Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: filmy

FILMY
Autor Wiadomość
aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-03-03, 15:18 

Ja nie widziałam, ale chętnie bym się na nią wybrała. Ona od kilku dni dopiero jest w kinach. Też chciałabym się dowiedzieć czy warto na ten film się wybrać ;-)

lin-ka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-03-04, 09:56 FILMY

Czytałam ostatnio opinię, że to najlepsza ekranizacja tej powieści. Oczywiście dla mnie dużym atutem jest Johnny Depp jako Szalony Kapelusznik :-D Bardzo lubię tego aktora w takich dziwacznych rolach. Zaszaleję chyba na weekend i wybiorę się do kina ;-)

Ewcia 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-03-10, 16:53 

Jeśli chodzi o Johnnego to warto też obejrzeć Parnassusa, chociaż ma tam krótki występ, ale jak zwykle rola genialna. Dla mnie legendą będzie jego rola w Piratach z Karaibów i legendarna kwestia "I'm capitan Jack Sparrow"- uwielbiam to :) . Ostatnio też oglądałam film, pewnie trochę już zapomniany, a mianowicie "Skazanych na Shawshank"- rewelka, polecam bardzo ;)

lin-ka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-03-10, 18:19 

Ewcia napisał/a:
Jeśli chodzi o Johnnego to warto też obejrzeć Parnassusa, chociaż ma tam krótki występ, ale jak zwykle rola genialna. Dla mnie legendą będzie jego rola w Piratach z Karaibów i legendarna kwestia "I'm capitan Jack Sparrow"- uwielbiam to :) . Ostatnio też oglądałam film, pewnie trochę już zapomniany, a mianowicie "Skazanych na Shawshank"- rewelka, polecam bardzo ;)

Masz rację Ewcia, takie zapomniane filmy to jak dla mnie rewelacja. Lubię wracać do nich po dłuższej przerwie, zupełnie inaczej się je ogląda i inne rzeczy zauważa. Film również bardzo polecam :)

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2010-03-10, 20:08 

Ewcia napisał/a:
Jeśli chodzi o Johnnego to warto też obejrzeć Parnassusa, chociaż ma tam krótki występ, ale jak zwykle rola genialna. Dla mnie legendą będzie jego rola w Piratach z Karaibów

Ewcia :arrow: Johnny to mój najulubieńszy aktor, jego kreacja Jacka Sparrowa jest po prostu bezsprzecznie najlepszym tworem Hollywood:) w The Imaginarium Of Doctor Parnassus też zagrał świetnie, króciutko, ale po prostu nie można się było nie zakochać, ja miałam takiego rozmarzonego bananka na twarzy przez całe pięć jego minut na ekranie :-)

na Alice In Wonderland byłam oczywiście w dniu premiery, bo to był taki mój spóźniony prezent na urodziny ;-) ale wybrałam dobrą godzinę i napisy w 3-D, mało ludzi było, zero szemrania jakimiś popcornami, kulturalna widownia :-) a co do samego filmu, to jak zwykle pokochałam świat stworzony przez Tima, co tu dużo mówić - kolorowy, bajkowy, 3-D i z Johnnym, czegóż marzycielska kobieta chciałaby więcej :?: :lol: niestety Mia Wasikowska w roli Alice jakoś mnie nie przekonała, przez cały film była taka jakaś naburmuszona, nie wiem... ale Mad Hatter w wykonaniu Johnny'ego oraz Cheshire Cat - bajka po prostu :roll:

jeśli jeszcze nie byłyście, to polecam, świat stworzony przez Burtona i to w 3-D zasługuje na wydanie 28 pln (studencki ;-) )

a co do innych fajnych filmów to polecam:

