Piszesz, że masz podrażnioną skórę, obawiam się, że depilator może bardziej podrażnić.
A co powiesz na wosk? Szybko, ból minimalny, włoski odrastają słabsze no i spokój na dłużej od depilacji
pewnie też dlatego, że krócej się robi taką depilację pod pachami niż na nogach
nie próbowałam wosku nigdy na niczym. ale czytając niektóre opinie o stosowaniu jakoś nie bardzo mogę się do niego przekonać. nie wiem, może spróbuję najpierw depilator i zobaczę, jak to podrażnienie się zachowa a wosku z chęcią spróbowałabym na okolicę bikini - bawić się tam depilatorem to chyba byłoby skaranie boskie a maszynka to jednak męczarnia - robi sie szybko, ale efekt jest na chwilę a piecze i potem jak dorastają włoski to wygląda nieestetycznie, bo mi się robią takie zaczerwienione krostki
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
maladamulka Użytkowniczka
Wysłany: 2010-08-21, 13:54
Od roku nie używam depilatora bo niestety zaczęły mi wrastać włoski w skórę, ale przez kilka lat byłam wierną fanką, dlatego mogę się podzielić kilkoma radami :)
1. Najlepiej depilować po kąpieli kiedy skóra jest zmiękczona
2. Przed depilacją najlepiej pomasować chwilę nogi
3. Przytrzymuj skórę na tym odcinku co depilujesz (tak jakbys otaczała to miejsce reka z 2 stron)
4. depiluj kulistymi ruchami i najlepiej na największych obrotach od razu
A jak nie wyjdzie polecam plastry... :)))))))))))
_________________ Mała Dama zawsze piękna
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Depilacja plastrami rzeczywiście boli mniej niż depilatorem, ale do każdego bólu można się przyzwyczaić
Próbowałaś dezodorantu w kulce Nivea z wyciągiem z pereł? Mi pomaga, mam po nim delikatną i nawilżoną skórę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum