Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: emulsje, filtrem

Emulsje z filtrem UV

Czego używasz do opalania ?
niczego nie używam
8%
 8%  [ 1 ]
emulsje z wysokim filtrem UV
41%
 41%  [ 5 ]
emulsje z niskim filtrem UV
16%
 16%  [ 2 ]
samoopalacz
8%
 8%  [ 1 ]
przyśpieszacz do opalania
16%
 16%  [ 2 ]
inne..
8%
 8%  [ 1 ]
Głosowań: 12
Wszystkich Głosów: 12

Autor Wiadomość
makczar 
Miłośniczka forum

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2007-07-02, 18:07 

Promienie słonczene poza tym że przyspieszają fotostarzenie się skóry, są silnym aktywatorem wolnych rodników które to przyczyniają się do powstania raka skóry. I to nie starzenia skóry tylko właśnie raka powinniśmy się bać i starać się używać jak najwyższych filtrów.

wskrap 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2007-07-02, 18:41 

troche głupie pytanie.. ale jak np. idzie sie na solarium to tez należałoby sie posmarowac kremem z filtrem?

ChiQuitA 
Stała bywalczyni
=TheCurlyGal=

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2007-07-02, 18:52 

Jeżeli już ktoś musi iśc na solarium (sic!) to bezwzględnie powinien się posmarowac. Solarka ma to do siebie, że emituje skomasowane promienie UVA w dawkach dużo większych na minute niż wysyła nam je słońce i to z bardzo bliskiej odległości. Jest zatem dużo bardziej szkodliwa dla skóry, przez co jak najbardziej wymaga SPF-a:] Polecam apropos: http://www.instytutdermat...ubl/wyw_dp.html

Ciastek 
Początkująca

Wysłany: 2010-03-03, 22:12 

dermatolog kazał mi uzywac filtrow przez cały rok, tylko mam problem gdzie taki kupic. Mam jakis z ziaji spf 30, ale sie przeterminował, a nigdzie nie moge znaleźc innego. Mozna w ogole w zimie kupic filtr?

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-03-03, 22:38 

W aptece, a jak nie mają to mogą zamówić, jak ja nie mogę znaleść czegoś z Ziaji, to idę do apteki. Ziaja to dobra firma...

Naturalne 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-03-04, 16:00 

Jak dla mnie najlepsze filtry z wysokim faktorem ma firma La Roche Posay. Stosuję je po zabiegach mikrodermabrazji czy kwasów.
Anthelios XL 50+ w postaci lekkiego fluidu do stosowania na twarz, świetny pod makijaż.

Filtry mają swoją datę ważności najcześciej do.... i 12 miesięcy od daty otwarcia. Także produkt który stosowaliśmy rok temu nie nadaje się już do użycia.

Najlepiej kupować na allegro, w sprawdzonych sklepach internetowych lub tez w aptekach

Ciastek 
Początkująca

Wysłany: 2010-03-07, 14:49 

Moglybyscie mi polecic jakis krem z filtrem albo emulsje do opalania?? Raczej cos tanszego.
Bylam w aptece i pani nic z ziaji nie miala, tylko cos dla dzieci ( z sorayi?) i wiecej nic filtrow. Wiec wole miec nazwe i wiedziec po co ide.
ps.mam 15lat prawie 16.

KosmetykiNatury 
Użytkowniczka
Kosmetyki Natury

Wysłany: 2010-03-08, 21:58 

Polecam naturalne kosmetyki Lavera, do nabycia w sklepach internetowy z kosmetykami naturalnymi.
Z aptecznych to La Roche Posay.

Pozdrawiam

madziakot 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-03-09, 09:48 

ja ogólnie ciężko się opalam więc jak już to stosuje przyspieszacz do opalania dodam że mam wade serca i nie moge sobie pozwolić na długie wylegiwanie sie na słońcu zazwyczaj to jak użyję emulsji do opalania to jestem biała potem czerwona i znowu biała mimo ze jestem szatynką moja skóra zachowuje sie jak u blondynki

Odpowiedz do tematu