Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: erotyczne, portale, spolecznosciowe

erotyczne portale społecznościowe
Autor Wiadomość
jankia 
Początkująca

Wysłany: 2011-09-21, 19:55 erotyczne portale społecznościowe

Chciałam poruszyć nieco kontrowersyjny temat (może nie dla mnie ale myślę, że dla części czytających; Tak mi się przynajmniej wydaje - jeśli nie to wyprowadźcie z błędu).
Coraz bardziej popularne są portale randkowe o zabarwieniu mocno erotycznym (śmiem twierdzić, że bardziej erotycznych o lekkim zabarwienu randkowym). Czy mimo zwiększającej się w dość szybkim tempie ich ilości to nie jest nadal temat tabu wśród dość świętoszkowatego polskiego społeczeństwa? Czy takie dość luźne podejście do tematu sexu ma prawo.

kalina 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-10-20, 10:30 

Skoro portale erotyczne rosną w siłę, to samo to już świadczy o tym, że nasze społeczeństwo przestaje być świętkoszkowate ;). Podejście do seksu będzie stawało się coraz bardziej luźne, rosną nam nowe pokolenia, które nie wstydzą się o seksie normalnie rozmawiać, i nie tylko rozmawiać....;) Więc jak dla mnie to już nie jest tabu - skoro potrzeby erotyczne i seksualne są zaspokajane coraz bardziej frywolnie :)

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2011-10-22, 15:37 

Mnie to nie bawi. Przeciwnie - wg mnie zwiastuje to coraz więcej zdrad, rozbicia związków i rodzin. Więc podziwiam takie wesołe podejście. Wszystko fajnie, dopóki Was to nie spotka. I nie chodzi tu o jakiś temat TABU, bo dzisiaj o seksie chyba każdy otwarcie rozmawia, ale te wszystkie portale internetowe, narzucają niestety tylko jedno. I nawet nie trzeba daleko szukać. Wystarczy wejść w przeglądarkę i już "na Onecie" 2/3 to gołe baby, jakieś prowokujące tematy, kto z kim śpi, kto kogo zdradził. Dla mnie żenada.

Rewelou 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-11-29, 12:43 

Zgadzam się. To takie podsycanie i erotyzowanie ludzi i nastolatków. To dlatego 13 latki uważają, że sex to chleb powszedni, a ostatnio koledzy 12-13 zgwałcili swoja 11-letnia kolezanke z lublina. Sex jest przez to wulgarny i powszechny. Poza tym rodzi sie takie niezdrowe podejscie na zasadzie - zrobic, zapomniec.

You 
Użytkowniczka

Wysłany: 2012-01-04, 10:33 

Nasze społeczeństwo nigdy nie było świętoszkowate, a portale erotyczne rosną w siłę bo właściwie anonimowo można poświntuszyć i bezkarnie do tego, nie trzeba się wstydzić przed znajomymi itp.

aagnieszkaa1 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 5 razy

Wysłany: 2012-01-04, 17:31 

I współczesna młodzież- zwłaszcza chłopcy nie wiedzą jak wygląda normalnie dziewczyna, jej ciało... Napatrzą się na te "przerobione" babki i myślą, że tak jest w rzeczywistości. A gdy mają kontakt intymny to może się pojawić rozczarowanie, bo owy nastolatek naoglądał się sylikonów...

Wystarczy wejść na nk, fb czy wiochę i pełno zdjęć przeładowanych jest erotyzmem- od nastolatek po stare babcie.

Ludzie logują się na takich portalach, podają się za kogoś kim nie są. Powstają zdrady. Pewny mąż, narzeczony czy też chłopak napatrzy się na sexi dziewczyny w Internecie to potem nie ma już pociągu do swojej partnerki, która chodzi w domu w dresach bez make-upu.

Wśród młodzieży nie ma już tematu tabu w tych sprawach, ale często są oni nie do edukowani. Wystarczy wejść na różne fora i poczytać posty....

Portale randkowe rosną w siłę. Dla niektórych znalezienie tego idealnego partnera jest bardzo trudne, stąd ludzie wybierają takie a nie inne wyjście i logują się na tych stronach. Piszą jacy to oni nie są (miła, sympatyczna, kocha podróże, imprezowiczka itp.) i dodają przeróżne zdjęcia. Najgorsze jest to, że dzieci, młodzież u których dopiero buduje się system wartości narażeni są na taki rodzaj oddziaływania....

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2012-01-04, 18:07 

Popieram całkowicie!

You 
Użytkowniczka

Wysłany: 2012-01-04, 18:18 

Co fakt to fakt, ale wiele chyba też zależy od nas rodziców, tylko trzeba odpowiednio dużo czasu spędzić z dzieckiem, tak swoją drogą wolałabym żeby moja córka o tych sprawach dowiedziała się ode mnie a nie z portali erotycznych

pretty smile 
Stała bywalczyni
Nudno jest tu bez ciebie...

Wysłany: 2012-03-30, 13:08 

Co do dzieciaków sie zgadzam, ale tam mozna chyba zainstalować kontrole rodzicielską na kompa?
Wszystko w gestii rodzica.

Wydaje mi się, że to jednak jest pewne tabu w naszym spoleczeństwie. Co prawda nie zauważyłam tego, bo nie bywam na takich poratalach póki, co, ale wyobrażam sobie, jakby ktoś w towarzystwie zaczął mówić o tym, że owszem korzysta, to wyobrażam sobie konsternacje...
Może w męskim gronie to jeszcze, ale w mieszanym, a jeszcze w towarzystwie pań po 50-tce :shock:

Swoja drogą może zajrze z ciekawości :lol: Polecacie coś??

Odpowiedz do tematu