Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-11-23, 21:55
Trudno, żeby po 3 latach fryzura dalej się utrzymała, włosy rosną, niszczą się, a to od słońca, suszarki i innych szkodliwych przedmiotów. Wnioskuję, że przez ostatnie 3 lata nie byłaś u fryzjera?!
Dobrze wnioskujesz ;p. Ale włosy po prostu były źle ścięte. Nie wina fryzjerki, tylko mojej koncepcji. Taki miszmasz kazałam sobie zrobić i później musiały tyle czasu rosnąć, bo każde pasemko było innej długości i gdybym ścięła, byłyby za krótkie. A aż tak źle teraz wyglądają, bo je szarpię zamiast czesać. Wiem, że moja wina, ale nie mam cierpliwości. Ale teraz idę i wszystko będzie ok. Może wstawię tu zdjęcie przed i po? ;p.
_________________ " I am the Lizard King, I can do everything! " - Jim Morrison.
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-11-24, 11:25
Jak masz taką możliwość to wstaw zdjęcie :P
To też zależy od fryzjerki, mam taką co wystarczy, że pójdę do niej raz na pół roku albo i rzadziej i włosy ładnie się układają. A raz miałam tak, że po miesiącu musiałam iść znowu podciąć ;D
A możecie mi coś doradzić? Moje włosy są naturalnie takie falowane, jednak wyglądają beznadziejnie. Lubie mieć wyprostowane włosy, dlatego przed każdym wyjściem katuje je prostownicą, jednak wystarczy trochę wilgoci i znowu zmieniają się w fale. Poza tym to układają się łatwo, nawet fryzjer powiedział,że to wymarzone włosy do układania. Może polecicie mi jakieś kosmetyki do pielęgnacji? Lub jakieś ciekawe ale łatwe do zrobienia fryzury na falowanych włosach?
balalajka Początkująca
Proponuję Ci po myciu włosów nanieść na włosy kosmetyk do układania włosów kręconych i lekko go wgnieść we włosy, najlepiej przy tym spuścić głowę w dół i równomiernie nanieść na całe włosy. Nie suszyć suszarką, tylko pozwolić włosom samym wyschnąć. Na koniec na pojedyncze kosmetyki nałóż wosk do włosów (bardzo dobry osis schwarzkopf) i fryzurka gotowa. Będziesz wyglądać naturalnie, włosy nabiorą objętości.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum