Może wy mi dziewczynki pomożecie. Pierwszy dzień pracy i już mam telefony żeby wybrać fundusz emerytalny....
Wy gdzie jesteście? Wiem, że to różnie u każdego, ale może napiszecie jakieś opinie wnioski.
Ja nie rozumiem niektórych haseł.... np. o co chodzi z prowizją? że może wynosić od 17 do 120 zł? I co ile ona jest pobierana? Ja mam na razie staż więc nie wiem czy dużo mają mi pociągnąć po kieszeni na przyszłość czy jak.... nie wiem nic nie wiem.....
Ile to % idzie na ten fundusz z pensji?
Już mają mi wysyłać jakieś umowy, już chcą ze mną spotkania. Nie chcę popełnić jakiegoś błędu...
Bezsensu jest to nasze prawo... Jeszcze teraz mają podnieść wiek emerytalny... Co miesiąc zabierają kasę na te składki itp. a potem emerytura wynosi niecały tysiąc i człowiek nawet nie wie czy dożyje... a tak jakby każdy sobie odkładał co miesiąc kilka groszy na konto oszczędnościowe to by lepiej na tym wyszedł.....
Niestety te fundusze są obowiązkowe Mi się to absolutnie nie podoba....
Bezsensu jest to nasze prawo... Jeszcze teraz mają podnieść wiek emerytalny... Co miesiąc zabierają kasę na te składki itp. a potem emerytura wynosi niecały tysiąc i człowiek nawet nie wie czy dożyje... a tak jakby każdy sobie odkładał co miesiąc kilka groszy na konto oszczędnościowe to by lepiej na tym wyszedł.....
Niestety te fundusze są obowiązkowe Mi się to absolutnie nie podoba....
nikomu to się nie podoba, no chyba, że tym co na tym zarabiają... masakra
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum