Promienie słonczene poza tym że przyspieszają fotostarzenie się skóry, są silnym aktywatorem wolnych rodników które to przyczyniają się do powstania raka skóry. I to nie starzenia skóry tylko właśnie raka powinniśmy się bać i starać się używać jak najwyższych filtrów.
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 12 Cze 2007 Posty: 112 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2007-07-02, 18:52
Jeżeli już ktoś musi iśc na solarium (sic!) to bezwzględnie powinien się posmarowac. Solarka ma to do siebie, że emituje skomasowane promienie UVA w dawkach dużo większych na minute niż wysyła nam je słońce i to z bardzo bliskiej odległości. Jest zatem dużo bardziej szkodliwa dla skóry, przez co jak najbardziej wymaga SPF-a:] Polecam apropos: http://www.instytutdermat...ubl/wyw_dp.html
_________________ Nie szukaj szczęścia w gwiazdach cudzego nieba, kiedy własne wisi Ci nad głową!
Ciastek Początkująca
Wysłany: 2010-03-03, 22:12
dermatolog kazał mi uzywac filtrow przez cały rok, tylko mam problem gdzie taki kupic. Mam jakis z ziaji spf 30, ale sie przeterminował, a nigdzie nie moge znaleźc innego. Mozna w ogole w zimie kupic filtr?
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Jak dla mnie najlepsze filtry z wysokim faktorem ma firma La Roche Posay. Stosuję je po zabiegach mikrodermabrazji czy kwasów.
Anthelios XL 50+ w postaci lekkiego fluidu do stosowania na twarz, świetny pod makijaż.
Filtry mają swoją datę ważności najcześciej do.... i 12 miesięcy od daty otwarcia. Także produkt który stosowaliśmy rok temu nie nadaje się już do użycia.
Najlepiej kupować na allegro, w sprawdzonych sklepach internetowych lub tez w aptekach
Ciastek Początkująca
Wysłany: 2010-03-07, 14:49
Moglybyscie mi polecic jakis krem z filtrem albo emulsje do opalania?? Raczej cos tanszego.
Bylam w aptece i pani nic z ziaji nie miala, tylko cos dla dzieci ( z sorayi?) i wiecej nic filtrow. Wiec wole miec nazwe i wiedziec po co ide.
ps.mam 15lat prawie 16.
Polecam naturalne kosmetyki Lavera, do nabycia w sklepach internetowy z kosmetykami naturalnymi.
Z aptecznych to La Roche Posay.
Pozdrawiam
_________________ Kosmetyki Natury - najlepszy sklep z kosmetykami naturalnymi
www.kosmetyki-natury.eu
madziakot Coś już napisała
Wysłany: 2010-03-09, 09:48
ja ogólnie ciężko się opalam więc jak już to stosuje przyspieszacz do opalania dodam że mam wade serca i nie moge sobie pozwolić na długie wylegiwanie sie na słońcu zazwyczaj to jak użyję emulsji do opalania to jestem biała potem czerwona i znowu biała mimo ze jestem szatynką moja skóra zachowuje sie jak u blondynki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum