kamil_sd Początkująca
Wysłany: 2009-06-15, 01:00
Epilacja przy użyciu IPL
Witam,
Jak sam temat wskazuję mam kilka pytań odnośnie osób, które skorzystały z ww. zabiegu - mówi się, że towarzyszyć mu mogą niewielkie efektu uboczne- swędzenie, zaczerwienienia, Czy ktokolwiek z wypowiadających się tu ma jakieś doświadczenia odnośnie tychże? Jak szybko ustąpiły, po którym zabiegu się pojawiły?
Nie ukrywam, że wszelkie opinie, które uzyskam tu na forum potrzebne mi są do pracy - dopiero się wdrażam i szukam wszelkich informacji na temat zabiegów wykonywanych przy użyciu tych urządzeń;]
Depilacja jest całkowicie bezbolesna, krótkotrwała, nie powoduje skutków ubocznych.
sama nie próbowalam ;)
cherish Użytkowniczka cherish Pomogła: 1 raz Dołączyła: 11 Lut 2009 Posty: 55 Skąd: warszawa
Wysłany: 2009-06-15, 15:35
a ja się depilowałam jestem po, pisałam juz o tym w którymś temacie, generalnie jestem bardzo zadowolona, polecam depilację laserkami nie miałam żadnych problemów, efekty super
kamil_sd Początkująca
Wysłany: 2009-06-16, 22:21
cherish napisał/a:
a ja się depilowałam jestem po, pisałam juz o tym w którymś temacie, generalnie jestem bardzo zadowolona, polecam depilację laserkami nie miałam żadnych problemów, efekty super
Niestety, jestem nowy na tym forum i nie zdazylem jeszcze zapoznac sie ze wszystkimi tematami;]
Co do epilacji z użyciem IPL - po ilu sesjach otrzymała Pani zamierzony efekt? I jak dlugo się utrzymywał?
Znalazłem gdzieś wypowiedź osoby, która dopiero po 3 otrzymała zadowalający efekt i ciekaw jestem czy jest to dobry, standardowy czy może zły rezultat. Kontaktując się z właścicielkami salonów kosmetycznych często spotykam się z tym pytaniem i trudno jest mi określić najprawdziwszą liczbę(wiem z rozmów z lekarzami, że zależy to od wielu czynników).
Z góry dziękuję za odpowiedź
fazy wlosow sa 3 i wlosy usuwane na stale sa bodajze w facie anagenu czyli np. na dzis dzien na glowie jest ich tylko 10% w tym stanie.... czyli licza sie zdolnoci osobnicze ;)
ja moge miec 50% wlosow w dobrej fazie i 50% zostanie mi usunietych a ktos ma 10% i bedzie chodzil duzo wiecej razy na depilacje niz ja aby miec te same rezultaty ;)
cherish Użytkowniczka cherish Pomogła: 1 raz Dołączyła: 11 Lut 2009 Posty: 55 Skąd: warszawa
Wysłany: 2009-06-19, 12:35
hmm, juz dokładnie nie pamiętam ile zapłaciłam, ale wiem, że dostałam jakies super rabaty, bo robiłam pachy i łydki (może około 500zł) ale nie robiłam IPL tylko E-lightem a to podobno duzzza różnica. E-lighty są teraz najlepsze
_________________ ...piękną być...
kamil_sd Początkująca
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-10-03, 15:38
Prawda, ale nie należy się spodziewać cudów po 1 zabiegu ;) Przy depilacji ja bym nie kierowała się ceną tylko opinią salonu.
kaja897 Początkująca
Wysłany: 2011-10-13, 10:13
po 5 zabiegach nadal brak satysfakcjonującego efektu
Ja po 5 wizytach nadal nie widzę końca. Jeszcze 2-3 mnie czekają. tzn włoski, te które zostały są cieńsze, i o wiele wolniej rosną. Efekt pozostaje ponoć od roku do 3-4 lat - to zależy od osoby. Nikt nie da żadnej gwarancji. Trochę jestem zawiedziona - myślałam, że 4-5 zabiegów to max. Ale robię pełne bikini - więc to chyba dlatego. Pod pachami efekt super!
A! Stosuję fajny balsam po depilacji - szybko podrażnienia po nim ustępują. Kupuję w SOECO.pl - Eco Plant Balsam łagodzący po depilacji laserowej. Kosztuje dużo bo 6O zł, ale ma 250ml i wystarcza na dłuuuuugo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum