A u mnie zmiany... Dermatolog bardzo odradzil mi depilator ze wzgledu na wratajace wlosy. U mnie jeszcze nie ma dramatu, ale niekotrym dizewczynom, czasem widze na plazy, te wlosy faktycznie robia okrpone krostki, i wyglada to nieciekawie. Kiedys uzywalam na to specjalny krem, zeby one nie wrastaly i w ogole bylo z tym zabawy...Teraz tylko depilator raz w miesiacu, a tak to jade maszynka najzwyklejsza. tez polecam.
Wysłany: 2009-11-02, 08:47
michelle napisał/a:
A u mnie zmiany... Dermatolog bardzo odradzil mi depilator ze wzgledu na wratajace wlosy. U mnie jeszcze nie ma dramatu, ale niekotrym dizewczynom, czasem widze na plazy, te wlosy faktycznie robia okrpone krostki, i wyglada to nieciekawie. Kiedys uzywalam na to specjalny krem, zeby one nie wrastaly i w ogole bylo z tym zabawy...Teraz tylko depilator raz w miesiacu, a tak to jade maszynka najzwyklejsza. tez polecam.
coo??i tak zawsze wrastaja?? no kurcze niektore dziewczyny uzywaja i nic sie nie dzieje a tu co przeczytam to jakies tragedie z tym depilatorem
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Sie 2009 Posty: 668 Skąd: okolice Szczecina
Wysłany: 2009-11-02, 08:53
wrastajace wloski to moze byc efekt uzywania depilatora, ale nie musi. wloski sa slabsze i przez to ine maja sily przebic sie przez skore. watpie zeby jakikolwiek krem na to pomogl. mysle ze jedynym sposobem na pozbycie sie tego problemu to odczekanie jakiegos czasu jesli chodzi o uzywanie depilatora.
nie ma tez co nazywac wrastajacych wloskow tragedia ;] wiekszosc z nas nawet nie zdaje sobie sprawy z wrastajacych wloskow poki ich nie zobaczy na wlasne oczy ;]
Wysłany: 2009-11-02, 09:52
no moze tragedia to nie jest ale napewno nieladnie to wyglada zawsze slyszalam same pochwaly co do uzywania depilatorow [ no oprocz bolu ] a tutaj co troche to nowsze dziwnych rzeczy sie dowiaduje ale w sumce to chyba dobrze...ale i tak na swieta fundne sobie depilatorek;D
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Ja, żeby mniej bolało, używam depilatora z nasadką masującą (www.electro.pl/produkt-BRAUN_Depilator_5170_Solo_28WYSYlKA_OD_12_zl_29_2B_udzial_w_losowaniu_wyprawy_do_Afryki-64049,192.html) Prawie nie czuję bólu. A na wrastające włoski pomaga peeling. I używam też kremu po depilacji. Zdecydowanie wolę depilację niż golenie ;)
Angel, jak zamierzasz kupować depilator w internecie to polecam electro.pl. Mają duży wybór dobrych depilatorów, naprawdę tanio :)
właśnie, peeling = brak problemu z wrastaniem włosków ;) po prostu ;)
ja kiedyś używałam depilatora, teraz zastępuję plastrami z woskiem ból prawie żaden i lepszy efekt [dokładniej wyrywa włoski]
Ja slyszlama ze wrastanie wloskow dotyczy kazdego kto uzywa depilatora, ale wiadomo, wlosy blond sa slabsze, za to pewnie ciemniejsze robia wiekszy klopot i wygladaja zle. Mi troche wrastaja przyznam, mimo peelingow jak polecacie. Sa na to podobno jakies specjalistyczne kremy, ale wiem tez na pewno ze Veet jest do kitu. Co jeszcze robicie oprocz peelingow...brunetki?
A poza tym ja po depilacji depilatorem mialam podraznione nogi, wiece zero balsamu, peelingu, solarium przez te dni... taka juz masz porażkową skórę :(. Moglam sobie smarowac tylko kremami z parafina, zeby nawilzyc, ale nic ladnego zapachowego :S
olimpia Coś już napisała
Wysłany: 2009-11-18, 15:27
Niestety dziewczyny, wszystko o czym tu piszecie to szczera prawda. Zawsze myślałam że depilacja to cudowny sposób na pozbycie się zbędnego owłosienia, ale od kiedy używam (cały czas marząc o laserze ) to się trochę rozczarowałam, choć mam naprawdę dobry sprzęt :
Mimo tego że posiada systemem SoftLift (łagodzenia bólu) to i tak boli , ale muszę przyznać że ciut mniej niż bez tej nasady.
Tak jak piszecie, po paru razach można się przyzwyczaić. A żeby mi włosy nie wrastały, to mój wypróbowany sposób - golę się na zmianę Raz depilatorem i po tyg ( u mnie niestety max po 2 tyg) używam maszynki. Dzięki temu włoski aż tak bardzo nie wrastają
Niestety minusem depilatora jest właśnie problem wrastających włosków. ktoś dobrze napisał,że można sobie z tym poradzic robią kilka razy w tygodniu peeling. Może jest to troszkę czasochłonne,ale warto.
_________________ Kosmetyki naturalne, Centrum zdrowia i urody - VitaLab.pl
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum