Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: czy, farbowane, nie, wlosy

farbowane włosy czy nie?
Autor Wiadomość
pan_z 
Początkująca

Wysłany: 2010-03-27, 17:43 farbowane włosy czy nie?

cześć, jestem facetem 20 letnim. I od powiedzmy 5 lat mam farbowane włosy. Naturalnie jestem ciemnym blondynem. Teraz muszę przyznać, że trochę zmęczyło mnie to farbowanie włosów, średnio raz w miesiącu. Ale z drugiej strony nie podoba mi się mój naturalny kolor, jest taki jakiś... nijaki. W związku z tym pytanie do pań, ale też i do panów. Co myślicie o farbowaniu u facetów? Jest w ogóle sens? Dodam, że mój ojciec też farbuje, tyle że on to ze względu na siwiznę :mrgreen:
Poza tym jeśli już miałbym wrócić do naturalnego koloru, to nie wiem jak to zrobić, bo przyznam szczerze że perspektywa obcięcia włosów na 3 milimetry jakoś do mnie nie przemawia. Mam teraz mniej więcej na 5cm długości na górze, boki na około 1cm i takie nagłe ich obcięcie na pare milimetrów byłoby dość drastycznym cięciem i obawiam się że źle bym wyglądał, bo nie mam pucułowatej twarzy.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2010-03-27, 17:47 

Mam nadzieję, że nie używasz bardzo szkodliwych farb, bo farbowanie raz na miesiąc może szkodzić włosom. Jakiej farby dokładnie używasz?

pan_z 
Początkująca

Wysłany: 2010-03-27, 18:06 

Raz w miesiącu dlatego, że przy krótkich włosach szybciej widać odrosty, a kontrast ciemnego blondu z czernią nie wygląda dobrze. I niestety odrosty są szybko widoczne.
A z farbami różnie - Paletta XXL color, Loreal'a i Garniera. Innych nie używałem.
Niestety geny nie zrobiły mnie brunetem, ani nawet szatynem :(

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2010-03-27, 21:38 

Ciemny blond nie jest taki zły :) No tak odrost nie ładnie wygląda. Raczej zrezygnowałabym z Palety, bardzo mocna farba. Polecam z tych Garniera, warto by spróbować bez amoniaku, tylko nie wiem czy jest odcień czerni, po co niszczyć włosy nawet jeśli są krótkie i pewnie często podcinane.

missbutterfly 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-26, 12:16 

No tak ciemny blond nie jest takim złym kolorem włosów. Ale wiesz przyznam się szczerze, że nie bardzo wiem, co mogę ci w tej sytuacji poradzić, skoro jak sam mówisz męczy cię farbowanie włosów tak często, a nie lubisz swojego naturalnego koloru. Nie wiem, może spróbuj przestać farbować włosy na jakiś czas, może jednak się przekonasz do swojego naturalnego koloru.

lady m 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-26, 14:09 

Nie podobają mi się farbowane włosy u facetów, przepraszam jeśli Cię to w jakiś sposób dotyka. Ale wolę naturalny kolor włosów, u kobiet zresztą też. Ciemny blond nie jest złym kolorem włosów, myślę, że możesz wyglądać w takim naprawdę spoko tylko, że potrzebujesz czasu na przyzwyczajenie się. A jak wrócić do naturalnego koloru? Najlepiej niestety obciąć, albo przeczekać te odrosty ;-)

Paulinaa 
Powieściopisarka

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2010-05-27, 13:04 

ja napisze szczerze: wydaje mi sie ze farbowanie wlosow u facetow jest zwyczajnie zalosne :)
po pierwsze upiekszanie sie, w tym takze farbowanie wlosow jest dla pan. ja mam 23 lata i mam tez nijaki kolor wlosow, mimo to nigdy moje wlosy farby nie widzialy a jestem kobieta - mogloby sie wydawac ze nie mozna pogodzic sie z mysim kolorem, a jednak mozna.
po drugie nie ma nic gorszego niz starszy pan, ktory nie potrafi pogodzic sie z biegiem czasu.

nice 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-05-27, 14:24 

Farbowanie - czemu nie jak Ci tylko odpowiada to jak najbardziej - zawsze nadasz włosom połysku i w brew pozorom tez je trochę odżywisz (mylne pojęcie że farby niszczą włosy - jak się ich co tydzień używa to oczywiście że tak ale umiar jest ok we wszystkim). Jak chcesz natomiast wrócić do naturalnego koloru to idź do fryzjera i powiedz mu to a on pewnie Ci od koloryzuje włosy - jak się da oczywiście :)

UlaPlus 
Gaduła ;)

Wysłany: 2010-06-08, 09:54 

Dla mnie to też nie najlepszy pomysł ale może za stara jestem ;) Gdybym miała chodzić ze swoim kochanym do fryzjera na farbowanie razem, do kosmetyczki razem itp. to chyba bym się odkochała ;) ale chodzi mi o to że osobiście Ja nie lubię jak facet zbyt przesadza z upiększaniem się.

karolina1000 
Początkująca

Wysłany: 2010-09-15, 13:54 

Ja też wolę u swojego faceta włosy w naturalnym kolorze. Nie chciałabym też razem z nim chodzić do fryzjera na wspólne farbowanie.

Odpowiedz do tematu