Basiur89 Użytkowniczka
Wysłany: 2009-05-04, 22:18
Fryzura - grzywka!
Dziewczyny! Ostatnio spodobała mi się taka fryzura:
Chodzi mi o grzywke. W jaki sposób ją zrobić? Próbowałam już pianką i lakierem, ale dalej nie wychodzi. Sama nie wiem, może już od razu coś zrobić po umyciu włosów?
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 28 Sie 2008 Posty: 759 Skąd: racek ^^
Wysłany: 2009-05-05, 07:59
weź okrągłą szczotkę i wywijaj mokre włosy do tyłu, bo jak wyschną to mogą już nie być takie podatne na układanie... ale muszą być wilgotne, najlepiej modeluj i przy okazji susz :)
pianki możesz użyć przed lub po, ale nie za dużo, bo inaczej włosy ci oklapną
Dokladnie, najpierw pianka, potem juz podczas suszenia ją na bok moze zepnij i jak wyschnie to uloz i lakier. Bedzie ok A ta pierwsza u tej rudej aktorki mi sie nie podoba-kojarzy mi sie z Brandonem z tego serialu amerykanskiego
Wysłany: 2009-06-26, 13:29
Słuchajcie, mam problem, bo wreszcie udało mi się zrobić grzywkę o której zawsze marzyłam. Nie jest ani za długa ani za krótka i taka dość oryginalna. Wygląda mniej więcej jak ta, tyle, że nie mam aż tak postrzępionych włosów:
http://www.stylistka.pl/i.../9248_w525.jpeg
I tu zaczął się mój problem... nigdy wcześniej nie miałam grzywki i nie wiedziałam, że skóra pod nią może się aż tak pocić. Grzywka bardzo mi się przetłuszcza, mimo, że włosy spokojnie mogłabym myć co 2-3 dni. Poza tym przy linii czoła, zaczęły mi wyskakiwać małe pryszcze i strasznie swędzi. Czy wy także miałyście podobne problemy z grzywkami czy to tylko moja jest jakaś specyficzna?
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-06-26, 13:37
jak ktoś ma problemy z trądzikiem to zakrywa grzywką, i wtedy jeszcze wieksze są problemy ze skorą.
ale Ty piszesz że nie mialaś, ale fakt że skóra mniej oddycha pod grzywką. i najlepiej myc codziennie grzywkę. albo podpinać ją w domu.
palmma Coś już napisała
Wysłany: 2009-06-26, 14:18
nie, to nie twoja jest specyficzna:) to całkiem normalne, że grzywka częściej się przetłuszcza. jak miałam kiedyś grzywkę, to pamiętam, że bardzo często bawiłam się nią i przez dotykanie brudnymi rękoma zawsze szybciej się przetłuszczała.
U mnie reguła się nie potwierdziła. 3 lata temu miałam problemy z trądzikiem, wyleczyłam go. Zrobiłam sobie grzywkę i bałam się, że problem może znów powrócić i nieprawda, wszystko było w jak najlepszym porządku. Jednak jeśli u Ciebie problem się pojawia, to tak jak napisała Kim - najlepiej ją podpinać jak najczęściej, chociaż przyznam, że będąc na Twoim miejscu, przeczesałabym ją na bok, ponieważ z trądzikiem i niedoskonałościami na twarzy nie ma żartów.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Wysłany: 2009-06-29, 10:56
No właśnie ja też łapie się na tym, że ciągle się nią bawię... Nie mogę też przecież posmarować niczym tego czoła, bo grzywka zacznie się przyklejać i od razy będzie tłusta.
Wysłany: 2009-06-29, 13:44
Czoło bardziej ci się teraz poci ze względu na brak powietrza. Poza tym, z grzywką gorzej jest utrzymać higienę skóry twarzy, przez to wyskoczyły ci jakieś krostki. Jeśli chcesz się ich pozbyć, to kup na te syfki benzacne i smaruj czoło na noc. Nawet jeśli przez noc grzywka ci się przetłuści, to rano będziesz mogła ją umyć i ułożyć na nowo.
zawsze tak jest, ze tam, gdzie jest wiecej wlosow, to skora czesciej sie przetluszcza i poci. jesli grzywka ma sie stac twoim utrapieniem, to zapusc ja i zacznij np nosic na bok albo uzywaj opasek.
_________________ krótko się nie da, długo mi się nie chce :P
palmma Coś już napisała
Wysłany: 2009-06-30, 10:42
no właśnie, mi też się wydaje, że na te pryszcze dobre będzie benzacne, bo z tego co pamiętam to jest w żelu, więc dobrze się wchłania, więc grzywka nie powinna się przetłuszczać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum