaś, problem nie wystąpił u Ciebie poraz pierwszy. grzybica nie wyleczona do końca będzie powracała, a z powracającą chorobą coraz trudniej walczyć
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
A gdzie ja przepraszam napisałam, że miałam grzybicę??????? Odwrotnie wręcz - pisałam, żeby nie mylić grzybicy z przewlekłym zapaleniem, czy infekcją (gdzie tu idealnie spisuje się szare mydło i krem Bambino).
A czy ktoś pytał co pomaga na przewlekłe zapalenie? Przecież temat jest o grzybicy i koleżanka pyta co może jej pomóc. A mydło na grzybicę może tylko zaszkodzić. więc nie myl Pati....
Heh... Najpierw spróbuj, potem krytykuj. Zresztą, skoro jesteś mądrzejsza, to ja się zamykam, a Ty kontynuuj temat. Wydawało mi się jednak, że żadna z nas lekarzem nie jest, więc poziom jest raczej ten sam. Ja daję tylko wskazówki, a kto i jak to wykorzysta, to jego sprawa. Od tego tu jestem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum