Ja nie widziałam, ale chętnie bym się na nią wybrała. Ona od kilku dni dopiero jest w kinach. Też chciałabym się dowiedzieć czy warto na ten film się wybrać
Czytałam ostatnio opinię, że to najlepsza ekranizacja tej powieści. Oczywiście dla mnie dużym atutem jest Johnny Depp jako Szalony Kapelusznik Bardzo lubię tego aktora w takich dziwacznych rolach. Zaszaleję chyba na weekend i wybiorę się do kina
Wysłany: 2010-03-10, 16:53
Jeśli chodzi o Johnnego to warto też obejrzeć Parnassusa, chociaż ma tam krótki występ, ale jak zwykle rola genialna. Dla mnie legendą będzie jego rola w Piratach z Karaibów i legendarna kwestia "I'm capitan Jack Sparrow"- uwielbiam to :) . Ostatnio też oglądałam film, pewnie trochę już zapomniany, a mianowicie "Skazanych na Shawshank"- rewelka, polecam bardzo ;)
Jeśli chodzi o Johnnego to warto też obejrzeć Parnassusa, chociaż ma tam krótki występ, ale jak zwykle rola genialna. Dla mnie legendą będzie jego rola w Piratach z Karaibów i legendarna kwestia "I'm capitan Jack Sparrow"- uwielbiam to :) . Ostatnio też oglądałam film, pewnie trochę już zapomniany, a mianowicie "Skazanych na Shawshank"- rewelka, polecam bardzo ;)
Masz rację Ewcia, takie zapomniane filmy to jak dla mnie rewelacja. Lubię wracać do nich po dłuższej przerwie, zupełnie inaczej się je ogląda i inne rzeczy zauważa. Film również bardzo polecam :)
Jeśli chodzi o Johnnego to warto też obejrzeć Parnassusa, chociaż ma tam krótki występ, ale jak zwykle rola genialna. Dla mnie legendą będzie jego rola w Piratach z Karaibów
Ewcia Johnny to mój najulubieńszy aktor, jego kreacja Jacka Sparrowa jest po prostu bezsprzecznie najlepszym tworem Hollywood:) w The Imaginarium Of Doctor Parnassus też zagrał świetnie, króciutko, ale po prostu nie można się było nie zakochać, ja miałam takiego rozmarzonego bananka na twarzy przez całe pięć jego minut na ekranie
na Alice In Wonderland byłam oczywiście w dniu premiery, bo to był taki mój spóźniony prezent na urodziny ale wybrałam dobrą godzinę i napisy w 3-D, mało ludzi było, zero szemrania jakimiś popcornami, kulturalna widownia a co do samego filmu, to jak zwykle pokochałam świat stworzony przez Tima, co tu dużo mówić - kolorowy, bajkowy, 3-D i z Johnnym, czegóż marzycielska kobieta chciałaby więcej niestety Mia Wasikowska w roli Alice jakoś mnie nie przekonała, przez cały film była taka jakaś naburmuszona, nie wiem... ale Mad Hatter w wykonaniu Johnny'ego oraz Cheshire Cat - bajka po prostu
jeśli jeszcze nie byłyście, to polecam, świat stworzony przez Burtona i to w 3-D zasługuje na wydanie 28 pln (studencki )
a co do innych fajnych filmów to polecam:
Agora - krwawa walka między religiami z Rachel Weisz w roli wspaniałej Hypatii,
The Soloist - piękna opowieść o przyjaźni, ukazana z całą brutalnością, na jaką stać Amerykę,
Sherlock Holmes - Robert w roli Sherlocka to coś, co Tygryski lubią najbardziej Nine - słaby, przewałkowany, ale rola Penelope i Judy warte uwagi Taken - potęga ojca, kiedy krzywdzą córkę,
Invictus - bo wiara czyni cuda It's Complicated - bardzo w stylu The Holiday, miłe na niedzielny poranek przy latte i croissancie The Time Traveler's Wife - też sympatyczny, momentami bardzo smutny film o prawdziwej,, wiecznej miłości Odlot - zasłużony Oscar (choć to już taka komera ta nagroda ), przepiękna opowieść o sensie życia i spełnianiu marzeń... nie tylko swoich
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
Bilety zarezerwowałam i nie mogę się doczekać "Alicji...".
Lista filmów całkiem, całkiem :) Ja jeszcze nie wszystko widziałam. Solista jest bardzo poruszający, Odlot to bajka jaką chciałabym pokazać dziecku a Taken mnie nie ruszyło zupełnie...chyba jestem za dużą realistką.
wiem, że to dziwne i... dziecinne, ale czekam na "Prince Of Persia - The Sands Of Time" - to z sentymentu do gry, zajawki nie umywały się do gry, ale samo przedstawienie pomysłu mnie zaciekawiło i tak sobie własnie czekam do 21.05.2010 r.
polecam film"Bracia" - wiem, że to taka uproszczona dla mas i zholiłudowana wersja oryginału, ale daje do myślenia.
nie chcę spoilerować, ale chyba nigdy nie zdecydowałabym się na to, co zrobił Sam będąc w niewoli. oczywiście nie wiem tego na pewno, być może bym się ugięła, bo nigdy nie można tego przewidzieć, ale wiedziałabym, że cholernie trudno byłoby mi z tym żyć...
[ Dodano: 2010-06-20, 00:53 ]
polecam "Kwiat Pustyni" (niestety, bardziej niż książkę ) oraz "Wyspę Tajemnic" (na równi z książką - zarówno przestrzeń stworzona przez Lehane'a jak i Scorsese jest niesamowicie wciągająca a aktor wybrany do roli Chucka to strzał w dziesiątkę )
i całkiem w porządku na niedzielny ranek filmik "Julie and Julia". z przyjemnością informuję, że pieczone kromeczki bagietki podane ze świeżymi, pokojonymi w kostkę pomidorem i żółtą papryką oraz posiekaną świeżą bazylią stały się częstym posiłkiem w moim domu
Filmy:
Dirty Dancing
Never ending story :)
Hostel
Koszmar z ulicy wiązów
Młodzi gniewni
Książę Persji
Miss&Mr.Smith
1914
Transformers
Cube
Residen Evil
Step Up
Yes!Man
Transporter
Anioły i Demony
U Pana Boga w ogródku
60 sekund
Skarb Narodów
Kult(The Wicker Man)
Next
Blair Witch Project
Matrix
I kilka innych o których na pewno zapomniałam :)
_________________ SoffieLehr
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum