Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: dzieciak, facet, raczej

Facet a raczej dzieciak :)
Autor Wiadomość
Cassidy 
Początkująca

Wysłany: 2010-05-19, 12:52 Facet a raczej dzieciak :)

Witam ! :)

Mam na imię Adrian i jestem młodym człowiekiem bo zaledwie 20 letnim zarejestrowałem się na tym forum ponieważ chciałbym uzyskać pomoc w sprawie ogólnej pielęgnacji i higieny u faceta. Jak waszym zdaniem drogie Panie facet powinien o siebie dbać ? obecnie nie jestem chodzącą perfumeria ale również nikt nie ma jakichś niemiłych wrażeń zapachowych przebywając w moim towarzystwie. Aktualnie ograniczam się do mleczka(?) po goleniu , szamponu, żelu pod prysznic, oraz antyperspirantu :) oczywiście proszę dodać pastę do zębów oraz mydło ! to chyba na tyle niestety nie mogę się pochwalić idealnie gładką cerą a wizyta u dermatologa nie pozostawia złudzeń 120 złoty po jednej wizycie bez żadnej gwarancji to niestety za wiele proszę o wszelkie rady :) pozdrawiam

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-05-19, 12:56 

Jak powinien dbać?
- codzienny prysznic/kąpiel
- używanie antyperspirantu
- używanie balsamu po goleniu
- ew. jakiś perfum

To na tyle, jeśli chodzi o kosmetyki... Nie lubię lalusiów... :P

A jeśli chodzi o twarz, to jaki problem konkretnie z nią masz?

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-05-19, 16:28 

Mój facet używa żelu pod prysznic, balsamu do ciała, szamponu i jedwabiu Biosilk, kremik do twarzy, balsam po goleniu, żel do golenia(gilette bardzo fajny, chyba też go sobie kupię:D), antyperspirantu i perfum. Ładny jest i zadbany:)
Jakie masz problemy z cerą? Może też coś doradzę:)

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-05-19, 23:20 

Do tych wyżej wymienionych środków służących do pielęgnacji dodam czyste i krótko przycięte paznokcie oraz krem do rąk.
Odpowiednie nawilżenie skóry może zapewnić krem, balsam albo dobry balsam pod prysznic.
Perfumy w zależności od gustu, raczej świeży niż duszący zapach dla starszych panów :-D

Cassidy 
Początkująca

Wysłany: 2010-05-19, 23:55 

Dziękuję za wszystkie posty :)

paznokcie oczywiście zadbane kremu do rąk brak :P
Pati nie chcę być lalusiem w żadnym wypadku od zastanawiam się jak facet jeszcze powinien o siebie dbać

Problemy z cerą cóż trądzik oczywiście chwilowo leczony Davercin i mydło siarkowe ? efekt strasznie wysuszona skóra po dwóch miesiącach regularnego stosowania bez "dotykania" "męczenia" cery brak efektów więc zaniechałem leczenia były to czasy dosyć odległe 2-3 lata temu wieczne kompleksy z tego powodu w akcie rozpaczy tak to nazwijmy wiele razy "mściłem" się na trądziku wiadomo w jaki sposób teraz patrząc na swoje czoło mam wrażenie ze jest na nim 1000 punktowych kropeczek wygląda to porażająco... poza tym wiadomo jak objawia się trądzik z góry dziękuję za następne posty

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-05-20, 00:48 

Mój facet też kremu do rąk używa, ale nie ma swojego, tylko bierze mój jak potrzebuje:)

Na trądzik podobno pomaga tonik aloesowy z Ziaji:) koszt to ok 5zł więc możesz spróbować.
Próbowałeś żeli do mycia twarzy? Kup męski żel dla nastolatków, np Dax Perfekta. Stosuj najpierw żel, później tonik i stosuj krem do twarzy. Może wydaje Ci się że od kremu jeszcze więcej pryszczy Ci wyjdzie, niektórzy faceci tak myślą, ale to nieprawda:) kup lekki krem żel nawilżający. Twoja skóra nie będzie musiała wytwarzać nadmiernych ilości sebum, wiec pory nie będą się zatykały. Najlepiej te 3 kosmetyki stosować 2 razy dziennie.

Koleżance pomogły tabletki Lewitan, nie wiem jaki mają skład, ale w każdym razie pomagają.
Bardzo na cerę pomaga Bratek:) tabletki bratkowe możesz kupić za parę złotych w aptece, możesz też pić herbatkę z bratka, zioła na pewno Ci nie zaszkodzą.
Jeśli chce Ci się z tym babrać to można też zrobić maseczkę z drożdzy i letniego mleka, wyrobić papkę, nałożyć na twarz i poczekać aż zaschnie, później spłukać.
To chyba wszystkie znane mi sposoby na trądzik, jeśli coś jeszcze sobie przypomnę to napiszę, ale myślę że bratem, żel, tonik i krem powinny dać efekt. Jeśli nie, to może jednak zainwestuj w tego dermatologa, albo postaraj się dostać na kasę chorych. To może być zależne od hormonów, a wtedy bratki i kremiki nie wiele pomogą.
Pozdrawiam:)

Cassidy 
Początkująca

Wysłany: 2010-05-20, 01:04 

Agusia77 dziękuję bardzo będę się babrał i poświęcał jutro apteka obiecuję systematyczność full higienę i może coś z tego będzie

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-05-20, 01:07 

Mam nadzieję że moje rady Ci pomogą:) idź zapisać się do dermatologa, na pewno znajdziesz gdzieś na kasę chorych:)

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-05-20, 09:08 

A ja jeszcze dodam, że na te czarne punkciki na czole możesz robić peeling. Mój chłopak używa tego żelu z peelingiem (zresztą ja też czasem tego samego), on pięknie oczyszcza, ale też hamuje nadmierne świecenie się, ogólnie jesteśmy zadowoleni, ma delikatne te granulki ścierające i nie podrażnia wrażliwej cery:

Fajna jeszcze jest seria Nuno z Ziai (aktualnie używam) i peeling enzymatyczny:

pati 
pati

Wysłany: 2010-05-20, 09:26 

Tonik z Ziaji owszem, ale na twarz jest on za słaby. Jako maść polecam Duac - na noc, a na dzień 2 razy dziennie smarować kremem przeciw bliznom - No scar.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2010-05-20, 09:36 

A ja zamiast wydawać pieniądze na te kremy, żele itp udałabym się do dermatologa skoro to trądzik. I jak już Agusia77 wspomniała, postaraj się na służbę zdrowia.

pati 
pati

Wysłany: 2010-05-20, 09:48 

Niby na służbę zdrowia... Ale widzę już, jak zostanie potraktowany... Tak, jak ja od kilku miesięcy jeżdżąc po neurologach... Totalna porażka... Czekanie i proszenie się o cokolwiek.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2010-05-20, 10:08 

A ja bym "nie pakowała wszystkich ze służby zdrowia do jednego worka". Np w Suchej Beskidzkiej jest świetny dermatolog. Też mam złe doświadczenia, ale jak widać można dobrze trafić ;)

pati 
pati

Wysłany: 2010-05-20, 10:13 

Też nie chcę "pakować" :P Każdy chwali co innego :)

Cassidy 
Początkująca

Wysłany: 2010-05-20, 11:13 

Cóż udałem się do dermatologa z myślą ze jest to osoba kompetentna chcąca rzeczywiście pomoc jakież spotkało mnie rozczarowanie po pierwszej wizycie Pani doktor poświęciła mi możliwie najmniejsza ilość czasu 5 minut ? to aż za dużo wypisała receptę i zapraszam za 6 tygodni zniechęciłem się :) nie ma to jak słomiany zapał co do wizyt w gabinetach lekarskich

Dziękuję za kolejne posty jakiegoś majątku nie wydam a nóż pomoże

Odpowiedz do tematu