A co byście zrobiły gdyby eks waszego M rozstała się z nim w dobrej komitywie np. po trzech latach i po dłuższym okresie czasu ewidentne próbowała wam go znów odbić ? Moja znajoma jest w takiej sytuacji i jest ekstremalnie wściekła. M się co prawda zarzeka, że dlatego się z nią rozstał, że nie chciał z nią być ale czułe eski z jej strony czy zalotne komentarze na portalach społecznościowych to już inna bajka. Co byście poradziły w takiej sytuacji ?
A co byście zrobiły gdyby eks waszego M rozstała się z nim w dobrej komitywie np. po trzech latach i po dłuższym okresie czasu ewidentne próbowała wam go znów odbić ? Moja znajoma jest w takiej sytuacji i jest ekstremalnie wściekła. M się co prawda zarzeka, że dlatego się z nią rozstał, że nie chciał z nią być ale czułe eski z jej strony czy zalotne komentarze na portalach społecznościowych to już inna bajka. Co byście poradziły w takiej sytuacji ?
dopóki nie uznałabym albo nie dowiedziała się o tym, że mój M spotyka się z tą laską nawet na zwykłym lunchu, ignorowałabym czułe SMS-ki i komentarze na fejsie czy gdzie tam.
jeśli by mi się udało i sytuacja byłaby po temu, że mam szansę odczytać na jego telefonie początek SMS-a (czytaj. cały) od niej i byłoby tam coś mało stosownego, to odpisałabym tej lasce z jego telefonu, że M ma już dziewczynę i nie jest zainteresowany. M można się będzie wytłumaczyć, że weszłaś na jego telefon, bo potrzebowałaś zerknąć na kalendarz/policzyć coś na kalkulatorze podczas rozmowy ze swojego telefonu, zobaczyłaś tego SMS-a i postanowiłaś uprzejmie się do sprawy odnieść. z telefonami podobnie: odebrałam i zapytałam, czego sobie życzy, bo miałam ból głowy i zapomniałam, gdzie się przycisza, a dzwoniło tak głośno.
samego M objęłabym natomiast odrobinę większą, ale subtelną kontrolą na zasadzie, że "och Misiu, mam taki okres w życiu, że muszę wszystko robić razem z Tobą bo Tyś mym Tarzanem a jam Twą Dżejn".
jeśli laska zaczęłaby odwalać maniany i czepiać się mnie osobiście, zrobiłabym jej osobistą wendetę i zagrała jej kartą.
ale jeśli sprawa jest poważna i M zaczyna o niej myśleć, mówić, spotyka się z nią POTAJEMNIE ("ależ to nic takiego, kotku. byliśmy razem na lunchu, a nie mówiłem Ci o tym tylko dlatego, żebyś się nie denerwowała. nie wiem, po co X Ci powiedziała, że nas widziała") to tylko ostrożna, ale poważna rozmowa z facetem. i nie pozwolić się zbyć komentarzem "oj weź, maleńka, nie świruj. nic się nie dzieje. to ja spadam na piwo z kolegami, paaaa".
gdy takie zbywanie się pojawi sprawa jest poważna i na to nie ma już dobrego rozwiązania
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2305 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-11-18, 17:50
Sama byłabym wściekła, gdybym była na miejscu Twojej koleżanki
Ale patrząc z drugiej strony, skoro ta znajomość się skończyła, to znaczy, że ta dziewczyna przestała być pociągająca dla tego faceta. I dzięki temu Twoja koleżanka stoi na wygranej pozycji.
Tylko niech twoja koleżanka nie stanie sie wobec swojego chlopaka nachalnie podejrzliwa i niech go nie przepytuje gdzie był i co robil, z kim itp... bo chłopak zacznie mieć jej dosc i pomyśli, że faktycznie z tamtą było mu lepiej
Jestem ciekawa jaki macie stosunek do byłych dziewczyn waszych facetów? Ja na przyklad za byłą mojego męża nie przepadam. Na początku nic do niej nie miałam, ale ona wyraźnie dała mi odczuć, że mnie nie lubi, chociaż tak naprawdę się nie znamy, jedynie z widzenia. A jak to jest u was? Może sie lubicie, przyjaźnicie? Ja jestem skazana na to aby ją widywać ponieważ mieszkamy w poblizu.
Poruszyłaś ciekawy temat! Ja się przyjaźnię z byłą żoną mojego faceta. Fajna z niej babeczka.
rastman Coś już napisała
Wysłany: 2010-12-08, 20:10
dla mnie coś takiego jak kontakt z eks nie istnieje:P może jestem zbyt zaborcza:)
Rastman, w naszym przypadku ani ja ani tym bardziej mąż nie ma kontaktu ze swoją byłą, ale samo to, że muszę ją widywać doprowadza mnie do szału. Nie wiem dlaczego tak jest
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum