No przecież, że kobieta powinna się ruszać. Ja nie wiem... Dzisiaj to niektóre MATKI robią z ciąży chorobę, leżą i pachną... Nie rozumiem takiego stanu rzeczy.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
nieobciążające ćwiczenia są polecane kobietkom w ciąży, nawet w szkołach rodzenia są gimnastyki, pomagają przy bólach mięśni i samym rodzeniu
no i patrzcie na "Ołszanę" w Tańcu z gwiazdami, 4-ty czy tam 5-ty miesiąc a szaleje jak wariatka na parkiecie oczywiście takiego forsowania nie polecam, a jej się dziwię, ale na władzę nie poradzę
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
Wysłany: 2010-05-02, 22:10
mysle ze to bardzo dobry pomysl, napewno nie zaszkodzi , na wszelki wypadek powiedz instruktorce o swoim blogoslawionym stanie i ona Cie uprzedzi jesli czegos nie powinnas robic, ruch jest bardzo wazny i lepeij bedzie ci wrocic do formy po ciazy
_________________ Miś o bardzo małym rozumku;]
lady m Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-05-04, 16:07
Ja to uważam, że nawet powinno się ruszać w ciąży. Nie wyobrażam sobie przez 9 miesięcy nic nie robić tylko dlatego, że jestem w ciąży. Przecież to nie jest choroba, a aktywne (w granicach rozsądku) spędzanie czasu jest nawet wskazane.
Oczywiście nie wszystkie ćwiczenia wtedy można wykonywać. W niektórych klubach fitness są specjalne zajęcia dla kobiet w ciąży.
Basen? Ok, ale nie każda mama potrafi pływac. Ja np. nie potrafię, dlatego prędzej zapisałabym się na takie zajęcia, jakie pokazała nam lady m.
Podoba mi sie, że w tym Fitness Parku na zajęciach dla przyszłych mamy łączy się pilates z joga i innymi ćwiczeniami psychoruchowymi. Tego własnie każdej 'ciężarówce' potrzeba, żeby nie zwariować
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
A widzisz, nie pomyślałam o tym, ze na basenie w ciąży moze się wkraść jakaś infekcja, hm... ale właśnie po to sa te wszystkie ćwiczenia w programie aktywne 9 miesięcy, zeby się w wodze chlorowanej na basenie nie babrać.
lady m Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-05-10, 16:30
Pływanie w ciąży nie jest raczej wskazane. W fitness parku na warszawiance są zajęcia dla przyszłych mam, których program obejmuje ćwiczenia ogólnorozwojowe z elementami Pilates, Yogi i Body Ball oraz ćwiczenia oddechowe i trening relaksacyjny. Uzupełnieniem zajęć są wykłady otwarte na temat żywienia w okresie ciąży i karmienia, fizjologii ciąży i porodu oraz pielęgnacji noworodka. Ważne żeby osoba prowadząca takie zajęcia była doświadczona w tym i miała pojęcie na temat tego jakie ćwiczenia są odpowiednie dla przyszłych mam
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Sie 2009 Posty: 668 Skąd: okolice Szczecina
Wysłany: 2010-05-10, 16:45
ja prywatnie spotkalam sie z opinia ze plywanie jest polecane kobietom w ciazy, jesli ciaza przebiega prawidlowo. porod jest latwiejszy, bo kobieta ma bardziej "wyrobione" pluca.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum