O jakich faktorach uzywacie kremy i emulsje do opalania tak zeby sie opalic i nie spalic ;) ??
Mam zamia wybrac sie nad morze albo nad wode i chce sie opalic ale nie tak zeby mi skora zeszla razem z opalenizna :P
Zastanawiam sie czy taki krem z filtrem 20 by byl dobry :P
nie wiem jaki wybrac bo sie nie znam na tym hehe
tez sama nie wiem za dużo na ten temat, ale wiem jedno.. kiedyś myślałam, ze im wiekszy filr tym mniej sie opale, dlatego też kupywałam z najmniejszym filtrem...a to podobno nie sprwia róznicy, filr wiekszy chroni bardziej przed promieniowaniem, a nie przed opalaniem...teraz mam akurat emulsje do opalania, którą kupiłam we włoszech.. jest napawrde bardzo dobra, bo ten produkt to 2w1, oprocz filrów, posiada tez przyspieszac do opalania.. gorsze jest to ze śmierdzi czy tam pachnie marchewką
weronika, a opalilas sie ?
ja mam problem z opalaniem.. czesto zajaram sie na czerwono, potem skora mi zejdzie i nadal biala jestem, albo tylko lekko zlota
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 26 Maj 2007 Posty: 284 Skąd: Kraków
Wysłany: 2007-06-16, 15:37
ja do opalania uzywam olejek lub krem z niskim filtrem UV // w Polsce//
zagranica krem z wysokim filtrem na poczatek, potem niski filtr a potem olejek :) ale olejek to juz na 3, 4 ostatnie dni :)
ehh no to ja juz nie wiem :P
zawsze chcialam pojechac nad morze i tak slicznie sie opalic;p
jednak zaczynam wierzyc w to ze pojade, spale sie na czerwono, wroce i nadal bede blada :P
Ja używam Dr Irena Eris, Lirene, Dermoprogram Seria Słoneczna, Shiny Touch, Balsam rozświetlający do opalania jest niezastąpiony. W moim wypadku skóra opala się od razu na brązowo, a nie na czerwono
Trzeba też wspomnieć o fajnym i przyjemnym zapachu.
20zl/200ml
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 112 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-06-29, 10:11
Im wyższy tym lepszy. Faktor nie blokuje opalania się, minimalizuje szkodliwe promieniowanie UVA, UVB. I najnizszym który spełnia to zadanie jest SPF15. Ponizej nie macie absolutnie ŻADNEJ ochrony przed słońcem i wolnymi rodnikami. Mało tego, krem zawierajacy filtry do twarzy powinno uzywac się cały rok, nawet w pochmurne dni. Szkodliwe promieniowanie nic sobie z nich nie robi i atakuje naszą skórę cały czas. Nie chcę za 15lat wyglądac jak 40-letnia Brigitte Bardot. Dlatego w domu balsamy brązujące, a na dwór filtr (50+).
_________________ Nie szukaj szczęścia w gwiazdach cudzego nieba, kiedy własne wisi Ci nad głową!
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 112 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-07-02, 14:16
Moze i jesteś, ze stopnia spalenia skóry (opalenizna to nic innego jak reakcja obronna organizmu na szkody wyrządzane przez słońce), ale napewno ona nie jest. Filtry o jakich mówisz nie mają żadnych właściwości obronnych. Robisz sobie tylko szkodę, na rzecz chwilowo pięknie opalonej skóry. Za kilka lat uwierzysz, ogladając efekty takiego działania na własne oczy.
Ostatnio też kupiłam Daxa SPF25;)
_________________ Nie szukaj szczęścia w gwiazdach cudzego nieba, kiedy własne wisi Ci nad głową!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum