Cassidy Początkująca
Wysłany: 2010-05-19, 12:52
Facet a raczej dzieciak :)
Witam ! :)
Mam na imię Adrian i jestem młodym człowiekiem bo zaledwie 20 letnim zarejestrowałem się na tym forum ponieważ chciałbym uzyskać pomoc w sprawie ogólnej pielęgnacji i higieny u faceta. Jak waszym zdaniem drogie Panie facet powinien o siebie dbać ? obecnie nie jestem chodzącą perfumeria ale również nikt nie ma jakichś niemiłych wrażeń zapachowych przebywając w moim towarzystwie. Aktualnie ograniczam się do mleczka(?) po goleniu , szamponu, żelu pod prysznic, oraz antyperspirantu :) oczywiście proszę dodać pastę do zębów oraz mydło ! to chyba na tyle niestety nie mogę się pochwalić idealnie gładką cerą a wizyta u dermatologa nie pozostawia złudzeń 120 złoty po jednej wizycie bez żadnej gwarancji to niestety za wiele proszę o wszelkie rady :) pozdrawiam
Mój facet używa żelu pod prysznic, balsamu do ciała, szamponu i jedwabiu Biosilk, kremik do twarzy, balsam po goleniu, żel do golenia(gilette bardzo fajny, chyba też go sobie kupię:D), antyperspirantu i perfum. Ładny jest i zadbany:)
Jakie masz problemy z cerą? Może też coś doradzę:)
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2305 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-05-19, 23:20
Do tych wyżej wymienionych środków służących do pielęgnacji dodam czyste i krótko przycięte paznokcie oraz krem do rąk.
Odpowiednie nawilżenie skóry może zapewnić krem, balsam albo dobry balsam pod prysznic.
Perfumy w zależności od gustu, raczej świeży niż duszący zapach dla starszych panów
Cassidy Początkująca
Wysłany: 2010-05-19, 23:55
Dziękuję za wszystkie posty :)
paznokcie oczywiście zadbane kremu do rąk brak :P
Pati nie chcę być lalusiem w żadnym wypadku od zastanawiam się jak facet jeszcze powinien o siebie dbać
Problemy z cerą cóż trądzik oczywiście chwilowo leczony Davercin i mydło siarkowe ? efekt strasznie wysuszona skóra po dwóch miesiącach regularnego stosowania bez "dotykania" "męczenia" cery brak efektów więc zaniechałem leczenia były to czasy dosyć odległe 2-3 lata temu wieczne kompleksy z tego powodu w akcie rozpaczy tak to nazwijmy wiele razy "mściłem" się na trądziku wiadomo w jaki sposób teraz patrząc na swoje czoło mam wrażenie ze jest na nim 1000 punktowych kropeczek wygląda to porażająco... poza tym wiadomo jak objawia się trądzik z góry dziękuję za następne posty
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Mój facet też kremu do rąk używa, ale nie ma swojego, tylko bierze mój jak potrzebuje:)
Na trądzik podobno pomaga tonik aloesowy z Ziaji:) koszt to ok 5zł więc możesz spróbować.
Próbowałeś żeli do mycia twarzy? Kup męski żel dla nastolatków, np Dax Perfekta. Stosuj najpierw żel, później tonik i stosuj krem do twarzy. Może wydaje Ci się że od kremu jeszcze więcej pryszczy Ci wyjdzie, niektórzy faceci tak myślą, ale to nieprawda:) kup lekki krem żel nawilżający. Twoja skóra nie będzie musiała wytwarzać nadmiernych ilości sebum, wiec pory nie będą się zatykały. Najlepiej te 3 kosmetyki stosować 2 razy dziennie.
Koleżance pomogły tabletki Lewitan, nie wiem jaki mają skład, ale w każdym razie pomagają.
Bardzo na cerę pomaga Bratek:) tabletki bratkowe możesz kupić za parę złotych w aptece, możesz też pić herbatkę z bratka, zioła na pewno Ci nie zaszkodzą.
Jeśli chce Ci się z tym babrać to można też zrobić maseczkę z drożdzy i letniego mleka, wyrobić papkę, nałożyć na twarz i poczekać aż zaschnie, później spłukać.
To chyba wszystkie znane mi sposoby na trądzik, jeśli coś jeszcze sobie przypomnę to napiszę, ale myślę że bratem, żel, tonik i krem powinny dać efekt. Jeśli nie, to może jednak zainwestuj w tego dermatologa, albo postaraj się dostać na kasę chorych. To może być zależne od hormonów, a wtedy bratki i kremiki nie wiele pomogą.
Pozdrawiam:)
Wysłany: 2010-05-20, 01:04
Agusia77 dziękuję bardzo będę się babrał i poświęcał jutro apteka obiecuję systematyczność full higienę i może coś z tego będzie
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2305 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-05-20, 09:08
A ja jeszcze dodam, że na te czarne punkciki na czole możesz robić peeling. Mój chłopak używa tego żelu z peelingiem (zresztą ja też czasem tego samego), on pięknie oczyszcza, ale też hamuje nadmierne świecenie się, ogólnie jesteśmy zadowoleni, ma delikatne te granulki ścierające i nie podrażnia wrażliwej cery:
Fajna jeszcze jest seria Nuno z Ziai (aktualnie używam) i peeling enzymatyczny:
Tonik z Ziaji owszem, ale na twarz jest on za słaby. Jako maść polecam Duac - na noc, a na dzień 2 razy dziennie smarować kremem przeciw bliznom - No scar.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-05-20, 09:36
A ja zamiast wydawać pieniądze na te kremy, żele itp udałabym się do dermatologa skoro to trądzik. I jak już Agusia77 wspomniała, postaraj się na służbę zdrowia.
Niby na służbę zdrowia... Ale widzę już, jak zostanie potraktowany... Tak, jak ja od kilku miesięcy jeżdżąc po neurologach... Totalna porażka... Czekanie i proszenie się o cokolwiek.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-05-20, 10:08
A ja bym "nie pakowała wszystkich ze służby zdrowia do jednego worka". Np w Suchej Beskidzkiej jest świetny dermatolog. Też mam złe doświadczenia, ale jak widać można dobrze trafić ;)
Też nie chcę "pakować" :P Każdy chwali co innego :)
Cassidy Początkująca
Wysłany: 2010-05-20, 11:13
Cóż udałem się do dermatologa z myślą ze jest to osoba kompetentna chcąca rzeczywiście pomoc jakież spotkało mnie rozczarowanie po pierwszej wizycie Pani doktor poświęciła mi możliwie najmniejsza ilość czasu 5 minut ? to aż za dużo wypisała receptę i zapraszam za 6 tygodni zniechęciłem się :) nie ma to jak słomiany zapał co do wizyt w gabinetach lekarskich
Dziękuję za kolejne posty jakiegoś majątku nie wydam a nóż pomoże
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum