Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: depilatorem, golenie, nog

Golenie nóg depilatorem.
Autor Wiadomość
michelle 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-11-02, 02:44 

A u mnie zmiany... Dermatolog bardzo odradzil mi depilator ze wzgledu na wratajace wlosy. U mnie jeszcze nie ma dramatu, ale niekotrym dizewczynom, czasem widze na plazy, te wlosy faktycznie robia okrpone krostki, i wyglada to nieciekawie. Kiedys uzywalam na to specjalny krem, zeby one nie wrastaly i w ogole bylo z tym zabawy...Teraz tylko depilator raz w miesiacu, a tak to jade maszynka najzwyklejsza. tez polecam.

Angel 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2009-11-02, 08:47 

michelle napisał/a:
A u mnie zmiany... Dermatolog bardzo odradzil mi depilator ze wzgledu na wratajace wlosy. U mnie jeszcze nie ma dramatu, ale niekotrym dizewczynom, czasem widze na plazy, te wlosy faktycznie robia okrpone krostki, i wyglada to nieciekawie. Kiedys uzywalam na to specjalny krem, zeby one nie wrastaly i w ogole bylo z tym zabawy...Teraz tylko depilator raz w miesiacu, a tak to jade maszynka najzwyklejsza. tez polecam.

:shock: :shock: coo??i tak zawsze wrastaja?? no kurcze niektore dziewczyny uzywaja i nic sie nie dzieje a tu co przeczytam to jakies tragedie z tym depilatorem :-|

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-11-02, 08:53 

wrastajace wloski to moze byc efekt uzywania depilatora, ale nie musi. wloski sa slabsze i przez to ine maja sily przebic sie przez skore. watpie zeby jakikolwiek krem na to pomogl. mysle ze jedynym sposobem na pozbycie sie tego problemu to odczekanie jakiegos czasu jesli chodzi o uzywanie depilatora.

nie ma tez co nazywac wrastajacych wloskow tragedia ;] wiekszosc z nas nawet nie zdaje sobie sprawy z wrastajacych wloskow poki ich nie zobaczy na wlasne oczy ;]

Angel 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2009-11-02, 09:52 

no moze tragedia to nie jest ale napewno nieladnie to wyglada :-| zawsze slyszalam same pochwaly co do uzywania depilatorow [ no oprocz bolu :-P ] a tutaj co troche to nowsze dziwnych rzeczy sie dowiaduje :-D ale w sumce to chyba dobrze...ale i tak na swieta fundne sobie depilatorek;D

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2009-11-02, 22:13 

Na wrastające wlosy tez jest sposob:D peeling raz w tygodniu, a jak trzeba to czesciej:D
Polecam male owocowe peelingi Joanna po 5 zl:D

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 2009-11-02, 22:14 

Agusia77 napisał/a:

Super są :) i wydaje mi się, że czasem można jej kupić za nie całe 4zł ;D

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-11-02, 22:19 

Najlepsze sa truskawkowe:D
A ostatnio Pani w drogerii polecila mi Dax czekoladowy:) kupię, jak skonczę truskawkowy:D

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy

Wysłany: 2009-11-03, 12:32 

Cytat:

Tylko je stosuje ;)
Miałam truskawkę, pomarańczę, grejpfrut :)

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-11-03, 16:00 

właśnie, peeling = brak problemu z wrastaniem włosków ;) po prostu ;)

ja kiedyś używałam depilatora, teraz zastępuję plastrami z woskiem :-D ból prawie żaden i lepszy efekt [dokładniej wyrywa włoski] :mrgreen:

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 2009-11-03, 16:10 

nocandygirl napisał/a:
teraz zastępuję plastrami z woskiem

Jakie to super plastry, które dokładniej wyrywają? bo ja miałam pecha do plastrów :)

Nawet jeśli włoski nie wrastają to dobrze jest zrobić peeling, później lepiej balsam nawilża :)

zielonoczarna 
Początkująca

Wysłany: 2009-11-07, 13:56 

Ja, żeby mniej bolało, używam depilatora z nasadką masującą (www.electro.pl/produkt-BRAUN_Depilator_5170_Solo_28WYSYlKA_OD_12_zl_29_2B_udzial_w_losowaniu_wyprawy_do_Afryki-64049,192.html) Prawie nie czuję bólu. A na wrastające włoski pomaga peeling. I używam też kremu po depilacji. Zdecydowanie wolę depilację niż golenie ;)
Angel, jak zamierzasz kupować depilator w internecie to polecam electro.pl. Mają duży wybór dobrych depilatorów, naprawdę tanio :)

michelle 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-11-09, 02:51 

nocandygirl napisał/a:
właśnie, peeling = brak problemu z wrastaniem włosków ;) po prostu ;)

ja kiedyś używałam depilatora, teraz zastępuję plastrami z woskiem :-D ból prawie żaden i lepszy efekt [dokładniej wyrywa włoski] :mrgreen:

Ja slyszlama ze wrastanie wloskow dotyczy kazdego kto uzywa depilatora, ale wiadomo, wlosy blond sa slabsze, za to pewnie ciemniejsze robia wiekszy klopot i wygladaja zle. Mi troche wrastaja przyznam, mimo peelingow jak polecacie. Sa na to podobno jakies specjalistyczne kremy, ale wiem tez na pewno ze Veet jest do kitu. Co jeszcze robicie oprocz peelingow...brunetki? :lol:

A poza tym ja po depilacji depilatorem mialam podraznione nogi, wiece zero balsamu, peelingu, solarium przez te dni... taka juz masz porażkową skórę :(. Moglam sobie smarowac tylko kremami z parafina, zeby nawilzyc, ale nic ladnego zapachowego :S

olimpia 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-11-18, 15:27 

Niestety dziewczyny, wszystko o czym tu piszecie to szczera prawda. Zawsze myślałam że depilacja to cudowny sposób na pozbycie się zbędnego owłosienia, ale od kiedy używam (cały czas marząc o laserze :-D ) to się trochę rozczarowałam, choć mam naprawdę dobry sprzęt :

Mimo tego że posiada systemem SoftLift (łagodzenia bólu) to i tak boli :cry: , ale muszę przyznać że ciut mniej niż bez tej nasady.
Tak jak piszecie, po paru razach można się przyzwyczaić. A żeby mi włosy nie wrastały, to mój wypróbowany sposób - golę się na zmianę ;-) Raz depilatorem i po tyg ( u mnie niestety max po 2 tyg) używam maszynki. Dzięki temu włoski aż tak bardzo nie wrastają ;-)

VitaLab 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-12-15, 19:50 

Niestety minusem depilatora jest właśnie problem wrastających włosków. ktoś dobrze napisał,że można sobie z tym poradzic robią kilka razy w tygodniu peeling. Może jest to troszkę czasochłonne,ale warto.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2009-12-16, 01:09 

Delikatny peeling to 3 minutki, warto tyle poświęcić, żeby włoski nie wrastały:)

Odpowiedz do tematu