Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: glinki, kosmetyczne

Glinki kosmetyczne
Autor Wiadomość
Karolina 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-12-09, 19:50 Glinki kosmetyczne

Zainteresowałam się ostatnio glinkami kosmetycznymi. Mam trądzik. Macie jakieś opinie na ten temat. Ktoś polecał mi glinkę bentonitową ale nie wiem gdzie ja kupic i nie mam pojecia jak używać. Słyszałam, że większość glinek ma kiepskie działanie. Czy to prawda?

Darish:)

Wysłany: 2008-12-10, 16:42 

Karolina napisał/a:
Słyszałam, że większość glinek ma kiepskie działanie. Czy to prawda?

ja natomiast w wielu programach slyszalam jak zachwalaja glinki;)gdzie kupic... hm na allegro moze beda ;) jak nie to moze w aptece / u kosmetyczki.. ja sie nie zajmowalam nigdy glinkami to nie powiem za wiele. Co do stosowania to pewnie bedzie na ulotce napisane, albo opakowaniu ;))

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2008-12-10, 19:17 

glinki nie mają kiepskiego działania, a bardzo dobre, stosuję maseczki z glinka dostepne w drogerii, ale również miałam maseczki salonowe w szkole na pracowni.
Wyróżniamy glinke różową, czerwoną, zieloną, białą, żółtą.
Na trądzik bardzo dobrze działa glinka zielona. Zawierają prawie wszystkie pierwiastki np. krzem, magnez, wapń, żelazo, fosfor, selen, cynk, molibden, miedź, sód, potas, mangan i wiele innych

qwerty 
Miłośniczka forum
Practice Makes Perfect

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2008-12-10, 19:22 

tez słyszałam ze glinka zielona jest najlepsza na tradzik...
sama zreszta taka stosowałam jakis czas temu...

Karolina 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-12-12, 22:26 

Dostałam od koleżanki błękitną glinkę krymską. trądzik jeszcze nie zginął (uźywałam 2 razy) ale skóra jest bardzo gładka i taka jakby rozjasniona. Super. bede jeszcze uzywac i powiem co mysle.

iwona 
Początkująca

Wysłany: 2008-12-15, 23:58 

Moi znajomi stosowali maseczki iłowe oraz kompresy firmy Dr Nona, na trądzik rewelacyjne, a co najważniejsze nie pojawia się ponownie, skóra jest gładka i nie ma żadnych śladów czy pozostałości po trądziku jak to często bywa. Kosmetyków tej firmy nie ma niestety w sklepach, są dostępne u konsultantów firmy.

Karolina 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-12-17, 22:13 

Kupilam na allegro blekitna glinke krymska. rewelacja. po kilku uzyciach tradzik przysycha i goi sie bez sladu. normalnie w szoku jestem a tyle pieniedzy na rozne leki i rozne kosmetyki wydalam.

marokostyle 
Początkująca

Wysłany: 2009-01-04, 12:15 glinka ghassoul

Polecam marokanska glinke ghassoul dostepna w sklepie http://www.marokostyle.co...-au-ghassoul-b. Starozytna tajemnica mlodosci i piekna z Maroka.

Greenland

Wysłany: 2009-01-09, 13:10 

Zamówiłam sobie białą glinkę Argiletz i zieloną glinkę kambryjską Dermaglin. Taki mały dodatek do zamówienia żelu do mycia twarzy ;-) W przyszłym tygodniu powinnam napisać coś o działaniu. Obie mają dobre opinie, a moja skóra wymaga porządnego oczyszczenia, szczególnie teraz, gdy funduję jej bardziej treściwe kremy, mleczka i wszystko, co ma zapobiegać wysuszeniu.

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-01-31, 16:53 

zobaczcie, jaki szeroki wachlarz zastosowań jest na aukcji allegro dla zielonej glinki: http://www.allegro.pl/ite...a_promocja.html ;-)

nie używałam, ale może skuszę sie do zastosowania zewnętrznego, na twarz :-)

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-01-31, 20:52 

'zastępuje nawozy w uprawach rolnych' :?: :!:
xD

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2009-02-03, 22:33 

nocandygirl :arrow: wyhodujmy sobie cos na twarzach dzięki nawozowej glince :lol: :lol: :lol:

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-02-04, 10:48 

leelo, haha, no pewnie! Takie ziemniaki dla przykładu :-P

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2009-02-15, 21:14 

hahahah, niezależnie od tego jak dziwnie to zabrzmi to szczerze mówiąc wolalabym już pryszcza niż ziemniaka na twarzy :-P :lol: :lol: :lol:

Greenland

Wysłany: 2009-02-25, 21:24 

Ja zaczęłam używać białej glinki w proszku Argiletz i pierwsze efekty już mi się bardzo podobają. Twarz jest rozjaśniona, pory zwężone, skóra oczyszczona. Rozważam kupno większego opakowania.

Odpowiedz do tematu