Agora - krwawa walka między religiami z Rachel Weisz w roli wspaniałej Hypatii,
The Soloist - piękna opowieść o przyjaźni, ukazana z całą brutalnością, na jaką stać Amerykę,
Sherlock Holmes - Robert w roli Sherlocka to coś, co Tygryski lubią najbardziej :lol:
Nine - słaby, przewałkowany, ale rola Penelope i Judy warte uwagi :-)
Taken - potęga ojca, kiedy krzywdzą córkę,
Invictus - bo wiara czyni cuda :!: :lol:
It's Complicated - bardzo w stylu The Holiday, miłe na niedzielny poranek przy latte i croissancie ;-)
The Time Traveler's Wife - też sympatyczny, momentami bardzo smutny film o prawdziwej,, wiecznej miłości :->
Odlot - zasłużony Oscar (choć to już taka komera ta nagroda :-/ ), przepiękna opowieść o sensie życia i spełnianiu marzeń... nie tylko swoich ;-)

lin-ka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-03-10, 23:13 

Bilety zarezerwowałam i nie mogę się doczekać "Alicji...".
Lista filmów całkiem, całkiem :) Ja jeszcze nie wszystko widziałam. Solista jest bardzo poruszający, Odlot to bajka jaką chciałabym pokazać dziecku a Taken mnie nie ruszyło zupełnie...chyba jestem za dużą realistką.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 2010-04-09, 22:17 

Na świeżo, nie dawno wróciłam z kina, gorąco polecam "Kwiat Pustyni", więcej nie piszę, żeby nie zdradzić :P trzeba się przekonać.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-04-09, 23:50 

"Wyspa tajemnic"-obejrzyjcie koniecznie!

bre.ra 
Początkująca

Wysłany: 2010-04-19, 10:34 

" Mary and Max " , reżyseria: Adam Eliot

Szczerze polecam!

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2010-04-23, 18:55 

wiem, że to dziwne i... dziecinne, ale czekam na "Prince Of Persia - The Sands Of Time" - to z sentymentu do gry, zajawki nie umywały się do gry, ale samo przedstawienie pomysłu mnie zaciekawiło i tak sobie własnie czekam do 21.05.2010 r. ;-)

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-05-04, 15:48 

Adam i Ewa- komedia romantyczna ;)))

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2010-05-22, 16:23 

polecam film"Bracia" - wiem, że to taka uproszczona dla mas i zholiłudowana wersja oryginału, ale daje do myślenia.

nie chcę spoilerować, ale chyba nigdy nie zdecydowałabym się na to, co zrobił Sam będąc w niewoli. oczywiście nie wiem tego na pewno, być może bym się ugięła, bo nigdy nie można tego przewidzieć, ale wiedziałabym, że cholernie trudno byłoby mi z tym żyć...

[ Dodano: 2010-06-20, 00:53 ]
polecam "Kwiat Pustyni" (niestety, bardziej niż książkę :-/ ) oraz "Wyspę Tajemnic" (na równi z książką - zarówno przestrzeń stworzona przez Lehane'a jak i Scorsese jest niesamowicie wciągająca a aktor wybrany do roli Chucka to strzał w dziesiątkę ;-) )

i całkiem w porządku na niedzielny ranek filmik "Julie and Julia". z przyjemnością informuję, że pieczone kromeczki bagietki podane ze świeżymi, pokojonymi w kostkę pomidorem i żółtą papryką oraz posiekaną świeżą bazylią stały się częstym posiłkiem w moim domu :-P

Magda83 
Początkująca

Wysłany: 2010-06-29, 10:52 

Tańcząc w ciemnościach,piękny umysł,plac zbawiciela,dom zły.Polecam

soffie 
Stała bywalczyni
soffie

Wysłany: 2010-06-29, 21:24 

Seriale:
Lost-najlepszy :)
Heroes
Dr.House
V

Filmy:
Dirty Dancing
Never ending story :)
Hostel
Koszmar z ulicy wiązów
Młodzi gniewni
Książę Persji
Miss&Mr.Smith
1914
Transformers
Cube
Residen Evil
Step Up
Yes!Man
Transporter
Anioły i Demony
U Pana Boga w ogródku
60 sekund
Skarb Narodów
Kult(The Wicker Man)
Next
Blair Witch Project
Matrix

I kilka innych o których na pewno zapomniałam :)

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-06-29, 23:37 

W końcu wróciłaś :)
Dzisiaj ogladałam z chłopakiem taką bajkę Toy Story 3 i nie podobała mi się....

Odpowiedz do tematu