Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2292 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-06-17, 21:07
Ja dzisiaj zrobiłam sobie peeling i później namyśliłam się, że ogolę nogi, no i zdecydowałam, ze wezmę depilator I co się okazało? Po peelingu, gdy miałam rozmasowane nogi, tylko na początku czułam odrobinę bólu, który bardziej przypominał mrowienie, później depilacja przebiegła niemalże bezboleśnie. A nie mam depilatora z nasadką chłodzącą, tylko zwykłą Rowente Lovely.
Może to jednorazowa ulga podczas depilacji albo nowy patent
taka Gaduła ;) Pomogła: 3 razy Dołączyła: 06 Sty 2009 Posty: 187 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-06-18, 09:30
ewelynka mnie też czeka w niedługo depilacja nóg to wypróbuje! też mam taki zwykły depilator - Philips Satinelle Soft. W sumie to już przyzwyczaiłam się do tego, że boli ale wcale bym się nie obraziła, jakby nie bolało :) także spróbuje :)
a tak w ogóle jesteś zadowolona z Twojego depilatora? Ja mam czasami wrażenie, że mój philips urywa włoski Chyba będę go chciała wymienić
_________________ Metal heart you're not hiding
Metal heart you're not worth a thing
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2292 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-06-18, 14:08
Wiesz co, szczerze powiedziawszy, to tez tak na początku myślałam i dlatego depilator przeleżał ze dwa lata zapakowany w szafce, teraz nauczyłam się już golić nim nogi, i mimo że na początku właśnie urywa włoski, o ile są takie dłuższe, to później można się skutecznie ich pozbyć, tylko to zajmuje trochę czasu Ja wczoraj jedną nogę goliłam około 30 minut, ale mam naprawdę gładziutką skórkę. A krostki miałam przez trzy godzinki, później rozmasowałam skórę i zginęły stosunkowo szybko
A u mnie problem jest taki, że mam właściwie niewidoczny zarost, ale jest niekomfortowy, więc muszę go zgolić, ale czasem włoski się zakamuflują i nie mogę ich znaleźć Później muszę poprawiać, jak już poczuje pod dłonią
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1865 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-07-05, 16:24
Stało się ;D największa przeciwniczka depilatora (z powodu bólu) użyła go. Ostatnio byłam na wosku, zauważyłam że gdzieniegdzie mi odrastają pojedyncze włoski, więc myślę a może by depilator, bo szkoda maszynką, żeby znowu grubsze nie odrosły. Nie było tak tragicznie, baa nawet użyłam do pach
największa przeciwniczka depilatora użyła go (...) nawet użyłam do pach
a to ja mam pytanie: bo ja golę paszki maszynką, ale zauważyłam od jakiegoś czasu, że mam dość mocno podrażnioną skórę i mnie swędzi. niby używam antyperspirantu dozwolonego po goleniu itp. ale i tak mnie strasznie swędzi skóra.
czy depilacja pach depilatorem bardzo boli powiem tak: zawsze wyobrażałam sobie depilator jako przyrząd do depilacji nóg i tak go stosowałam, a teraz czytam, że dziewczyny używają go i do pach, a niektóre nawet do okolic bikini ktoś poza Anulą próbował takiej jazdy bez trzymanki i może się podzielić wrazeniami, czy boli i jakie są efekty (skóra po depilacji, czas odrastania włosków, jakieś przykre doznania z wrastaniem itp.)
od razu powiem, że z depilatora zrezygnowałam swego czasu z uwagi na wrastające włoski, które mnie wkurzały, ale przyznaję, że nie peelingowałam wtedy nóżek i rzadko stosowałam balsamy zmiękczające skórę. nie przeszkadzał mi tak bardzo ból, który po dłuższym stosowaniu już tak nie przeszkadza, no i po wprawie nóżki depiluje się dość szybko. nie miałam też podrażnień po depilacji, a włoski odrastały zdecydowanie wolniej. przy korzystaniu z maszynki już na trzeci dzień rano czuję tarkę pod dłonią, co mnie wpienia, ale nie mogę od razu użyć maszynki, bo po pierwsze piecze mnie golenie takich maluśkich odrostów i nie mogę ich przez to dokładniej wygolić
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1865 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-08-21, 21:14
leelo napisał/a:
Anula napisał/a:
największa przeciwniczka depilatora użyła go (...) nawet użyłam do pach
a to ja mam pytanie: bo ja golę paszki maszynką, ale zauważyłam od jakiegoś czasu, że mam dość mocno podrażnioną skórę i mnie swędzi. niby używam antyperspirantu dozwolonego po goleniu itp. ale i tak mnie strasznie swędzi skóra.
czy depilacja pach depilatorem bardzo boli powiem tak: zawsze wyobrażałam sobie depilator jako przyrząd do depilacji nóg i tak go stosowałam, a teraz czytam, że dziewczyny używają go i do pach, a niektóre nawet do okolic bikini ktoś poza Anulą próbował takiej jazdy bez trzymanki i może się podzielić wrazeniami, czy boli i jakie są efekty (skóra po depilacji, czas odrastania włosków, jakieś przykre doznania z wrastaniem itp.)
od razu powiem, że z depilatora zrezygnowałam swego czasu z uwagi na wrastające włoski, które mnie wkurzały, ale przyznaję, że nie peelingowałam wtedy nóżek i rzadko stosowałam balsamy zmiękczające skórę. nie przeszkadzał mi tak bardzo ból, który po dłuższym stosowaniu już tak nie przeszkadza, no i po wprawie nóżki depiluje się dość szybko. nie miałam też podrażnień po depilacji, a włoski odrastały zdecydowanie wolniej. przy korzystaniu z maszynki już na trzeci dzień rano czuję tarkę pod dłonią, co mnie wpienia, ale nie mogę od razu użyć maszynki, bo po pierwsze piecze mnie golenie takich maluśkich odrostów i nie mogę ich przez to dokładniej wygolić
Z początku się obawiałam bólu, zanim przyłożyłam do pachy i włączyłam trochę minęło. Powiem tak, a raczej napisze, pachy bolały mnie mniej niż nogi :P
Piszesz, że masz podrażnioną skórę, obawiam się, że depilator może bardziej podrażnić.
A co powiesz na wosk? Szybko, ból minimalny, włoski odrastają słabsze no i spokój na dłużej od depilacji
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum