Używam depilatora i można się do niego przyzwyczaić po jakimś czasie.
Czasami przed jego użyciem używam zwykłej maszynki i dopiero potem depilator.
Wydaje mi się, że ból jest wtedy mniejszy.
_________________ ` Szpilki, dżinsy, znana bluzka Dolce Gabbana.
Biżuteria nie jest tania.
Nie kupuję tego sama. :3
Teoretycznie nie jest to głupi pomysł: najpierw maszynka a potem depilator. Ale czy praktyczne?? Wydaje mi się,że lepiej pozostac przy depilatorze-jak dla mnie jest dużo wygodniejszy i bardziej skuteczny.
_________________ Kosmetyki naturalne, Centrum zdrowia i urody - VitaLab.pl
A ja się dzisiaj po kąpieli skusiłam i nigdy więcej!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To mnie boli 100x bardziej, niż jak robiłam sobie tatuaż... Już nie mówiąc, że całą nogę mam w czerwonych plamkach, bo niestety na drugą brakło mi nerwów i sił. Okropieństwo... Wolę już co 1.5 tygodnia golić się maszynką, niż raz na jakiś czas tym badziewiem. Depilator leży w domu od kilku lat i ani mama, ani ja po niego nie sięgamy. Paskudztwo!
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Powiem Ci, że powinnam depilować je po co najwyżej 2 tygodniach. Wiesz, ja nie jestem panikarą i wiadomo, że włoski widać już na 3 dzień... Ale nie będę się depilować na nogach co 3 dni, tym bardziej zimą :) Latem nóżki depiluję raz w tygodniu i jest ok :) A depilatora nigdy więcej... Już raz go kiedyś użyłam i okropnie mnie bolało, dzisiaj mówię sobie: "a spróbuję" i jednak rezultat był ten sam. Klęłam jak najęta :/
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Pomogła: 3 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1338 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-01-21, 21:16
Racja, później szybciej odrastają, są twardsze :/
_________________ "Żeby mieć piękne oczy, szukaj dobra w oczach innych. Żeby mieć piękne usta, wypowiadaj piękne słowa"
linet Początkująca
Wysłany: 2010-02-10, 10:59
A ja lubię używać depilatora. Na początku było ciężko, przyznaję,ale przyzwyczaiłam się już do tego:) Zwykła maszynka mi nie wystarcza- mam wrażenie,ze depilator jest dokładniejszy. Koleżanka mi mówiła,że są w sprzedaży bardzo drogie i super nowoczesne depilatory, których użycie nie boli...
Koleżanka mi mówiła,że są w sprzedaży bardzo drogie i super nowoczesne depilatory, których użycie nie boli...
no raczej się nie zgodzę :) kiedyś na rynku było nowością depilator z efektem chłodzącym, miało nie boleć a miałam przyjemność użyć go kilka razy i bolało :)
ja posiadam depilator, bez żadnych super hiper funkcji - taki zwykły i jestem z niego zadowolona :)
używam od około dwóch lat i depiluję nie tylko nogi ból jest dla mnie pojęciem względnym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum