Karolina Coś już napisała
Wysłany: 2008-12-09, 19:50
Glinki kosmetyczne
Zainteresowałam się ostatnio glinkami kosmetycznymi. Mam trądzik. Macie jakieś opinie na ten temat. Ktoś polecał mi glinkę bentonitową ale nie wiem gdzie ja kupic i nie mam pojecia jak używać. Słyszałam, że większość glinek ma kiepskie działanie. Czy to prawda?
Słyszałam, że większość glinek ma kiepskie działanie. Czy to prawda?
ja natomiast w wielu programach slyszalam jak zachwalaja glinki;)gdzie kupic... hm na allegro moze beda ;) jak nie to moze w aptece / u kosmetyczki.. ja sie nie zajmowalam nigdy glinkami to nie powiem za wiele. Co do stosowania to pewnie bedzie na ulotce napisane, albo opakowaniu ;))
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-12-10, 19:17
glinki nie mają kiepskiego działania, a bardzo dobre, stosuję maseczki z glinka dostepne w drogerii, ale również miałam maseczki salonowe w szkole na pracowni.
Wyróżniamy glinke różową, czerwoną, zieloną, białą, żółtą.
Na trądzik bardzo dobrze działa glinka zielona. Zawierają prawie wszystkie pierwiastki np. krzem, magnez, wapń, żelazo, fosfor, selen, cynk, molibden, miedź, sód, potas, mangan i wiele innych
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 26 Maj 2007 Posty: 284 Skąd: Kraków
Wysłany: 2008-12-10, 19:22
tez słyszałam ze glinka zielona jest najlepsza na tradzik...
sama zreszta taka stosowałam jakis czas temu...
Wysłany: 2008-12-12, 22:26
Dostałam od koleżanki błękitną glinkę krymską. trądzik jeszcze nie zginął (uźywałam 2 razy) ale skóra jest bardzo gładka i taka jakby rozjasniona. Super. bede jeszcze uzywac i powiem co mysle.
Moi znajomi stosowali maseczki iłowe oraz kompresy firmy Dr Nona, na trądzik rewelacyjne, a co najważniejsze nie pojawia się ponownie, skóra jest gładka i nie ma żadnych śladów czy pozostałości po trądziku jak to często bywa. Kosmetyków tej firmy nie ma niestety w sklepach, są dostępne u konsultantów firmy.
Wysłany: 2008-12-17, 22:13
Kupilam na allegro blekitna glinke krymska. rewelacja. po kilku uzyciach tradzik przysycha i goi sie bez sladu. normalnie w szoku jestem a tyle pieniedzy na rozne leki i rozne kosmetyki wydalam.
Zamówiłam sobie białą glinkę Argiletz i zieloną glinkę kambryjską Dermaglin. Taki mały dodatek do zamówienia żelu do mycia twarzy W przyszłym tygodniu powinnam napisać coś o działaniu. Obie mają dobre opinie, a moja skóra wymaga porządnego oczyszczenia, szczególnie teraz, gdy funduję jej bardziej treściwe kremy, mleczka i wszystko, co ma zapobiegać wysuszeniu.
Ja zaczęłam używać białej glinki w proszku Argiletz i pierwsze efekty już mi się bardzo podobają. Twarz jest rozjaśniona, pory zwężone, skóra oczyszczona. Rozważam kupno większego opakowania.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum